Εξιχνιάστηκαν από το Τμήμα Ασφαλείας 5 υποθέσεις κλοπών στη Ζάκυνθο

Εξιχνιάστηκαν από το Τμήμα Ασφαλείας Ζακύνθου διαδοχικές υποθέσεις αφαίρεσης τσαντών, που διαπράχθηκαν στη Ζάκυνθο, το τελευταίο χρονικό διάστημα και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός 37χρονου ημεδαπού και κατά περίπτωση ενός ακόμη συνεργού του που αναζητείται, για το αδίκημα της κλοπής.

Ως προς το ιστορικό της υπόθεσης, ο 37χρονος εντοπίστηκε και συνελήφθη το βράδυ της Τετάρτης (15-05-2019), ύστερα από άμεση κινητοποίηση αστυνομικών της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.), καθώς λίγη ώρα πριν, με την συνδρομή του συνεργού του που αναζητείται, προσέγγισαν με δίκυκλη μοτοσυκλέτα γυναίκα η οποία κινούνταν πεζή και της αφαίρεσαν τσάντα που περιείχε χρήματα, κινητό τηλέφωνο και προσωπικά αντικείμενα.

Από την περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης που πραγματοποίησε το Τμήμα Ασφαλείας Ζακύνθου, προέκυψε ότι ο 37χρονος, κατά περίπτωση μαζί με συνεργό του, χρησιμοποιώντας την ίδια μέθοδο, εμπλέκεται σε τέσσερις ακόμη αντίστοιχες υποθέσεις.

Συγκεκριμένα οι υποθέσεις αφορούν το χρονικό διάστημα από 03-03-2019 έως και 10-05-2019, κατά τις οποίες αφαιρέθηκε συνολικά το χρηματικό ποσό των (2.270) ευρώ, (3) κινητά τηλέφωνα και άλλα αντικείμενα.

Στην κατοχή του 37χρονου, βρέθηκε το κινητό τηλέφωνο που είχε αφαιρέσει, το οποίο και επιστράφηκε στην ιδιοκτήτριά του καθώς και η δίκυκλη μοτοσυκλέτα με την οποία διέπραξε τις κλοπές.

Προανάκριση για την υπόθεση πραγματοποιήθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Ζακύνθου.

Ο 37χρονος οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ζακύνθου, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του συνεργού του.


Πηγή