Ο Ανδρέας Μαρίνος και η «Κοινωνία των Πολιτών» έτοιμοι να σηκώσουν στις πλάτες τους το δήμο Πηνειού

Δύο μόλις βήματα πριν τη μεγάλη νίκη! Δύο μέρες έμειναν για το ξεκίνημα της ανατροπής!
Το ‘δειξε ο κόσμος με το πάθος του, το επιβεβαίωσε και ο αυριανός Δήμαρχος Πηνειού Ανδρέας Μαρίνος. Πλήθος κόσμου με ενθουσιασμό και σιγουριά για την εκλογική νίκη υποδέχθηκε τον Ανδρέα Μαρίνο και τους υποψήφιους Δημοτικούς Συμβούλους της παράταξης «Κοινωνία των Πολιτών-Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση», στο εκλογικό κέντρο του συνδυασμού στη Γαστούνη όπου πραγματοποιήθηκε η κεντρική ομιλία.
Ο αυριανός Δήμαρχος Πηνειού Ανδρέας Μαρίνος σε μία απαράμιλλη ομιλία – κατάθεση ψυχής άσκησε σε πρώτη φάση κριτική στην απερχόμενη δημοτική αρχή και στην συνέχεια ανέλυσε το πρόγραμμά του, τονίζοντας: «Εχουμε την ευθύνη να ακολουθήσουμε μια νέα δημιουργική και αναπτυξιακή πορεία. Γνωρίζουμε τα προβλήματα του τόπου μας σε όλες τους τις διαστάσεις και μπορούμε να εφαρμόσουμε διαθέσιμες λύσεις. Πέραν πάσης αμφιβολίας διαθέτουμε τους καταλληλότερους ανθρώπους. Το πρόγραμμα μας είναι ρεαλιστικό και εφικτό. Ο Συνδυασμός μας εγγυάται την υλοποίησή του».
Ο Συνδυασμός μας Κοινωνία των Πολιτών
αγωνίζεται με δεσμεύσεις για τους δημότες, έχει Συμβόλαιο».
Η ίδρυση του συνδυασμού «Κοινωνία των Πολιτών-Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση» γεννήθηκε από την ένωση διαφόρων πολιτικών δυνάμεων του τόπου μας και ήταν αποτέλεσμα δέσμευσης όλων των Υποψηφίων για επανεκκίνηση του Δήμου Πηνειού.
Και το μότο του κ. Μαρίνου: «Γνωρίζουμε τα προβλήματα του τόπου μας σε όλες τους τις διαστάσεις και μπορούμε να εφαρμόσουμε λύσεις. Πέραν πάσης αμφιβολίας διαθέτουμε τους καταλληλότερους ανθρώπους και συνάμα τη θέληση να κάνουμε έργα πλέον με πράξεις».

ΤΟ ΠΛΗΡΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ «ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ»

Η «Κοινωνία των Πολιτών» απέδειξε περίτρανα, μάλιστα, ότι δεν αρκείται στα λόγια και στις υποσχέσεις αλλά έχει πρόγραμμα. Ένα γεμάτο, ρεαλιστικό και αναλυτικό πρόγραμμα για το δήμο, σε κάθε επίπεδο.
Να μερικά από τα κυριότερα σημεία:

-Βελτίωση της Διοίκησης & Λειτουργίας του Δήμου

Αποτελεσματικότερη οργάνωση των δημοτικών υπηρεσιών.
Αναβάθμιση & Διαφάνεια των ηλεκτρονικών υπηρεσιών του Δήμου.
Πραγματική ισομερής, δίκαιη και αντικειμενική κατανομή των πιστώσεων νια την ισόρροπη ανάπτυξη όλων των δημοτικών διαμερισμάτων.
Αναβάθμιση των κοινωνικών παροχών.
Αξιοποίηση κοινοτικών πόρων μέσα από επενδυτικά προγράμματα και επιτάχυνση ωρίμανσης κατάλληλων μελετών.
Συντήρηση, ανακαίνιση και αξιοποίηση δημοτικών ακινήτων.
Αναδιαμόρφωση του κανονισμού ύδρευσης και μείωση τελών προς όφελος των δημοτών.

