Κοσμοσυρροή και ενθουσιασμός στα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του Νίκου Νικολόπουλου

Ανοικτή πρόσκληση προς όλους τους πολίτες της Πάτρας να θεωρούν το Εκλογικό Κέντρο της ΝΕΑΣ ΠΑΤΡΑΣ ως «σπίτι» τους, να το επισκέπτονται και να συζητάνε ανοικτά και άφοβα τις σκέψεις, τις ιδέες και τους προβληματισμούς τους, απηύθυνε ο Νίκος Νικολόπουλος κατά τη διάρκεια των εγκαινίων του Εκλογικού Κέντρου που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τρίτης, στο ιστορικό νεοκλασικό κτίριο στο κάτω μέρος της πλατείας Γεωργίου (στη συμβολή με την οδό Γεροκωστοπούλου).

«Σας καλωσορίζω λοιπόν στο σπίτι μας, σας καλωσορίζω στο… σπίτι σας! Ένα σπίτι λίγων ημερών, μέχρι τη νίκη. Μέχρι τη στιγμή που θα μπούμε στο μέγαρο της οδού Μαιζώνος για το μετατρέψουμε και πάλι σε σπίτι όλης της πόλης, σε στρατηγείο δημιουργίας και ανάπτυξης. Δόξα τω Θεώ, οι μέρες της μιζέριας και της ανυπόφορης αδράνειας, είναι πλέον μετρημένες. Και με τη βοήθεια του Θεού και τη δική σας, σύντομα θα είναι παρελθόν» τόνισε μεταξύ άλλων ο υποψήφιος δήμαρχος, κατά τον χαιρετισμό του μετά τον Αγιασμό.

Ο Νίκος. Νικολόπουλος ξεκίνησε με πολλές ευχαριστίες προς τους υποψήφιους και τους εθελοντές της παράταξης, εκφράζοντας τη χαρά και την αισιοδοξία του, που όπως είπε, κάθε μέρα γίνεται όλο και μεγαλύτερη, καθώς υπάρχει πια η βεβαιότητα πως η ΝΕΑ ΠΑΤΡΑ ξεφεύγει πλέον από την εποχή της «μονοκομματικής και παλαιολιθικής υποβάθμισης».

Μιλώντας για το Εκλογικό Κέντρο και συνδέοντας την ιστορική διαδρομή του κτιρίου στο οποίο στεγάζεται με το μέλλον της Πάτρας, ο Νίκος Νικολόπουλος υπογράμμισε χαρακτηριστικά:
«Αυτό το πανέμορφο νεοκλασικό κτίριο θυμίζει σε όλους μας το αστικό και λαμπρό παρελθόν της Πάτρας, στην οποία κάποτε χτίζονταν πανέμορφα κτίρια, σχεδιάζονταν ευθείς δρόμοι και μεγάλες πλατείες, δημιουργούνται κομψοτεχνήματα και το καλό γούστο κυριαρχούσε. Ευτυχώς που τότε στην Πάτρα δεν υπήρξε… Πελετίδης! Γιατί σήμερα, όχι δρόμους και πλατείες και τέτοια κτίρια δεν θα είχαμε, αλλά θα κοιτάζαμε ακόμα τον κόσμο μέσα από τις χαμοκέλες και τα πλινθόκτιστα σπιτάκια. Ευτυχώς που σε αυτή την πόλη κυριάρχησε ο αστικός κόσμος! Ευτυχώς που εδώ μεγαλούργησε η μεσαία τάξη που τόσο πολύ απεχθάνεται η απερχόμενη δημοτική Αρχή. Ευτυχώς που δημιουργήθηκαν επιχειρήσεις και φτιάχτηκε το λιμάνι. Και ευτυχώς, που οι Πατρινοί ακόμα ζουν και μεγαλώνουν με έντονη τη συνείδηση της αρχοντικής και ευρωπαϊκής τους στόφας. Το παρελθόν αποτελεί φάρο και για το μέλλον…».

Ο Νίκος Νικολόπουλος τόνισε επίσης ότι η επόμενη δημοτική Αρχή, της ΝΕΑΣ ΠΑΤΡΑΣ, ξέρει και μπορεί να αλλάξει την μορφή και τη μοίρα της πόλης, παρομοιάζοντας την παράταξη με ένα τσουνάμι που όπως είπε, «θα παρασύρει τον παλιό και φθαρμένο κόσμο»
«Ερχόμαστε να ενώσουμε και να συνθέσουμε. Να αναδείξουμε το καλύτερο πρόσωπο της Πάτρας και της κοινωνίας της. Αλλά και δεν θα χαριστούμε σε κανέναν. Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να βάλει το ατομικό του συμφέρον πάνω από το συμφέρον της πόλης και να παριστάνει τον… «καουμπόη». Η Πάτρα δεν είναι άγρια δύση! Είναι η πιο δυτική και ευρωπαϊκή πόλη της Ελλάδας και θα γίνει όμορφη και λαμπερή, βιώσιμη και ελπιδοφόρα για όλους» ανέφερε.
Ακόμα, ο Νίκος Νικολόπουλος κατά τη διάρκεια των εγκαινίων, παρουσίασε και την ομάδα επικοινωνίας της «ΝΕΑΣ ΠΑΤΡΑΣ» και πιο συγκεκριμένα:
* Τον Εκπρόσωπο Τύπου Νίκο Παπαματθαίου
* Την Υπεύθυνη Ενημέρωσης, Νάνσυ Αβραμοπούλου
* Τον Υπεύθυνο ΜΜΕ, Τρύφωνα Παχή.

Μάλιστα, παρουσιάζοντας τον Ν. Παπαματθαίου, θυμήθηκε με συγκίνηση τη νικηφόρα πορεία του Ευάγγελου Φλωράτου, θυμίζοντας ότι κάποιοι που σήμερα μιλάνε για «κομματική πειθαρχία», τότε είχαν συνταχθεί με τις δυνάμεις του ΚΚΕ, κάτι που και σήμερα συμβαίνει, είτε φανερά, είτε υπόγεια.
Επίσης, παρουσιάζοντας τον Τρ. Παχή, ανέτρεξε στην κοινή τους διαδρομή από τα χρόνια της ΜΑΚΙ, αναφέροντας πως μία μεγάλη πορεία με πολλούς αγώνες και με πολλούς συναγωνιστές από το παρελθόν, φτάνει μέχρι το σήμερα και το αύριο, υπό την κοινή πεποίθηση της μεγάλης αλλαγής που έχει ανάγκη η Πάτρα.
«Η ΝΕΑ ΠΑΤΡΑ είναι εδώ. Στην καρδιά της Πάτρας, για όλη την Πάτρα!» κατέληξε ο Ν. Νικολόπουλος.

Disclaimer:

Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου.


Πηγή

  • Δημοσιεύτηκε:

    7 Μαΐου 2019

  • Κατηγορίες:

    Κοινωνία