Δήλωση Θανάση Καββαδά για το νέο Νοσοκομείο Λευκάδας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΗΛΩΣΗ ΘΑΝΑΣΗ ΚΑΒΒΑΔΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

«Σε προεκλογική φιέστα μετατράπηκαν τα εγκαίνια του νέου νοσοκομείου Λευκάδας. Ένα έργο που ξεκίνησε από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας το 2013, με στόχο να γίνει ένα νοσοκομείο πρότυπο με σωστές υπηρεσίες, με επαρκή αριθμό προσωπικού και νέες κλινικές που θα εξυπηρετεί τους πολίτες της Λευκάδας και των γύρω περιοχών.

Αντ΄ αυτού παραδόθηκε το νέο κτίριο 15 ημέρες πριν τις εκλογές της 26 Μαΐου, χωρίς σχεδιασμό, χωρίς συντονισμό, χωρίς οργανόγραμμα για τη σωστή και επαρκή λειτουργία του.

Ένα έργο που περιμέναμε με αγωνία όλοι οι Λευκαδίτες και αναμέναμε να λειτουργήσει στελεχωμένο και με τη δυνατότητα να προσφέρει αναβαθμισμένες και ποιοτικές υπηρεσίες υγείας στους πολίτες.

Δυστυχώς κάτι τέτοιο σήμερα δεν συμβαίνει. Η επόμενη ημέρα των εγκαινίων δεν ανταποκρίνεται στις προσδοκίες των πολιτών του νομού Λευκάδας.

Κανείς δεν μπορεί να μιλά για μια νέα εποχή στον τομέα της δημόσιας υγείας του νομού λόγω ενός νέου κτιρίου, όταν η υποστελέχωση ρίχνει βαριά τη σκιά της στο εσωτερικό του.

Για την πραγματική δημόσια υγεία στην Λευκάδα σήμερα δεν άλλαξε τίποτα.

Τα προβλήματα του παλαιού νοσοκομείου εξακολουθούν να υπάρχουν, αν και τα είχα επισημάνει δεκάδες φορές τα τελευταία 3,5 χρόνια.

Λίγο πριν αποχωρήσει η κυβέρνηση ενδιαφέρεται μόνο να διοργανώνει ψηφοθηρικές προεκλογικές φιέστες, που θυμίζουν τα εγκαίνια που έγιναν, στο ανύπαρκτο, επί του παρόντος, μετρό Θεσσαλονίκης, αδιαφορώντας για το αγαθό της δημόσιας υγείας στο νομό Λευκάδας.

Ο πρωθυπουργός και οι αρμόδιοι υπουργοί αντί να κόβουν κορδέλες ημιτελών έργων καλό θα ήταν πρωτίστως να είχαν φροντίσει για την άρτια στελέχωση του νέου νοσοκομείου Λευκάδας που θα εξασφάλιζε την υγεία των πολιτών, οι οποίοι χάνουν ακόμα μια ευκαιρία για ολοκληρωμένες υπηρεσίες υγείας τις οποίες δικαιούνται ως πολίτες ενός σύγχρονου και ευνομούμενου κράτους».


Πηγή