ΛΑ.ΣΥ.: Τεράστια τα κτιριακά προβλήματα του δημοτικού σχολείου παλιάς πόλης.

Εκλογές ΛΑ.ΣΥ.: Τεράστια τα κτιριακά προβλήματα του δημοτικού σχολείου παλιάς πόλης.

Κλιμάκιο της Λαϊκής Συσπείρωσης με επικεφαλής την Αλ. Μπαλού και τον Γ. Μπορμπότη πραγματοποίησε περιοδεία στο Δημοτικό Σχολείο Παλιάς Πόλης και συνομίλησε με τους εκπαιδευτικούς του σχολείου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΛΑ.ΣΥ., «μετά το τέλος της συζήτησης και με τη συνοδεία του Διευθυντή του Σχολείου και του Προέδρου του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων το κλιμάκιο επισκέφθηκε τα τμήματα του κτηρίου του σχολείου που παραμένουν εδώ και χρόνια κλειστά λόγω ακαταλληλότητας.

Εδώ και δεκαετίες το σχολείο αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα σε τμήματα του κτηρίου που έχουν τεράστιες ρωγμές και που μεγαλώνουν και επεκτείνονται συνεχώς, σε τμήματα του σχολικού συγκροτήματος που έχουν πλέον κλείσει για πρόσβαση στο κοινό λόγω επικινδυνότητας, σε τμήματα της οροφής, στον αύλειο χώρο και άλλα.

Κατά καιρούς έχουν γίνει αυτοψίες από τους αρμόδιους φορείς του Δήμο Κέρκυρας, πραγματογνωμοσύνη από το ΤΕΕ αλλά η κατάσταση παραμένει η ίδια με μεγάλο κίνδυνο για όλο και μεγαλύτερο κομμάτι του κτηρίου. Παρόλα αυτά λόγω της αδράνειας των αρμοδίων προσφάτως σημειώθηκε πτώση σοβά πάνω από τις σκάλες, μέσα στο λειτουργών κτήριο που τις χρησιμοποιούν εκατοντάδες παιδιά καθημερινά.

Αν και η Διεύθυνση του Σχολείου αλλά και ο Σύλλογος έχουν κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες δεν υπάρχει καμία ανταπόκριση από τις αρχές. Δεν υπάρχει καν απάντηση στο ερώτημα αν και οι υπόλοιπες αίθουσες είναι ασφαλείς για διδασκαλία.

Είναι χαρακτηριστικό ότι εκατοντάδες τετραγωνικά μέτρα από το κτήριο του σχολείου παραμένουν κλειστά ενώ θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν για τις ανάγκες της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Αποτέλεσμα της αδράνειας των δημοτικών αρχών είναι να μην επαρκούν οι αίθουσες που λειτουργούν και έτσι να ενοικιάζεται παρακείμενο κτήριο με κόστος σχεδόν 10.000 ευρώ το χρόνο.

Είναι απαραίτητο να παρθούν όλα τα μέτρα, ώστε να λυθεί το πρόβλημα. Να κοινοποιηθεί η έκθεση αυτοψίας των μηχανικών του Δήμου καθώς και τα πορίσματα που προέκυψαν από αυτές. Να γίνει μελέτη για την αποκατάσταση των ζημιών και την ανακατασκευή του κτηρίου.

Είναι δικαίωμα του κάθε παιδιού, του κάθε γονιού και του κάθε εκπαιδευτικού το σχολείο τους να είναι σύγχρονο και απολύτως ασφαλές για όλους».


Πηγή