Καινοτόμος εφαρμογή για ΑμΕΑ από το Δήμο Πατρέων σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο

Σε μια νέα καινοτόμο εφαρμογή προχωρά ο Δήμος Πατρέων, σε συνεργασία με Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του Πανεπιστημίου της Πάτρας και τη Διοίκηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αχαΐας, μετά από υποβολή πρότασης προς την Δημοτική Αρχή από τον δημοτικό υπάλληλο, Γεράσιμο Φεσσιάν.

Πρόκειται για σχεδιασμό και ανάπτυξη εφαρμογής (application) στην οποία άτομα με αναπηρία που θα έχουν εγγραφεί στη βάση δεδομένων, θα μπορούν σε περιπτώσεις εκτάκτων αναγκών (σεισμούς, πυρκαγιές, πλημμύρες κ.λπ.), να ενημερώνουν αυτόματα (on-line) τις αρμόδιες Υπηρεσίες για άμεση προσέγγιση, απεγκλωβισμό και μεταφορά τους.

Η συγκεκριμένη εφαρμογή είναι σύμφωνα με ειδικούς, η πρώτη που θα υλοποιηθεί σε χώρα της Ευρώπης.

Για τη νέα εφαρμογή έγινε σύσκεψη την Παρασκευή 17 Μαΐου στο Δημαρχείο, παρουσία του Δημάρχου Κώστα Πελετίδη, στην οποία αποφασίστηκαν τα άμεσα επόμενα βήματα για την υλοποίηση της εφαρμογής.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Διονύσης Πλέσσας, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Νίκος Ρουμελιώτης, ο Καθηγητής του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών, Σπύρος Δενάζης, ο δημοτικός υπάλληλος Γεράσιμος Φεσσιάν, ο Προϊστάμενος του Περιφερειακού Κέντρου Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής, Αναστάσιος Καναβός και ο Προϊστάμενος Γραφείου Επιχειρήσεων, Μάνθος Κυρίτσης.

Ο Δήμαρχος ευχαρίστησε τους συμμετέχοντες για το σχεδιασμό της εξαιρετικής σημασίας για τους συνδημότες μας ΑΜΕΑ ή ηλικιωμένους με περιορισμένη δραστηριότητα.

Θυμίζουμε ότι στην πόλη μας είναι σε λειτουργία η εφαρμογή sence city. Μέσω αυτής, οι πολίτες στέλνουν με sms από το κινητό τους τηλέφωνο τα αιτήματά τους στις Υπηρεσίες μας και παίρνουν απάντηση για την πορεία του αιτήματός τους με τον ίδιο τρόπο.

Disclaimer:

Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου.


Πηγή

  • Δημοσιεύτηκε:

    20 Μαΐου 2019

  • Κατηγορίες:

    Κοινωνία