Νέα επιτυχία Χριστοδουλόπουλου: Ενέταξε και τα ΕΠΑΛ της Αμαλιάδας στα κονδύλια της Περιφέρειας!

«Διαβεβαιώσεις για ανακατανομή των κονδυλίων εξοπλισμού της Περιφέρειας προκειμένου να περιλαμβάνουν και τα ΕΠΑΛ της Αμαλιάδας έλαβε ο Δήμαρχος Ήλιδας –

Συνάντηση με καθηγητές και μαθητές στο γραφείο του»

Με καθηγητές και μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ Αμαλιάδας, προκειμένου να συζητήσουν το θέμα που έχει προκύψει σχετικά με την κατάφορη αδικία των δύο Επαγγελματικών Λυκείων της περιοχής μας από την κατανομή κονδυλίων εξοπλισμού μέσω ειδικού προγράμματος της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, συναντήθηκε στο γραφείο του ο Δήμαρχος Ήλιδας κ. Χρήστος Χριστοδουλόπουλος.

Ο κ. Χριστοδουλόπουλος ενημερώθηκε λεπτομερώς για το ζήτημα που έχει προκύψει, ενώ ενημέρωσε για τις δικές του ενέργειες από τη στιγμή που το θέμα είδε το φως της δημοσιότητας, αλλά και τις γραπτές διαβεβαιώσεις που πήρε από τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας κ. Κώστα Γιαννόπουλο ό,τι θα προχωρήσει σε ανακατανομή κονδυλίων, στην οποία θα περιλαμβάνονται και τα δύο ΕΠΑ.Λ. της Αμαλιάδας.

Μάλιστα, ο Περιφερειακός Διευθυντής διαβεβαίωσε και σε ανοιχτή ακρόαση παιδιά και καθηγητές, αλλά και τον εκπρόσωπο της ΕΛΜΕ Ηλείας.

Υπενθυμίζουμε ότι, οι σύλλογοι διδασκόντων των δύο σχολείων με ανακοίνωσή τους, εξέφρασαν την έντονη δυσαρέσκειά τους για την εξαίρεση των δύο σχολικών μονάδων της Αμαλιάδας από την προμήθεια και την εγκατάσταση εργαστηριακού εξοπλισμού και εξοπλισμού ΤΠΕ, μέσω δύο προκηρύξεων της Περιφέρειας Δυικής Ελλάδας για τον εξοπλισμό σχολικών μονάδων της περιφέρειας, κατόπιν εισηγήσεως της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης.

Ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης, τόσο στην τηλεφωνική επικοινωνία, όσο και στο έγγραφό του, ανέφερε ότι, «η κατανομή του εξοπλισμού προέρχεται από πίνακες που θέτουν ως άμεση προτεραιότητα τον εξοπλισμό των Εργαστηριακών Κέντρων, τα οποία εξυπηρετούν με τη σειρά τους τα ΕΠΑΛ. Σε δεύτερη προτεραιότητα, εξυπηρετούν τα απομακρυσμένα ΕΠΑΛ, τα οποία διαθέτουν σχολικά εργαστήρια. Σε κάθε περίπτωση οι πίνακες αυτοί κάνουν μια αρχική κατανομή του συνολικού εξοπλισμού και ως εκ τούτου “διατηρούν” μία προσωρινότητα μέχρι την τελική κατανομή τους».

img_5061.jpg

Επίσης ο κύριος Γιαννόπουλος τους διαβεβαίωσε ότι «μέχρι την παραλαβή του εξοπλισμού μεσολαβούν αρκετά στάδια κι επομένως, αρκετός χρόνος. Στην τελική του διανομή θα λάβουμε υπόψη τις πραγματικές ανάγκες του κάθε ΕΠΑΛ, την ισομερή και δίκαιη κατανομή του υλικού αυτού, καθώς και την εξασφάλιση της λειτουργίας τους».
Ήδη, ο Δήμος Ήλιδας και προσωπικά ο Δήμαρχος κ. Χριστοδουλόπουλος, δύο 24ωρα πριν απέστειλε έγγραφο στην Περιφερειακή Διεύθυνση με το οποίο ζητούσε να δοθεί άμεσα λύσει μέσω ανακατανομής του εξοπλισμού, προκειμένου να ανταποκριθεί το πρόγραμμα και στις ανάγκες των σχολικών μονάδων της Αμαλιάδας.

Στην συνάντηση στο γραφείο Δημάρχου συμμετείχαν ο Διευθυντής του ΕΠΑΛ κ. Βασίλης Παναγιωτόπουλος και οι καθηγητές, κ. Τάσος Φραγκιάς και κα Πεντζεχρή Μανεσιώτης, οι μαθητές Νίκος Κανάνης (Πρόεδρος δεκαπενταμελούς), Στάυρος Πολυζωγόπουλος, Γιώτα Σκουτέρη, Νίκος Τσάσης και Βασίλης Φραγκούλης και ο Γραμματέας της ΕΛΜΕ Ηλείας κ. Αντώνης Ανδρεανίδης.

Disclaimer:

Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου.


Πηγή

  • Δημοσιεύτηκε:

    18 Μαΐου 2019

  • Κατηγορίες:

    Κοινωνία