Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας κοντά ποδήλατο – Ο αιγιώτης Χρήστος Τσερεντζούλιας στην Ποδηλατική Διαδρομή του Σ […]

Με τη συμμετοχή του αιγιώτη αθλητή της Εθνικής Ομάδας Ποδηλασίας, Χρήστου Τσερεντζούλια, θα πραγματοποιηθεί η τέταρτη και τελευταία προγραμματισμένη ποδηλατική διαδρομή στο Αίγιο, στο πλαίσιο της δράσης «MEDCYLCETOUR: Μεσογειακές Ποδηλατικές Διαδρομές για βιώσιμο παραθαλάσσιο τουρισμό». Η διαδρομή Λόγγος – Αίγιο (Αλυκή) θα διεξαχθεί το Σάββατο 11 Μαΐου 2019, σε συνεργασία με τον Φιλοπροοδευτικό Όμιλο Λόγγου.

Συγκεκριμένα, στις 4 μ.μ. με αφετηρία την Κεντρική πλατεία Λόγγου, οι συμμετέχοντες θα κινηθούν μέσω της Π.Ε.Ο. Κορίνθου – Πατρών, με διέλευση από Σελιανίτικα, Άβυθο, Ροδοδάφνη, παραλία Αιγίου, Παναγία Τρυπητή. Θα τερματίσουν στην Αλυκή Αιγίου, ακολουθώντας τις οδούς Ζωοδόχου Πηγής – Παυσανίου – Φιλοποίμενος.

H Δυτική Ελλάδα μέσω του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης έχει ενταχθεί στο Ευρωπαϊκό Δίκτυο Ποδηλατοδρόμων, στο πλαίσιο του οποίου πρόκειται να διαμορφωθεί η Μεσογειακή, παράκτια ποδηλατική διαδρομή (EurοVelo 8) που θα ξεκινάει από την Ισπανία και θα καταλήγει στην Κύπρο.

Η διαδρομή σχεδιάστηκε από το European Cyclists’ Federation (ECF) και σε ό,τι αφορά τη Δυτική Ελλάδα περιλαμβάνει το τμήμα από Μενίδι έως Δερβένι.

Το έργο MEDCYLCETOUR χρηματοδοτείται από το διακρατικό πρόγραμμα Interreg Med 2014-2020, στο οποίο η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης συμμετέχουν ως εταίροι.

Το πρόγραμμα στοχεύει στην βιώσιμη ενίσχυση των αναπτυξιακών πολιτικών για αποδοτικότερη αξιοποίηση των φυσικών πόρων και της πολιτισμικής κληρονομιάς στις παράκτιες και παραθαλάσσιες περιοχές, όπως επίσης στη δημιουργία ενός βιώσιμου παράκτιου και παραθαλάσσιου τουρισμού στην περιοχή της Μεσογείου. Επίσης σκοπός είναι η ευαισθητοποίηση και ενημέρωση, όχι μόνο των φίλων του ποδηλάτου, αλλά φορέων, επιχειρήσεων και του κοινού για την αξία και τη συμβολή του ποδηλάτου στη προστασία του περιβάλλοντος.

Εταίροι του Προγράμματος είναι: Περιφερειακή Κυβέρνηση Ανδαλουσίας ως επικεφαλής, Ομοσπονδία Ευρωπαίων Ποδηλατιστών, Κυπριακός Οργανισμός Τουρισμού, Τμήμα Συμβουλίου Άλπεων, Περιφέρεια Friuli Venezia Giulia, Αναπτυξιακό Κέντρο Koper, Εθνικός Οργανισμός Τουρισμού, Γενική Διεύθυνση Τουρισμού της Κυβέρνησης της Καταλονίας, Συνεργατικός Σχηματισμός για Οικοκοινωνική Καινοτομία και Ανάπτυξη, Κοινοπραξία Επαρχίας Μάντοβα.

Οι προηγούμενες ποδηλατικές διαδρομές πραγματοποιήθηκαν στην Πάτρα, σε Μεσολόγγι-Αιτωλικό και σε Πάλαιρο-Μύτικα.

Disclaimer:

Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου.


Πηγή

  • Δημοσιεύτηκε:

    8 Μαΐου 2019

  • Κατηγορίες:

    Κοινωνία