Ο Σπύρος Σπύρου στηρίζει Ρόδη Κράτσα στον δεύτερο γύρο των Περιφερειακών εκλογών

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ «Ιόνιο Δυνατά – κάθε νησί ψηλά»

Συνάντηση της υποψήφιας Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, Ρόδης Κράτσα-Τσαγκαροπούλου με τον επικεφαλής του Συνδυασμού «Ιόνιος Συμμαχία», Σπύρο Σπύρου

Τον επικεφαλής του Συνδυασμού «Ιόνιος Συμμαχία», πρώην Περιφερειάρχη Σπύρο Σπύρου, συνάντησε το μεσημέρι της Πέμπτης, μετά από δική της πρωτοβουλία, η υποψήφια Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων επικεφαλής του Συνδυασμού «ΙΟΝΙΟ ΔΥΝΑΤΑ! Κάθε νησί ψηλά».

Στη συνάντηση, που έγινε σε ένα ιδιαίτερα οικείο κλίμα, οι δύο επικεφαλής των παρατάξεων, έκαναν αποτίμηση των αποτελεσμάτων των Περιφερειακών εκλογών σε όλα τα νησιά του Ιονίου, ενώ η κα Κράτσα- Τσαγκαροπούλου ενημερώθηκε από τον κο Σπύρου, για θέματα της διοίκησης της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, καθώς και της λειτουργίας του Περιφερειακού Συμβουλίου

Η υποψήφια Περιφερειάρχης Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου, ζήτησε και έλαβε τη στήριξη του επικεφαλής του συνδυασμού «Ιόνιος Συμμαχία», Σπύρος Σπύρου στις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές της ερχόμενης Κυριακής.

«Το θεωρώ αυτονόητο να στηρίξω το συνδυασμό και την υποψηφιότητά σας στην Περιφέρεια Ιονίων νήσων, άλλωστε το είχα ήδη δηλώσει και δημόσια, πως αν ο Συνδυασμός «Ιόνιος Συμμαχία» δεν θα βρεθεί στο δεύτερο κύκλο των εκλογών, θα στηρίξει την υποψηφιότητά σας» δήλωσε μεταξύ άλλων, ο επικεφαλής του Συνδυασμού «Ιόνιος Συμμαχία», Σπύρος Σπύρου.

Η συζήτηση του επικεφαλής του Συνδυασμού «Ιόνιος Συμμαχία», Σπύρου Σπύρου και της υποψήφιας Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Ρόδης Κράτσα-Τσαγκαροπούλου, ολοκληρώθηκε με την ανταλλαγή απόψεων για τα μεγάλα ζητήματα που αφορούσαν τα νησιά του Ιονίου και τις προτεραιότητες που πρέπει να τεθούν, όπως και την ανάγκη συνεργασίας για την αντιμετώπισή τους.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ «Ιόνιος Συμμαχία»

Συνάντηση είχε σήμερα το μεσημέρι ο επικεφαλής του συνδυασμού «Ιόνιος Συμμαχία» Σπύρος Σπύρου με την επικεφαλής του συνδυασμού «Ιόνιο Δυνατά – κάθε νησί ψηλά» Ρόδη Κράτσα μετά από κάλεσμα της τελευταίας.
Ο κ. Σπύρου σχετικά με την συνάντηση αυτή, δηλώνει δημόσια τα εξής:

«Από την επομένη των εκλογών, όπως ορίζει ο πολιτικός πολιτισμός μου, τηλεφώνησα και έδωσα συγχαρητήρια στην κ. Κράτσα για την πρωτιά την οποία κατέκτησε στον πρώτο γύρο της εκλογικής διαδικασίας.

Μετά από δικό της κάλεσμα, συναντήθηκα σήμερα μαζί της και μου ζήτησε στήριξη ενόψει του δεύτερου γύρου των περιφερειακών εκλογών. Η συζήτηση διεξήχθη σε φιλικό κλίμα. Υπενθύμισα στην κ. Κράτσα ότι ακόμη και την προεκλογική περίοδο είχαμε δηλώσει ότι αν ο συνδυασμός της περάσει στον δεύτερο γύρο, εμείς θα την στηρίξουμε και ζητούσα να πράξει το αντίστοιχο και για εμάς. Παρότι η ίδια δεν το έπραξε, δηλώνω ξανά σήμερα ότι ο συνδυασμός μας, στο μέρος που αυτός είναι ιδεολογικά και πολιτικά όμορος με τον δικό της, θα την στηρίξει στον δεύτερο γύρο των περιφερειακών εκλογών αντιλαμβανόμενος ότι το πρόσφατο εκλογικό αποτέλεσμα, ανεξάρτητα από τις συνθήκες που επικράτησαν, αποτύπωσε την βούληση των πολιτών και την πολιτική κατεύθυνση, την οποία σεβόμαστε και λαμβάνουμε σοβαρά υπόψη.

Παράλληλα, τόνισα ότι εμείς ως συνδυασμός, παραμένουμε σταθεροί στις απόψεις μας, θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για μια ανεξάρτητη και ακηδεμόνευτη τοπική αυτοδιοίκηση προκειμένου να υπηρετήσουμε τις αρχές μας, τις ανάγκες και τα συμφέροντα των πολιτών των νησιών μας γιατί πάνω από όλα βάζουμε την αγάπη για τον τόπο μας.

Τόνισα επίσης ότι θα πρέπει να θεωρείται αυτονόητο ότι οποιαδήποτε συνεργασία και συνεννόηση, τόσο σήμερα όσο και στο μέλλον, θα πρέπει να ξεκινάει από τους επικεφαλής των δύο συνδυασμών προκειμένου να είναι η πορεία μας αποτελεσματική.»


Πηγή