Γιώργιος Στύλιος – Χρήστος Γαβράς: Στο πλευρό των Αγροτών της Ηλείας

Στηρίζουμε τους Αγρότες και Κτηνοτρόφους

Ενισχύουμε την Αγροτική Παραγωγή και την Κτηνοτροφία της Ηλείας

Επίσκεψη σε αγροτικές περιοχές της Ηλείας πραγματοποίησαν ο πρώην Υπουργός, Αναπληρωτής Τομεάρχης Αγροτικού και Βουλευτής Άρτας της Νέας Δημοκρατίας κος Γιώργιος Στύλιος και ο Πρόεδρος της ΝΟ.Δ.Ε. Ν.Δ. Ηλείας κος Χρήστος Γαβράς. Στην περιοδεία συμμετείχαν, ο πρώην Υπουργός και πρώην Βουλευτής Ηλείας Ν.Δ. κος Γιώργος Κοντογιάννης, ο Πολιτευτής κος Θεόδωρος Βλαγκούλης, η Αντιπρόεδρος της ΝΟ.Δ.Ε. κα Έλσα Τσαγκανού – Κωστοπούλου και κομματικά στελέχη. Το κλιμάκιο της Νέας Δημοκρατίας βρέθηκε στην περιοχή της Βάρδας όπου επισκέφθηκε τυποποιητήριο φράουλας και συνομίλησε με τα μέλη της ομάδας παραγωγών φράουλας. Κατόπιν επισκέφθηκε εργοστάσιο γάλακτος στο Κουρτέσι και συναντήθηκε με αγρότες. Αργότερα το κλιμάκιο επισκέφθηκε την Ένωση Συνεταιρισμών στα Λεχαινά όπου ενημερώθηκε για τα προβλήματα των αγροτών της περιοχής. Στην συνέχεια το πρόγραμμα περιελάμβανε επίσκεψη σε καλλιέργειες στο Καρδιακαύτι. Κατόπιν το κλιμάκιο συμμετείχε σε σύσκεψη της Ομάδας Παραγωγών Αμαλιάδας όπου ο Πρόεδρος κος Χρήστος Βαλλιανάτος ενημέρωσε το κλιμάκιο της Νέας Δημοκρατίας για τις προτεραιότητες, τις δραστηριότητες αλλά και τα προβλήματα των αγροτών της Ηλείας.

Σε δηλώσεις του ο κος Στύλιος μεταξύ άλλων τόνισε: «Ο Ελληνικός αγροτικός τομέας κινήθηκε στο διάστημα των τελευταίων ετών σε ένα συνεχώς μεταβαλλόμενο πολιτικό και οικονομικό περιβάλλον. Ωστόσο, 4 χρόνια τώρα, λόγω της ολιγωρίας της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων και της αποτυχίας της να εφαρμόσει τις διαρθρωτικές αλλαγές που έχει ανάγκη ο πρωτογενής τομέας, οι αγρότες και κτηνοτρόφοι βρίσκονται σε πολύ δύσκολη θέση. Γι αυτό και η Νέα Δημοκρατία έχει ως βασικό πυλώνα ανάπτυξης της οικονομίας τον πρωτογενή τομέα και την ενίσχυση της αγροτικής και κτηνοτροφικής παραγωγής. Το σχέδιο της Νέας Δημοκρατίας για τον αγροτικό τομέα έχει ως άξονες την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και τη μετάβαση σε ένα νέο πρότυπο αγροτικής επιχειρηματικότητας, όπως έχει πολλές φορές πει ο Πρόεδρος της Ν.Δ. κος Κυριάκος Μητσοτάκης».

Ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ ΝΔ Ηλείας κος Γαβράς τόνισε: «Στη Νέα Δημοκρατία πιστεύουμε στην Ελληνική περιφέρεια και στις σημαντικές αναπτυξιακές δυνατότητές της. Στην ικανότητα της κάθε περιοχής να αξιοποιεί τα τοπικά συγκριτικά πλεονεκτήματα και το ανθρώπινο δυναμικό της ώστε να δημιουργεί ευκαιρίες, νέες δουλειές και εισόδημα για τους κατοίκους της. Και με την επιλογή του κόσμου την ερχόμενη Κυριακή η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας θα αλλάξει σελίδα. Σε αυτήν την προσπάθεια θα βοηθήσω και εγώ ώστε οι αγρότες μας στην Ηλεία να κάνουν το μεγάλο ποιοτικό άλμα περνώντας σε μια νέα εποχή με διεθνώς ανταγωνιστικές, δυναμικές καλλιέργειες. Ο Πρωτογενής Τομέας θα γίνει ένας από τους βασικούς πυλώνες ανάπτυξης της Ηλείας. Ενισχύοντας στοχευμένες παρεμβάσεις χρηματοδότησης, εξοπλισμού και παροχής εκπαίδευσης και τεχνογνωσίας, θα στηρίξουμε τις προσπάθειες των γεωργών, των κτηνοτρόφων, των αλιέων, των μελισσοκόμων και θα μπορέσουμε να συμβάλλουμε στην ανάπτυξη της αγροτικής παραγωγής και της κτηνοτροφίας στην Ηλεία».


Πηγή