Από τη Δευτέρα: 30άρια αλλά και σκόνη φέρνουν οι θερμές αέριες μάζες από την Αφρική

Καλοκαίρι θα θυμίζει ο καιρός από την ερχόμενη εβδομάδα, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά τη θερμοκρασία, αφού θα ανέβει αισθητά και θα κυμανθεί περίπου 5 βαθμούς πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Η άνοδος της θερμοκρασίας είναι ήδη αισθητή από σήμερα, αλλά η ανοδική πορεία του υδράργυρου θα συνεχιστεί. Οι θερμές αέριες μάζες που έρχονται από την Αφρική θα επηρεάσουν τον καιρό της χώρας μας από τη Δευτέρα. Η μέγιστη θερμοκρασία τις πρώτες δύο ημέρες της ερχόμενης εβδομάδας αναμένεται να ξεπεράσει τους 26-27 βαθμούς Κελσίου στις περισσότερες περιοχές και τοπικά τους 30 βαθμούς, σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία meteo, του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Παράλληλα όμως θα υπάρξουν αυξημένες νεφώσεις και συγκεντρώσεις αφρικανικής σκόνης στην ατμόσφαιρα, κυρίως την Τρίτη. Παρά την άνοδο της θερμοκρασίας, σύμφωνα με την πρόγνωση του καιρού για την ερχόμενη εβδομάδα δεν θα λείψουν οι τοπικές σύντομες βροχές. Αναμένεται να εκδηλωθούν στα ηπειρωτικά, κυρίως στα ορεινά. Οσο για τους ανέμους, δεν αναμένεται να δημιουργήσουν προβλήματα, αφού θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις στο Αιγαίο, ασθενείς έως μέτριοι, με εντάσεις έως 5-6 μποφόρ και στο Ιόνιο μεταβλητοί ίδιας έντασης.


Πηγή