Εξελίξεις στην υπόθεση θανάτου της 22χρονης φοιτήτριας στο Αιγάλεω – Τι ισχυρίζεται ο δικηγόρος της οικογένεια […]

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις σχετικά με την υπόθεση θανάτου της 22χρονης Αρετής Ζαχαροπούλου που βρέθηκε νεκρή στο διαμέρισμα της στο Αιγάλεω στις 23 Μαρτίου.

Η ύποπτη αυτοκτονία της 22χρονης Αρετής είχε αναγκάσει τους γονείς της να αρχίσουν ενδελεχείς έρευνες για να διαλευκάνουν τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έχασε τη ζωή της η κόρη τους. Από τα στοιχεία που συγκέντρωσαν διαπίστωσαν μεταξύ άλλων πως συγκεκριμένα άτομα διατηρούν στο διαδίκτυο ιστοσελίδες, οι οποίες διακινούν υλικό με σατανιστικά σύμβολα και αποκρυφιστικές δοξασίες.

“Τα άτομα αυτά, για τα οποία προέκυψε πως είναι υπαρκτά πρόσωπα και γνωστά στις Αρχές, προσεγγίζουν με διάφορους ελκυστικούς τρόπους νεαρά κορίτσια που προέρχονται από την περιφέρεια και ζουν μόνα τους στην Αθήνα, και τα μυούν σε αυτού του είδους τις δοξασίες. Παράλληλα, τα αποκόπτουν από το οικογενειακό και φιλικό τους περιβάλλον, ώστε να τα έχουν απόλυτα εξαρτημένα από δύο ή τρία πρόσωπα, μέσω των οποίων γίνεται και η επιτήρηση τους. Στην πορεία, αν κρίνουν πως κάποιες από τις κοπέλες αυτές δεν είναι κατάλληλες για να πάνε σε περαιτέρω μύηση, τις θυσιάζουν ή τις οδηγούν στην αυτοκτονία”, καταγγέλλει ο δικηγόρος της οικογένειας Κωνσταντίνος Τζαβάρας και εξηγεί τον λόγο που επιλέγουν να κάνουν κάτι τέτοιο οι θιασώτες των συγκεκριμένων αιρέσεων.

“Πρόκειται για παραθρησκευτικές δοξασίες που αναφέρονται ως καταστροφικές λατρείες. Με άλλα λόγια, είναι λατρείες όντων ή πλασμάτων που, για να τα εξευμενίσουν, οι οπαδοί τους είτε οδηγούν νεαρά άτομα να γίνουν μέλη του κυκλώματος είτε τα χρησιμοποιούν ως εξιλαστήρια θύματα”, ανέφερε ο κ. Τζαβάρας.

Ο δικηγόρος έχει καταθέσει στην Ασφάλεια τα στοιχεία ταυτότητας όσων συνδέονται με τις συγκεκριμένες σατανιστικές ιστοσελίδες και εκτιμά πως θα κληθούν για να εξεταστούν ένας προς ένα.

“Θα πρέπει να γίνει κατανοητό πως το διαδίκτυο είναι η μέγιστη πηγή κινδύνων για τα παιδιά και, κυρίως, για τα νεαρά κορίτσια που προέρχονται από την περιφέρεια και βρίσκονται στα μεγάλα αστικά κέντρα, επειδή σπουδάζουν ή εργάζονται. Θα πρέπει η Πολιτεία να βάλει όρους στο διαδίκτυο, να βάλει τάξη σε αυτό το χάος και, προπαντός, να βάλει φίλτρα ώστε να αξιολογούνται οι διάφορες πληροφορίες που προσφέρονται, όπως γίνεται και με τα θέματα που έχουν σχέση με την παιδοφιλία ή άλλα ζητήματα”, σημείωσε.

Στο μεταξύ, αναμένονται τα αποτελέσματα από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου της αδικοχαμένης φοιτήτριας και από την ανάκληση των δεδομένων της στο Instagram και το Facebook, προκειμένου οι Αρχές να καταλήξουν στα πρόσωπα με τα οποία επικοινώνησε η άτυχη 22χρονη το τριήμερο προτού αφήσει την τελευταία της πνοή.

Disclaimer:

Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου.


Πηγή

  • Δημοσιεύτηκε:

    29 Μαΐου 2019

  • Κατηγορίες:

    Κοινωνία