Διήμερη θρησκευτική πανήγυρις στον Άγιο Νικόλαο Σπάτων


Μεγάλη Παμπελοποννησιακή Θρησκευτική Πανήγυρις θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 9 και την Παρασκευή 10 Μαΐου στον Άγιο Νικόλαο Σπάτων Αχαΐας όπου κάθε χρόνο συρρέει πλήθος προσκυνητών και μάλιστα πολλοί πηγαίνουν με τα πόδια για αρκετά χιλιόμετρα εκπληρώνοντας το τάμα τους στον Άγιο.

Στις 10 Μαΐου τιμάται η ανακομιδή των τιμίων λειψάνων του Αγίου Νικολάου Επισκόπου Μύρων της Λυκίας του Θαυματουργού, και σύμφωνα με το φετινό πρόγραμμα θα γίνουν οι κάτωθι θρησκευτικές εκδηλώσεις:

Στις 9 Μαΐου ημέρα Πέμπτη και ώρα 7.30 το απόγευμα θα γίνει ο μεγάλος πανηγυρικός Εσπερινός, στον οποίον θα χοροστατήσει και θα μιλήσει ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ηλείας κ. Γερμανός, συμπαραστατούμενος από τον Επίσκοπο Ωλένης κ. Αθανάσιο. Το μοναστήρι στα Σπάτα ανήκει στη δικαιοδοσία της Μητροπόλεως Ηλείας.

Το μεσονύκτιο της ιδίας ημέρας θα τελεσθεί νυκτερινή Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ωλένης κ. Αθανασίου και την Παρασκευή 10 του μηνός Μαΐου το πρωί, θα τελεσθεί Αρχιερατική πανηγυρική θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη κ. Γερμανού. Κατόπιν θα γίνει η λιτάνευση της Σεπτής Εικόνος του Θαυματουργού Αγίου Νικολάου έως τις βρύσες του Προσκυνήματος.

Το απόγευμα της ιδίας ημέρας και ώρα 6.30 θα ψαλεί Ιερά Παράκληση όπου θα ιερουργήσει και θα κηρύξει το Θείο λόγο ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ωλένης κ. Αθανάσιος.

Από το ιερό Προσκύνημα Αγίου Νικολάου Σπάτα – Αχαΐας απευθύνεται πρόσκληση στις Αρχές της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος και των Περιφερειακών Ενοτήτων Αχαΐας και Ηλείας και στους χριστιανούς της Ηλείας, των Πατρών και των άλλων περιοχών της Πελοποννήσου, που ευλαβούνται τον Άγιο Νικόλαο, όπως προσέλθουν και συμμετάσχουν στις Ιερές αυτές ακολουθίες καθώς και να προσκυνήσουν την σεπτή Εικόνα του Θαυματουργού Αγίου.


Πηγή