Νίκος Νικολόπουλος: «Πάτρα και Αίγιο να κοιταχθούν στα μάτια»! «Ήλθε η ώρα να δούμε όσα μας ενώνουν για ένα κο […]

Με αφορμή την παρουσία του στις θρησκευτικές εκδηλώσεις της Παναγίας Τρυπητής, ο ανεξάρτητος βουλευτής και υποψήφιος δήμαρχος Πάτρας Νίκος Νικολόπουλος προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
«Ήταν ελάχιστο κοινοβουλευτικό χρέος μου να παραστώ σήμερα στην λιτανεία της Παναγίας Τρυπητής στο Αίγιο, παρά το γεγονός ότι εξελίσσεται και εντείνεται ο προεκλογικός αγώνας για τον Δήμο της Πάτρας.
Στο περιθώριο της τελετής είχα την ευκαιρία να ανταλλάξω απόψεις για άλλη μια φορά με τοπικούς παράγοντες και φίλους της γειτονικής πόλης.
Αισθάνομαι, με την ευκαιρία της προεκλογικής περιόδου, την ανάγκη να επισημάνω ότι οφείλουμε να κατανοήσουμε πως πρέπει Πάτρα και Αίγιο να κοιτάζονται με ειλικρίνεια στα μάτια.
Επειδή, δεν έχω μάθει να κρύβω τα λόγια μου πίσω από τα δόντια, ομολογώ ότι με ενοχλεί η καχυποψία και το… μισό μάτι, με το οποίο βλέπει η μία πόλη την άλλη.
Η Πάτρα και το Αίγιο επί χρόνια βρίσκονται πλάτη με πλάτη. Από αυτή τη συμπεριφορά, όμως, έχουν βγει χαμένες και οι δύο μεγάλες πόλεις της Αχαΐας.
Ήλθε η ώρα ν’ αλλάξει αυτή η αντίληψη. Κάθε τεχνητή ή πραγματική αντιπαλότητα δεν έχει νόημα στη νέα εποχή, γιατί πολύ περισσότερα μας ενώνουν, παρά μας χωρίζουν. Ως εκ τούτου, θεωρώ ότι είναι ώριμη η ώρα, ώστε ν’ αναληφθούν κοινές πρωτοβουλίες, προκειμένου μέσα από συνέργειες, ν’ αρχίσουμε να οικοδομούμε ένα κοινό αναπτυξιακό μέλλον.
Είναι χιλιάδες οι Πατρινοί και επίσης χιλιάδες οι Αιγιαλείς που έχουν δεσμούς με τον ένα ή τον άλλο Δήμο αντίστοιχα και ξέρουν καλύτερα τους τρόπους, προκειμένου να έλθουν πιο κοντά οι δύο πόλεις. Οφείλουμε να τους ακούσουμε.
Σε κάθε περίπτωση είμαι αποφασισμένος ν’ αναλάβω κάθε σχετική πρωτοβουλία για να διαμορφωθούν όροι συμμαχίας και κοινών στόχων».

Disclaimer:

Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου.


Πηγή

  • Δημοσιεύτηκε:

    4 Μαΐου 2019

  • Κατηγορίες:

    Κοινωνία