Κέρκυρα: Κινητοποιήσεις την ερχόμενη εβδομάδα για την έλλειψη τροφίμων στους παιδικούς σταθμούς.

Δήμος Κέρκυρας Κέρκυρα: Κινητοποιήσεις την ερχόμενη εβδομάδα για την έλλειψη τροφίμων στους παιδικούς σταθμούς.

«Τα παιδιά μας ΔΕΝ θα γίνουν ζητιάνοι των μεγαλοεπιχειρηματιών» τονίζουν σε ανακοίνωση τα σωματεία του ΠΑΜΕ και καλούν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Μαράσλειο την Τετάρτη 22 Μαΐου.

Στην ανακοίνωση, μεταξύ άλλων, καταγγέλλεται «το απαράδεκτο μπλοκάρισμα της προμήθειας όλων των τροφίμων στους Παιδικούς Σταθμούς και στις κοινωνικές δομές, κατάσταση που έχει δημιουργηθεί με αποκλειστική ευθύνη της δημοτικής αρχής του ΣΥΡΙΖΑ».
Όπως διευκρινίζουν, «H προμήθεια τροφίμων έχει μπλοκαριστεί εξαιτίας του διαγωνισμού, που ο δήμος θα έπρεπε να έχει ολοκληρώσει, με αποτέλεσμα ένα – ένα όλα τα είδη, με τα οποία σιτίζονται τα παιδιά μας, να εκλείπουν χωρίς κανείς να ξέρει μέχρι πότε θα συμβαίνει αυτό.
Σε μία σειρά Παιδικούς Σταθμούς έχει διακοπεί η τροφοδοσία του ψωμιού, που σιτίζονται τα παιδιά, ενώ παρατηρούνται ελλείψεις σε κρεατικά, λαχανικά, είδη παντοπωλείου, εμφιαλωμένου νερού κλπ. με ορατό κίνδυνο το επόμενο διάστημα να ξεμείνουν όλοι οι παιδικοί σταθμοί και οι κοινωνικές δομές του νησιού από κάθε τροφοδοσία.
Πληροφορηθήκαμε επίσης ότι η Διεύθυνση Οικονομικών του Δήμου και το τμήμα προμηθειών με ευθύνη του Αντιδημάρχου κ. Παντελιού, για να λύσει το πρόβλημα στην αρχή της εβδομάδας, ζήτησε από επιχειρηματίες να προμηθεύσουν «δωρεάν και εθελοντικά» μια σειρά προϊόντα σε Παιδικούς Σταθμούς, με ότι αυτό μπορεί να συνεπάγεται για την ποιότητα των προϊόντων, αλλά και την επάρκεια. Χαρακτηριστικό είναι ότι Παιδικοί Σταθμοί που είχαν λάβει οδηγίες να προμηθευτούν ψωμί από συγκεκριμένη επιχείρηση, δεν μπόρεσαν να προμηθευτούν δωρεάν, καθώς η συμφωνημένη ποσότητα με το δήμο είχε ήδη καλυφθεί».
Τα σωματεία εργαζομένων απαιτούν «η δημοτική αρχή, χωρίς καμία καθυστέρηση, να δώσει τώρα λύση στο πρόβλημα, βρίσκοντας τρόπο να προμηθεύσει άμεσα όλους τους Παιδικούς Σταθμούς και τις κοινωνικές δομές με τα απαραίτητα τρόφιμα, ασφαλή και επαρκή».


Πηγή