«Αποκαταστάθηκε πλήρως η βλάβη στον κεντρικό αγωγό υδροδότησης των πηγών Κακοταρίου – Προήλθε από προσπάθεια π […]

Αποκαταστάθηκε πλήρως η μεγάλη βλάβη που σημειώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής σε κεντρικό αγωγό του Συνδέσμου Ύδρευσης «Ο ΠΗΝΕΙΟΣ», στην περιοχή των πηγών Κακοταρίου.

Από την πρώτη στιγμή και λόγω της σοβαρότητας της βλάβης, στο σημείο βρέθηκαν αν και δεν ήταν στη δικαιοδοσία τους, μέλη συνεργείου υδραυλικών της Διεύθυνσης Υδάτινων Πόρων του Δήμου Ήλιδας, μαζί με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο κ. Γιώργο Ζάρρα, προκειμένου να μην αφήσουν την πόλη για μέρες χωρίς νερό.

Το συνεργείο εργάστηκε μέχρι αργά το βράδυ της Κυριακής και το πρωί της Δευτέρας, όπου αποκατέστησαν πλήρως τη ζημιά και επανήλθε η πόλη σε κανονικότητα.

Σύμφωνα με καταγγελίες, η βλάβη προήλθε από ενέργεια ιδιώτη που προσπάθησε να ανοίξει παράνομη βάνα επάνω στο κεντρικό δίκτυο, με αποτέλεσμα λόγω της διαρροής να σπάσει ο αγωγός και να σταματήσει η ομαλή ροή προς τον κάμπο, την Αμαλιάδα και την περιοχή της Τριταίας στην Αχαΐα.

Γι’ αυτό το λόγο, ο πρόεδρος του Συνδέσμου «Ο ΠΗΝΕΙΟΣ» κ. Σπύρος Τζουλέκης προχώρησε το πρωί σε μηνυτήρια αναφορά κατ’ αγνώστων στην Εισαγγελία Αμαλιάδας, έπειτα από τα συχνά φαινόμενα προσπάθειας παρεμβάσεων που παρατηρούνται στο δίκτυο του Κακοταρίου, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται βλάβες στον κεντρικό αγωγό υδροδότησης.

Disclaimer:

Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου.


Πηγή

  • Δημοσιεύτηκε:

    20 Μαΐου 2019

  • Κατηγορίες:

    Κοινωνία