ΛΗΞΟΥΡΙ ΠΑΛΙΚΗ ΔΡΑΣΗ, ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ: Επιστολή στον Σύλλογο «ΝΤΟΡΙΣ» για τα αδέσποτα

Προς τον Σύλλογο Ζωόφιλων «ΝΤΟΡΙΣ»

Αναφορικά με τα μεγίστης σημασίας ζητήματα , που θέσατε και αφού σας συγχαρούμε για την κατατεθειμένη ευαισθησία σας τόσο για την προστασία του περιβάλλοντος όσο και για την αντιμετώπιση των αδέσποτων ζώων ,θα θέλαμε να τονίσουμε τα παρακάτω:

1) Η φροντίδα των αδέσποτων ζώων αποτελεί για μας βασική προτεραιότητα, την οποία εκφράσαμε από την αρχή της προεκλογικής περιόδου και συμπεριλάβαμε στο πρόγραμμα δράσης μας

2) Είναι μία πραγματικότητα που απαιτεί προσεκτική και ευαίσθητη προσέγγιση

3) Είναι πράξη ευθύνης, στάση ζωής, κατάθεση ψυχής

4) Σηματοδοτεί το βαθμό πολιτισμού της κοινωνίας μας
Τα αδέσποτα ζώα δεν βρέθηκαν χαμένα σε αφιλόξενους δρόμους από δική τους επιλογή, ούτε είναι εικόνες αναλώσιμες στον αστικό ιστό.
Είναι πλάσματα που μπορούν και θέλουν να ζήσουν ανάμεσα μας, μαζί μας. Τα όποια προβλήματα συνύπαρξης μπορούν να εξαλειφθούν σταδιακά με κατάλληλη φροντίδα και διαχείριση από πλευράς Δήμου.
Πρόθεση και στόχος μας είναι: 1)Συνεργασία με τα φιλοζωικά σωματεία και σχολεία του Δήμου, για την διοργάνωση δράσεων ενημέρωσης των πολιτών, τόσο για την καλλιέργεια στοργής προς τα ζώα όσο και για την δημιουργία περιβαλλοντικής συνείδησης, αφού η αντιμετώπιση των αδέσποτων και η προστασία του περιβάλλοντος είναι κατ’εξοχήν θέματα παιδείας.
Σωστός πολίτης είναι ο ενημερωμένος πολίτης 2) Αξιοποίηση κοινοτικών προγραμμάτων για άντληση κονδυλίων και διάθεση των απαιτούμενων πόρων για στείρωση, εμβολιασμό, έλεγχο για λεϊσμανίαση και περίθαλψη των αδέσποτων σε επιλεγμένο χώρο.

Προώθηση τους για υιοθεσία ή επανατοποθέτησή τους στο φυσικό περιβάλλον, εφόσον είναι υγιή και άνω των πέντε μηνών. 3) Δημιουργία οργανωμένων χώρων σίτισης . 4) Στενή συνεργασία με την φοιτητική κοινότητα του πρώην ΤΕΙ, τους ευαισθητοποιημένους εθελοντές της περιοχής μας και τους κτηνιάτρους που ασκούν ελεύθερο επάγγελμα για επίτευξη του βέλτιστου αποτελέσματος 5) Καμία ανοχή σε παραβατικές συμπεριφορές εις βάρος των ζώων 6 ) Αδιάλειπτη συνεργασία με τουριστικές επιχειρήσεις και φορείς, τόσο σε θέματα περιβαλλοντικά όσο και αυτά της διαχείρισης των αδέσποτων .
Επιδίωξη μας είναι να μειωθούν τα αδέσποτα που καταλήγουν στους δρόμους και να παύσει ο κίνδυνος μετάδοσης ασθενειών σε άλλα ζώα ή ανθρώπους ,με τη δημιουργία συγκροτημένης και ολοκληρωμένης διαχείρισης του προβλήματος.
Γιατί πέρα από την εικόνα που δίνουμε σε επίπεδο τουριστικής προβολής ,είναι πολύ σημαντικό να δείχνουμε για αυτά τα ζητήματα την ανθρωπιά μας .


Πηγή