Θανάσης Καββαδάς: Χωρίς γιατρό σχεδόν ένα μήνα ο Καστός

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα 30 Μαΐου 2019

Θανάσης Καββαδάς: Χωρίς γιατρό σχεδόν ένα μήνα ο Καστός. Τοποθέτηση ιατρού οπλίτη ζητά με ερώτησή του προς τους υπουργούς Υγείας και Άμυνας

Την εγκατάλειψη των 50 κατοίκων του Καστού Λευκάδας, που σχεδόν για ένα μήνα έχουν μείνει χωρίς γιατρό, καταγγέλλει ο βουλευτής Θανάσης Καββαδάς, ζητώντας την τοποθέτηση οπλίτη γιατρού προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες των πολιτών του νησιού, με ερώτηση που κατέθεσε προς τους υπουργού Υγείας και Εθνικής Άμυνας στη Βουλή.

Όπως αναφέρει ο κ. Καββαδάς, οι κάτοικοι του απομακρυσμένου νησιού από τις αρχές Μαΐου είναι χωρίς ιατρό, με αποτέλεσμα οι κάτοικοι να αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα βασικής ιατρικής φροντίδας, ενώ σε περίπτωση ανάγκης είναι απαραίτητη η μετακίνησή τους στη Λευκάδα ή στο Μύτικα Αιτωλοακαρνανίας.

Ο βουλευτής τονίζει ότι το ζήτημα πρέπει να λυθεί άμεσα, σημειώνοντας ότι σε περίπτωση απαγόρευσης απόπλου η απουσία ιατρού μπορεί να έχει τραγικές συνέπειες σε κρίσιμα περιστατικά. Ειδικότερα εν όψει της καλοκαιρινής περιόδου, είναι επιβεβλημένη η κάλυψη του νησιού από ιατρό, καθώς όπως σημειώνει ο βουλευτής, ο πληθυσμός του νησιού κατά της διάρκεια του καλοκαιριού 10πλασιάζεται.

Μάλιστα ο κ. Καββαδάς, προκειμένου να καλυφθεί άμεσα η θέση του ιατρού, προτείνει, εφόσον δεν υπάρξει πρόθεση κάλυψης της θέσης από αγροτικό ιατρό, την τοποθέτηση οπλίτη γιατρού στο νησί, υπενθυμίζοντας στους υπουργούς σχετική διάταξη του Ν.4361/2016, σύμφωνα με την οποία οπλίτες πτυχιούχοι ιατρικής μπορούν να υπηρετούν σε κενές θέσεις ΠΕΔΥ-Κέντρων Υγείας και Γενικών Νοσοκομείων-Κέντρων Υγείας άγονων, απομακρυσμένων και προβληματικών περιοχών, εφόσον δεν μπορούν να καλυφθούν από το Υπουργείο Υγείας.

Στο πλαίσιο αυτό ο βουλευτής ερωτά τον υπουργό:

-Εάν προτίθενται να τοποθετηθεί ιατρός στο νησί Καστός του νομού Λευκάδας

-Εάν εναλλακτικά, σε συνεργασία με το Υπουργείο Άμυνας, επιλυθεί το πρόβλημα με την αποστολή στρατεύσιμου ιατρού.


Πηγή