Ευάγγελος Κατωπόδης: » Οι νέοι έχουν την ευκαρία να προσφέρουν και να διαμορφώσουν την κοινωνία»

Ο κ. Ευάγγελος Κατωπόδης υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με το συνδυασμό «Ιόνιο Δυνατά. Κάθε νησί ψηλά» και επικεφαλή την κα Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου παρέθεσε συνέντευξη πριν από λίγες μέρες στην εφημερίδα «Τα Νέα της Λευκάδας» , ττην οποία και σας παραθέτουμε κατωτέρω :

Πριν από περίπου ένα χρόνο ήσασταν υποψήφιος για Πρόεδρος της Νομαρχιακής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας στη Λευκάδα. Τώρα είστε και επίσημα υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος με το συνδυασμό της κας Ρόδης Κράτσα – Τσαγκαροπούλου. Πιστεύετε ότι υπάρχουν ομοιότητες σε αυτές τις δύο εκλογικές αναμετρήσεις

«Πιστεύω πως δεν μπορούμε να συγκρίνουμε τις δύο αυτές εκλογικές αναμετρήσεις καθώς μιλάμε για εντελώς διαφορετικά πράγματα. Όχι δεν υπάρχουν ομοιότητες. Πέρυσι ήταν δική μου η πρωτοβουλία ενώ φέτος καλέστηκα από την κυρία Ρόδη Κράτσα να μετέχω στο ψηφοδέλτιο. Επιπλέον, σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση καλούνται όλοι (κάτοικοι της Λευκάδας και ετεροδημότες) να αποφασίσουν αν θέλουν να με εμπιστευτούν για περιφερειακό σύμβουλο. Αν θέλαμε να βρούμε ένα κοινό είναι η ενεργή συμμετοχή μου μέσα στα πλαίσια της Νέας Δημοκρατίας».

Τι θα απαντούσατε σε αυτούς, που ίσως σκέφτονται ότι είστε πολύ νέος για να εκλεγείτε σε μια τέτοια θέση ευθύνης;

«Ένα από τα προβλήματα της σημερινής ελληνικής κοινωνίας είναι πως οι νέοι δεν έχουν ενεργό συμμετοχή στην πολιτική σκηνή. Για μένα αυτή η στάση είναι λανθασμένη, καθώς μέσω της συμμετοχής των νέων στην πολιτική, οι νέοι έχουν την ευκαιρία να προσφέρουν και να διαμορφώσουν την κοινωνία, στην οποία θέλουν να ζουν με αξίες, πρότυπα και ευκαιρίες. Έτσι, δημιουργείται μία ανοιχτή και εξελισσόμενη κοινωνία. Σε αυτή δε θέλουμε να ζούμε; »

Ποια είναι κατά τη γνώμη σας , τα πιο σοβαρά προβλήματα που έχετε εντοπίσει και θα προσπαθήσετε να δώσετε άμεση λύση, εφόσον εκλεγείτε;

«Στα νησιά της Λευκάδας εντοπίζονται πολλά και σοβαρά προβλήματα, τα οποία εντείνονται κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου. Η έλλειψη βασικών υποδομών για την ποιότητα ζωής των κατοίκων αλλά και των επισκεπτών του νησιού είναι το κύριο θέμα που πρέπει να επιλυθεί άμεσα. Μιλώντας για υποδομές αναφέρομαι στην υγεία, το ασφαλές οδικό δίκτυο, τη διαχείριση των απορριμμάτων, την ηλεκτροδότηση και την πολιτική προστασία. Οι λύσεις θα δοθούν άμεσα με διαφάνεια, σχεδιασμό και αποτελεσματικότητα»

Πείτε μας λίγα λόγια για το πώς θα θέλατε να είναι η Λευκάδα μετά από τέσσερα χρόνια;

«Θα ήθελα η Λευκάδα να αποτελεί ένα ασφαλές περιβάλλον με υψηλή ποιότητα ζωής (υποδομές, κοινωνικές δομές και ευκαιρίες εκπαίδευση & εργασίας) για τους κατοίκους και πρώτη επιλογή τουριστικού προορισμού για τους επισκέπτες»

Τέλος, μπορείτε να μας πείτε ποιες είναι οι προβλέψεις σας ως προς το αποτέλεσμα των Εκλογών:

«Θεωρώ πως θα είναι μία δύσκολη εκλογική αναμέτρηση. Πιστεύω πως οι ψηφοφόροι των νησιών της Λευκάδας έχουν την κριτική ικανότητα να αποφασίσουν ποιος συνδυασμός είναι ο κατάλληλος για να διοικήσει την επόμενη ΜΕΡΑ»

πηγή: Τα Νέα της Λευκάδας


Πηγή