Να αυξηθούν τα δρομολόγια στη γραμμή Κέρκυρα-Ηγουμενίτσα ζητά το Επιμελητήριο.

Κοινωνία Να αυξηθούν τα δρομολόγια στη γραμμή Κέρκυρα-Ηγουμενίτσα ζητά το Επιμελητήριο.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κέρκυρας και Πρόεδρος του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων Γ. Χονδρογιάννη,ς απέστειλε σήμερα επιστολή προς τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής με θέμα την αύξηση των δρομολογίων της γραμμής Κέρκυρας – Ηγουμενίτσας και Ηγουμενίτσας – Κέρκυρας.

Aναλυτικά,αναφέρει:

«Αξιότιμε κ. Υπουργέ,
Η εμπορική ζωή της Κέρκυρας είναι άμεσα εξαρτώμενη από την σύνδεση της με το λιμάνι της Ηγουμενίτσας και μέσω αυτής με την υπόλοιπη Ελλάδα. Οι επιχειρηματίες πραγματοποιούν καθημερινά πάσης φύσεως μεταφορές εμπορευμάτων μέσω των πλοίων της γραμμής Κέρκυρας -Ηγουμενίτσας, κατά τη διάρκεια όλου του χρόνου με αυξημένες τις ανάγκες τους κατά την θερινή περίοδο λόγω τουρισμού.
Η κύρια δίοδος για επιχειρηματική ανάπτυξη στο νησί μας, ήτοι η ακτοπλοϊκή σύνδεση με Ηγουμενίτσα, την τρέχουσα περίοδο μπορεί να χαρακτηριστεί ως ελλιπής, διότι τα δρομολόγια που πραγματοποιούνται, δεν επαρκούν για να ικανοποιήσουν τις αυξημένες ανάγκες του επιχειρηματία σε περίοδο έναρξης της τουριστικής περιόδου.

Τα πλοία όπου δρομολογούνται, εκτελούν κυρίως μεταφορές ιδιωτικής χρήσης επιβατικών αυτοκινήτων και δεν δίνουν προτεραιότητα σε φορτηγά τα οποία μεταφέρουν εμπορεύματα για να ανεφοδιάσουν τις επιχειρήσεις του νησιού μας.

Αυτό συμβαίνει κυρίως, διότι δεν έχει ανανεωθεί ή εκσυγχρονιστεί ο στόλος που διατίθεται για τη συγκεκριμένη γραμμή, με αποτέλεσμα να παρατηρούνται καθυστερήσεις στην μετάβαση φορτηγών στο νησί μας, με συνέπεια την καθυστέρηση σε παραλαβές εμπορευμάτων, οι οποίες κοστίζουν στον επιχειρηματία και δημιουργούν επιπρόσθετη ανασφάλεια στην ήδη ταραγμένη περίοδο που διανύουμε.

Καταλήγοντας, ως εκπρόσωποι του επιχειρηματικού κόσμου της Κέρκυρας, ζητούμε να επιδείξετε την δέουσα προσοχή και να ενεργήσετε άμεσα, προκειμένου να αυξηθούν τα δρομολόγια της γραμμής Κέρκυρας – Ηγουμενίτσας και Ηγουμενίτσας – Κέρκυρας, με παράλληλη βελτίωση του δυναμικού του στόλου με μεγαλύτερα πλοία, έτσι ώστε να είναι σε θέση να εξυπηρετήσουν πέραν των ιδιωτικών επιβατικών αυτοκινήτων και τα φορτηγά, διασφαλίζοντας με αυτό τον τρόπο το συμφέρον του Κερκυραίου επιχειρηματία παρέχοντάς του ποσοτική, ποιοτική και αξιόπιστη παροχή θαλάσσιων συγκοινωνιακών και μεταφορικών υπηρεσιών και αντιμετωπίζοντας τον επί ίσοις όροις με τους επιχειρηματίες της υπόλοιπης Ελλάδας.

Αναμένουμε τις δικές σας ενέργειες».


Πηγή