Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΙΧΕ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΒΑΣΙΛΙΚΟ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ

Ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, δέχτηκε σήμερα το μεσημέρι στο Γραφείο του στο Δημαρχείο, την επίσκεψη του διεθνούς φήμης Πατρινού συνθέτη και τραγουδιστή Βασιλικού. Στην συνάντηση ήταν παρών και ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων, Τάκης Πετρόπουλους.

Είχε προηγηθεί συνάντηση των δύο ανδρών στο κέντρο της πόλης και είχαν συμφωνήσει η συζήτησή τους να συνεχιστεί στο Δημαρχείο.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης ο Δήμαρχος και ο Βασιλικός εξέφρασαν την αμοιβαία εκτίμηση που τρέφει ο ένας στο πρόσωπο του άλλου.

Ο Δήμαρχος ενημέρωσε ότι από το 2019 και το 2020 η Πάτρα θα έχει πολλούς χώρους διαθέσιμους για πολιτιστικές χρήσεις και ειδικά για να χρησιμοποιηθούν από τους νέους μουσικούς της πόλης και ζήτησε από τον Βασιλικό την συνεργασία του και τις προτάσεις του τονίζοντας ότι η διεθνής εμπειρία του μπορεί να συμβάλλει στα θέματα αυτά και κυρίως να βοηθήσει τα παιδιά που τώρα ξεκινούν να διοχετεύσουν την ζωτικότητά τους στο χώρο της μουσικής.

Από την πλευρά του ο Βασιλικός είπε ότι μπορεί επίσης να προσφέρει μαζί με το Δήμο και στα ζητήματα της εναλλακτικής ιατρικής αφού ο ίδιος έχει σπουδάσει κινέζικη ιατρική και έχει ειδικευτεί στο βελονισμό.

Ο Βασιλικός χάρισε στον Δήμαρχο το τελευταίο του CD με τίτλο «Amazing Grey» που κυκλοφόρησε τον Απρίλιο από την Πατρινή δισκογραφική εταιρεία Inner Ear στο οποίο ο ίδιος υπέγραψε «Με ευγνωμοσύνη, εκτίμηση και αγάπη, στον μοναδικό Δήμαρχο που είδε ποτέ η Πάτρα». Από την πλευρά του ο Δήμαρχος είπε ότι θα έχουν συχνή επαφή για να συζητήσουν τα θέματα που σχετίζονται και με την μουσική και με την ιατρική και χάρισε στον Βασιλικό λιθογραφία έργου του ζωγράφου Επαμεινώνδα Θωμόπουλου με το άγαλμα του Παλαιών Πατρών Γερμανού.

Ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού χάρισε στον Βασιλικό την ποιητική συλλογή «Δεμένα Σώματα» του Νίκου Γεωργόπουλου.

Ο Βασιλικός έχει κυκλοφορήσει 6 άλμπουμ με τους Raining Pleasure, των οποίων υπήρξε συνθέτης, τραγουδιστής, μπασίστας/κιθαρίστας και στιχουργός, έχει ήδη να επιδείξει στο ενεργητικό μερικά από τα μεγαλύτερα hits των τελευταίων 20 χρόνων στην Ελλάδα, με κομμάτια όπως τα “Capricorn”, “Fake”, “Love Me, Love Me, Love Me”, που κατέκτησαν το ελληνικό ραδιόφωνο. Δύο από τα 3 άλμπουμ τους σε μεγάλη εταιρεία έγιναν χρυσά, ενώ όλα αυτά τα χρόνια ο Βασιλικός έχει γράψει συνολικά δεκάδες κομμάτια που έχουν σημαδέψει και επηρεάσει μία ολόκληρη γενιά μουσικόφιλων στην Ελλάδα, αλλά και νέων μουσικών.

Disclaimer:

Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου.


Πηγή

  • Δημοσιεύτηκε:

    7 Μαΐου 2019

  • Κατηγορίες:

    Κοινωνία