-Τοπική Οικονομία & Απασχόληση
Ιδιαίτερα σημαντική είναι η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της τοπικής οικονομίας, με κίνητρα στήριξης των τοπικών επιχειρήσεων.

Ισότιμη υποστήριξη όλων των επιχειρήσεων προς την ανάπτυξη μέσω: ευκαιριών χρηματοδότησης, εκθέσεων, επιχειρηματικών αποστολών, προβολής κ.λπ..
Βελτίωση της λειτουργίας των εμπορικών σημείων & Εξασφάλιση καλύτερων συνθηκών στις λαϊκές αγορές με κυκλοφοριακές παρεμβάσεις διευκόλυνσης.
Υποστήριξη της συνεργασίας όλων των φορέων και ιδρυμάτων γνώσης προς όφελος της επιχειρηματικότητας (Πανεπιστήμιο, ΤΕΙ, Επιμελητήριο, Θεσμικών εκπροσώπων επιχειρήσεων και εργαζομένων, κ.λπ.).
Διοργάνωση εκδηλώσεων για την προβολή των τοπικών προϊόντων.

-Περιβάλλον & Έργα Υποδομής
Για το Περιβάλλον προτάσσουμε μέτρα και ενέργειες τα οποία θα εστιάζουν στην βελτίωση υποδομών και υλοποίηση δράσεων για την Ποιότητα Ζωής των δημοτών.

Βελτίωση της διαχείρισης των απορριμμάτων και εκσυγχρονισμός του κανονισμού καθαριότητας. Εφαρμογή υπογειοποιημένων κάδων σε ειδικά χωροθετημένες θέσεις. Ανακύκλωση πλαστικών προϊόντων γεωργικών εκμεταλλεύσεων.
Βελτίωση και διαχείριση των δασικών οικοσυστημάτων του Δήμου. Αξιοποίηση Πανεπιστημιακής μελέτης των Θινών και δημιουργία Κέντρου Περιβαλλοντικής εκπαίδευσης.
Έργα πρασίνου με δενδροφυτεύσεις σε κοινόχρηστους χώρου & στοχευμένες αναδασώσεις.
Ορθολογική διαχείριση και προστασία του υδροφόρου ορίζοντα.
Προτεραιότητα στην αξιοποίηση των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας. Εκσυγχρονισμοί δημοτικού φωτισμού με αντικαταστάσεις τύπου Led.
Ο χωροταξικός και πολεοδομικός σχεδιασμός του Δήμου είναι επιτακτική ανάγκη για την βιώσιμη ανάπτυξη του οικιστικού δικτύου.
Συγκοινωνιακή μελέτη για όλο το Δήμο. Ανάπλαση κέντρου πόλεων με Πεζοδρομήσεις, δημιουργία Ποδηλατόδρομων & Πάρκινγκ. Κατασκευές απαιτούμενων περιμετρικών οδών, διανοίξεις νέων οδών εντός σχεδίων πόλεως και συντήρηση οδικού δικτύου και ηλεκροφωτισμού.
Κατασκευή νέων δεξαμενών ύδρευσης και συντήρηση των υφιστάμενων. Διενέργεια συστηματικών ελέγχων της ποιότητας του νερού.
Ολοκλήρωση βιολογικών καθαρισμών λυμάτων σε Γαστούνη – Βαρθολομιό & επεκτάσεις αποχετευτικών δικτύων.
Δημιουργία Διοικητηρίου Υπηρεσιών, Επανεξέταση εργατικών Κατοικιών στην περιοχή της Καθολικής & Εξεύρεση λύσεων για τα Κοιμητήρια.

