Ο Κρις Σπύρου μίλησε στην Πάτρα για την Γενοκτονία των Ποντίων (φωτο)

Με λαμπρότητα πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής 19 Μαΐου στην Πάτρα, η μεγάλη εκδήλωση μνήμης και τιμής για την θλιβερή επέτειο των 100 χρόνων από την Γενοκτονία των Ποντίων, που τίμησε με την παρουσία του ο κ. Chris Spirou.

Η άψογη διοργάνωση έγινε με ευθύνη του Συλλόγου Ελληνοουκρανικής Φιλίας «Ο Φάρος», στις αίθουσες του ξενοδοχείου «Patra Palace» (Όθωνος Αμαλίας 15).

Ο Πρόεδρος της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης και πρώην Γερουσιαστής των ΗΠΑ κ. Chris Spirou, ήταν και ο κεντρικός ομιλητής, καταφέρνοντας με τον διαπρύσιο λόγο του να αναμοχλεύσει τις μνήμες και να θεμελιώσει με τρόπο εμφατικό και εμπεριστατωμένο την δίκαια απαίτηση του Ελληνισμού για την επίσημη αναγνώριση από την Παγκόσμια Κοινότητα της Τουρκικής θηριωδίας και της Γενοκτονίας των Ποντίων.

Χαιρετισμό απηύθυνε και ο κ. Δημοσθένης Δαββέτας, Καθηγητής της Φιλοσοφίας της Τέχνης στο Πανεπιστήμιο του Παρισιού και Υποψήφιος Ευρωβουλευτής με την Ένωση Κεντρώων, όπως επίσης ο πρόεδρος του "Φάρου" Μιχάλης Ροδόπουλος και οι Αντιπρόεδροι του Συλλόγου κ.κ. Νίκος Καρακίτσος και Παναγιώτης Γκινόπουλος.

Την εκδήλωση περιαύγασαν με την παρουσία τους ο Αρχιμανδρίτης π. Θεόκλητος Παντελίδης, εκπροσωπώντας τον Σεβ. Μητροπολίτη Πατρών κ.κ. Χρυσόστομο, ανεξάρτητος βουλευτής Αχαΐας και Υποψήφιος Δήμαρχος Πατρέων Νίκος Νικολόπουλος, ο Δήμαρχος Πύργου Γαβρίλης Λιατσής, ο πρ . βουλευτής Αχαΐας Αθανάσιος Νταβλούρος,ο Πρόεδρος του υπεραστικού ΚΤΕΛ Αχαΐας Ανδρέας Μανωλόπουλος, οι πολιτευτές Ν. Δ. του νόμου Αχαΐας, Γεωργία Ντάτσικα, Άγγελος Τσιγκρής, ο Πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου και πολιτευτής της Ν.Δ. Ν. Αχαΐας Γιώργος Κουτρουμάνης, ο Υποψήφιος Δήμαρχος Πατρέων Νίκος Τζανάκος, ο εκπρόσωπος της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αχαΐας, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αποστράτων ΕΛΑΣ Ν. Αχαίας Κωνσταντίνος Βοριάς, ο Πρόεδρος του Συλλόγου «Αγία Λαύρα» Παναγιώτης Φραντζής, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Αιτωλοακαρνάνων Πάτρας «Κοσμάς ο Αιτωλός» Γιάννης Πορφύρης, ο Καθηγητής Νευροχειρουργικής Νίκος Παπαδάκης, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν με τις παραδοσιακές τους ενδυμασίες τα μέλη των χορευτικών τμημάτων του Συλλόγου «Αγία Λαύρα», του Πανηπειρωτικού Συλλόγου Πατρών, του Συλλόγου Αιτωλοακαρνάνων Πάτρας «Κοσμάς ο Αιτωλός» και των Εκπολιτιστικών Συλλόγων Μπεγουλακίου και Παναγίας Γεοροκομιτίσσης.

Την εκδήλωση παρουσίασε με επιτυχία ο δημοσιογράφος Παναγιώτης Ρηγόπουλος.

Μετά από ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. του «Φάρου», ο επιφανής ομογενής βραβεύτηκε για την τεράστια προσφορά του και το εξόχως σημαντικό έργο που έχει ανιδιοτελώς προσφέρει διαχρονικά στον Ελληνισμό.
Ενώ επίσης τιμήθηκε η ποιήτρια και μέλος του Συλλόγου "Φάρος" Μάρθα Βασκαντήρα, η οποία και διάβασε ένα εμφαντικό ποίημα της για την Γενοκτονία των Ποντίων.

Ο Κρις Σπύρου μίλησε στην Πάτρα για την Γενοκτονία των Ποντίων (φωτο) Ο Κρις Σπύρου μίλησε στην Πάτρα για την Γενοκτονία των Ποντίων (φωτο) Ο Κρις Σπύρου μίλησε στην Πάτρα για την Γενοκτονία των Ποντίων (φωτο) Ο Κρις Σπύρου μίλησε στην Πάτρα για την Γενοκτονία των Ποντίων (φωτο) Ο Κρις Σπύρου μίλησε στην Πάτρα για την Γενοκτονία των Ποντίων (φωτο) Ο Κρις Σπύρου μίλησε στην Πάτρα για την Γενοκτονία των Ποντίων (φωτο) Ο Κρις Σπύρου μίλησε στην Πάτρα για την Γενοκτονία των Ποντίων (φωτο) Ο Κρις Σπύρου μίλησε στην Πάτρα για την Γενοκτονία των Ποντίων (φωτο) Ο Κρις Σπύρου μίλησε στην Πάτρα για την Γενοκτονία των Ποντίων (φωτο) Ο Κρις Σπύρου μίλησε στην Πάτρα για την Γενοκτονία των Ποντίων (φωτο)


Πηγή