Γιώργος Τσιλιμιδός: «Χρειάζεται να αλλάξει η σημερινή Δημοτική Αρχή, χρειάζεται να μπει φρέσκος αέρας στην Κεφ […]

Συνέντευξη στον Inkefalonia 103.9

Ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη «Δημοτική Συμπολιτεία» Γιώργος Τσιλιμιδός, μίλησε στον Inkefalonia 103,9 και την εκπομπή «Μέρα Μεσημέρι» με τον Γιώργο Χαλαβαζή.

Ο κ. Τσιλιμιδός αναφέρθηκε στην επιλογή του να συμπορευτεί με την υποψηφιότητα του κ. Θεόφιλου Μιχαλάτου για την δημαρχεία του Αργοστολίου, τονίζοντας χαρακτηριστικά πως:

«Υπήρχε μεγάλος προβληματισμός εδώ και μεγάλο διάστημα σχετικά με την πορεία των δημοτικών πραγματων στην Κεφαλονιά. Τα δημοτικά πράγματα διολίσθαιναν συνεχώς σε ένα τέλμα. Και σκεφτόμασταν πώς μπορούμε να παρέμβουμε ώστε να γίνει μία αλλαγή. Αποφάσισα να συνταχθώ με τον Θεόφιλο για την δημιουργία μιας μεγάλης παράταξης. Είπα να βάλω πλάτη στην δημιουργία ενός μεγάλου σχηματισμού, ο οποίος υλοποιήθηκε και στον οποίο συναντιόμαστε άνθρωποι από διαφορετικές κατευθύνσεις αλλά αξιόλογη πορεία στους αυτοδιοικητικούς θεσμούς τα προηγούμενα χρόνια , αλλά και φρέσκοι άνθρωποι με ιδέες, με κοινωνική παρουσία, τεχνοκράτες. Υπάρχει μία πλειάδα στελεχιακού δυναμικού το οποίο ικανοποιεί τις προϋποθέσεις που έχουν τεθεί και είναι υψηλές».

Όσον αφορά τα σημεία στα οποία η νυν Δημοτική Αρχή, εμφάνισε αστοχίες και δυσλειτουργίες σε σημείο οι πολίτες να παραπονιούνται για ανομοιόμορφη ανάπτυξη ο κ. Τσιλιμιδός τόνισε: «Αφενός είχαμε μία χαμηλή παραγωγικότητα σε έργο υποδομής και καθημερινότητα πολιτών και αφετέρου ένα πολιτικό κλίμα κακό με καθεστωτική νοοτροπία αδιαφάνεια και αλαζονεία».

Ο κ. Τσιλιμιδός αναφέρθηκε επίσης στους τέσσερις μεγάλους στρατηγικούς στόχους στους οποίους πρέπει να σκύψει η νέα Δημοτική Αρχή για την πόλη του Αργοστολίου και για τους οποίους υπήρξε αδιαφορία από την Δημοτική Αρχή του κ. Παρίση τονίζοντας πως :« Ο πρώτος μεγάλος στόχος είναι η περιοχή της Λάσσης. Η καθήλωσή της τα τελευταία 30 χρόνια λόγω των εμπλοκών στην επιχειρούμενη πολεοδόμηση της είναι μεγάλη. Η αξία της ύπαρξης αλλά και υλοποίησης σχεδίου αυτονόητη. Θα δημιουργηθούν οι κάθε είδους υποδομές, δρόμοι, πλατείες, ηλεκτροφωτισμός κ.α., που τόσο έχει ανάγκη για την αναβάθμιση του παρεχόμενου τουριστικού προϊόντος της. Απαραίτητη προϋπόθεση για να μπορέσουν να γίνουν οι μελέτες των έργων υποδομής να διεκδικηθούν χρηματοδοτήσεις και να εκτελεσθούν τα αναγκαία έργα. Επί πέντε χρόνια υπάρχει αδράνεια από την Δημοτική Αρχή για να προχωρήσει στην ανάθεση της πράξης εφαρμογής. Επίσης, αλλά ζητήματα είναι η επικαιροποίηση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου και των ΖΟΕ, η Μεταφορά του εμπορικού και επιβατικού λιμανιού, καθώς και του Νότιου και Βόρειου Κλάδου του Περιφερειακού».

Αναφέρθηκε επίσης στην κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στις Δημοτικές Παραλίες Πλατύς Γιαλός και Μύρτος, τονίζοντας πως « εσκεμμένα από την Δημοτική Αρχή προσπαθούν να κρατήσει αυτές τις παραλίες χαμηλά». Αναφέρθηκε στην «ασφυξία» από την έλλειψη Πάρκινγκ μέσα στην πόλη» καταλήγοντας τόνισε πως το: « Το διακύβευμα των εκλογών είναι να αλλάξει η σημερινή δημοτική Αρχή και να μπει ένας φρέσκος αέρας στην Κεφαλονιά» και εμφανίστηκε σίγουρος πως : «Η επόμενη Δημοτική περίοδος θα είναι καλύτερη από την τωρινή».

Ακούστε παρακάτω ολόκληρη την συνέντευξή του


Πηγή