-Κοινωνική Πολιτική – Υγεία – Παιδεία
Κεντρικός στόχος μας είναι η ανάληψη ενεργειών στήριξης και ενίσχυσης των ευπαθών κοινωνικών ομάδων αλλά και υποστήριξης των ατόμων της τρίτης ηλικίας.
Παρεμβάσεις αναβάθμισης Κέντρου Υγείας Γαστούνης και Αγροτικών Ιατρείων. Υλοποίηση προγραμμάτων προληπτικής υγιεινής και ιατρικής με τακτικές επισκέψεις διαφόρων ειδικοτήτων γιατρών σε όλα τα χωριά.
Εξασφάλιση αποτελεσματικού συντονισμού κοινωνικών υπηρεσιών και δομών του προγράμματος Βοήθεια στο Σπίτι και Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ).
Υλοποίηση ολοκληρωμένου σχεδίου ένταξης Ρομά.
Δημιουργία Γραφείου Κοινωνικής Βοήθειας, Παντοπωλείου και Τράπεζας ειδών ρουχισμού.
Αντιμετώπιση του προβλήματος των αδέσποτων ζώων.
Στον τομέα της παιδείας ενισχύουμε τις υποδομές με στόχο τη δημιουργία ελκυστικών και ασφαλών συνθηκών εκπαίδευσης..
Συνεχής μέριμνα για τις κτιριακές και υλικοτεχνικές υποδομές. Στέγαση Μουσικού Σχολείου, Αξιοποίηση κληροδοτημάτων.

Ανάπτυξη δικτύου εθελοντισμού με σκοπό την ενεργοποίηση διαφόρων δράσεων όπως: Μαθήματα ενισχυτικής διδασκαλίας, ξένων γλωσσών, εξωσχολικών δραστηριοτήτων κ.α.
Δημιουργία διαδικτυακής Βιβλιοθήκης. Ίδρυση Κέντρου Νεότητας. Ανάπλαση υφιστάμενων παιδικών χαρών.
Υλοποίηση προγραμμάτων επαγγελματικής κατάρτισης νέων και προσαρμογή των προγραμμάτων δια βίου Μάθησης στις ανάγκες των τοπικών δημοτικών διαμερισμάτων.

-Αγροτική & Τουριστική Ανάπτυξη
Ο αγροτικός τομέας θα πρέπει να μετεξελιχθεί και να παράγει πλέον προϊόντα ποιοτικά και ανταγωνιστικά, βάσει των αναγκών της αγοράς. Στηρίζουμε και ενισχύουμε νέες δραστηριότητες όπως βιολογικές καλλιέργειες και τυποποίηση.
Δημιουργία Κέντρου Ενημέρωσης Αγροτών με υλοποίηση προγραμμάτων εκπαίδευσης σε νέα προϊόντα και νέες διαδικασίες. Αξιοποίηση του Ινστιτούτου Γεωργικής Έρευνας Κοροίβου.
Υποστήριξη δημιουργίας κτηνοτροφικών πάρκων για να αναπτυχθούν συνεργασίες και κοινές δράσεις από ομάδες παραγωγών.
Υποστήριξη των αγροτικών επιχειρήσεων για τυποποίηση και απόκτηση σήματος ποιότητας για τα προϊόντα τους.
Υποστήριξη προώθησης των τοπικών προϊόντων μέσα από καλά οργανωμένες εκθέσεις και εμπορικές αποστολές, διαφήμιση και σύνδεση με δίκτυα πωλήσεων. Δημιουργία μόνιμου εκθετηρίου τοπικών προϊόντων.
Μέσω στοχευόμενων επιλογών η περιοχή μας διαθέτει σημαντικές δυνατότητες τουριστικής ανάπτυξης τις οποίες θα αναδείξουμε και θα στηρίξουμε.
Σύνταξη Τουριστικού Επιχειρησιακού Σχεδίου με επιλεγμένους τουριστικούς προορισμούς αξιοποιώντας τους αρχαιολογικούς χώρους, το οικιστικό απόθεμα και το φυσικό περιβάλλον ως μία ενιαία αναπτυξιακή ενότητα που θα περιλαμβάνει: Δημιουργία τουριστικού ιστότοπου για το Δήμο, Σχεδιασμό τουριστικών πακέτων με παράλληλη προσφορά εκπτώσεων, διευκολύνσεων, τοπικής γαστρονομίας, υπηρεσιών, φροντίδας και μεταχείρισης καθώς επίσης καθιέρωση δρομολογίων σύνδεσης.
Ανάδειξη παραλιακού άξονα για την προσέλκυση επενδύσεων. Συνεργασία με φορείς των ξενοδόχων για την από κοινού αντιμετώπιση ζητημάτων. Υιοθέτηση και επέκταση εναλλακτικών μορφών τουρισμού.
Προστασία και διαχείριση οικοσυστημάτων με παράλληλη προστασία, ανάδειξη και διαχείριση του πολιτιστικού αποθέματος. Ανάδειξη και αξιοποίηση περιοχής Δέλτα Πηνειού.
Δημιουργία μαρίνας στη Γλύφα και αξιοποίηση της απόφασης για την παραχώρηση εκτάσεων της μπούκας Γαστούνης. Παρεμβάσεις οργάνωσης στις παραλίες. Διευκόλυνση πρόσβασης Αμεα.
Τουριστική προβολή των Ιστορικών, Πολιτιστικών & Θρησκευτικών μνημείων του Δήμου. Δημιουργία μουσείου νεότερης ιστορίας στο κτίριο Σισίνη. Συμμετοχή του Δήμου σε ενέργειες προβολής και διαφήμισης.

