Γιορτάζει ο Άγιος Χριστόφορος στα Φάρσα – Το πρόγραμμα της ιεράς πανήγυρις

Ανακοίνωση

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ

ΙΕΡΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΑΓΙΟΥ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΥ

ΣΤΑ ΦΑΡΣΑ 8 ΚΑΙ 9 ΜΑΪΟΥ 2019

Με θρησκευτική ευλάβεια και μεγαλοπρέπεια θα εορταστεί η μνήμη του μεγαλομάρτυρος ΑΓΙΟΥ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΥ στα ΦΑΡΣΑ:

ΤΕΤΑΡΤΗ 8 ΜΑΪΟΥ 2019 και ώρα 8:00 το βράδυ θα γίνει ο Αρχιερατικός εσπερινός χοροστατούντος του Μητροπολίτου Κεφαλληνίας κ.κ. Δημητρίου με την συνοδεία Ιερέων και εκκλησιαστικής χορωδίας.

ΠΕΜΠΤΗ 9 ΜΑΪΟΥ 2019 και ώρα 8.00 το πρωί θα γίνει ο όρθρος και η θεία λειτουργία προεξάρχοντος του Αρχιμανδρίτη πάτερ Φωτίου Γαβριελάτου με την συνοδεία Ιερέων και εκκλησιαστικής χορωδίας.

Μετά την θεία λειτουργία θα γίνει δοξολογία με την παρουσία των πολιτικών και στρατιωτικών αρχών του νομού μας, καθ’ ότι η 9η Μαΐου έχει καθιερωθεί σαν ημέρα Λήξης του Δεύτερου Παγκοσμίου Πολέμου και εορτασμού των εθνικών αγώνων κατά του ναζισμού και φασισμού.

Στις 11.30 θα γίνει η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας του Αγίου Χριστοφόρου με την συνοδεία της μπάντας του Δήμου Κεφαλονιάς.

Για την μεταφορά την προσκυνητών θα υπάρχει Δωρεάν λεωφορείο από το ΚΤΕΛ στο Αργοστόλι την Τετάρτη στις 7:30 το απόγευμα και την Πέμπτη το πρωί στις 7.30 και επιστροφή τους μετά τον εσπερινό και μετά την θεία λειτουργία στο ΚΤΕΛ στο Αργοστόλι.

Το βράδυ της Πέμπτης 9 Μαΐου και από ώρα 9 το βράδυ θα αρχίσει το καθιερωμένο πατροπαράδοτο γλέντι στην πλατεία της εκκλησίας του Αγίου Χριστοφόρου με το μουσικό σχήμα ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΠΑΥΛΑΤΟΥ.

Στο χώρο της πλατείας Αγίου Χριστοφόρου θα λειτουργήσει ψησταριά με ποικιλία ψητών που την επιμέλεια θα έχει το καφέ – ουζερί του χωριού μας «ΑΣΤΡΟΛΑΒΟΣ» που βρίσκεται απέναντι από την Πλατεία.

Την Τετάρτη το βράδυ και την Πέμπτη το βράδυ θα καούν πυροτεχνήματα.

Σας περιμένουμε για να προσευχηθείτε στον προστάτη του χωριού μας και των οδηγών ΑΓΙΟ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟ και εμείς θα σας προσφέρουμε την φανταστική θέα προς τον κόλπο Αργοστολίου και την χωροπούλα και όπως κάθε χρόνο την ζεστή φιλοξενία μας.

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ

Η ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ


Πηγή