-Πολιτισμός & Αθλητισμός
Η επένδυση στον πολιτισμό και στον αθλητισμό συνιστά προτεραιότητα. Είναι απαραίτητη η ανάπτυξη υποδομών διευκόλυνσης για τις υπηρεσίες διατήρησης, ανάδειξης και συντήρησης αρχαιοτήτων και μνημείων.
Ένταξη των μουσείων σε θεματικά δίκτυα και συνεργασία με πολιτιστικούς φορείς, Σωματεία, επαγγελματίες της περιοχής και την Αυτοδιοίκηση, με στόχο τη βιωσιμότητα και συνεχή αναβάθμισή τους. Ολοκλήρωση πολιτιστικού κέντρου Καβασίλων. Αξιοποίηση χώρου πρώην οικείας Σπηλιόπουλου για την δημιουργία δημοτικού ξενώνα ή εναλλακτικά μουσείου Μικρασιατών. Αξιοποίηση αποθηκών Α.Σ.Ο Γαστούνης ως πολυχώρος εκδηλώσεων. Δημιουργία κολυμβητηρίου.
Συστηματική ενίσχυση των Τοπικών Πολιτιστικών Συλλόγων & Αθλητικών σωματείων για τη διοργάνωση ψυχαγωγικών εκδηλώσεων και αθλητικών δραστηριοτήτων αντίστοιχα. Υποστήριξη φιλαρμονικών και δανειστικών βιβλιοθηκών. Δημιουργία χειμερινού φεστιβάλ ερασιτεχνικών ομάδων θεάτρου.
Ανάδειξη των μνημείων και των αρχαιολογικών χώρων ιστορικής αξίας. Προστασία, αποκατάσταση και ανάδειξη των θρησκευτικών και πολιτιστικών μνημείων.

Συντήρηση, βελτίωση και εκσυγχρονισμός των χώρων άθλησης. Διοργάνωση προγραμμάτων μαζικού αθλητισμού. Ανάπτυξη εναλλακτικών αθλητικών δραστηριοτήτων πχ μηχανοκίνητα κ.α

Disclaimer:

Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου.


Πηγή

  • Δημοσιεύτηκε:

    24 Μαΐου 2019

  • Κατηγορίες:

    Κοινωνία