Πάτρα: Ημερίδα για την Πρωτοβάθμια Πρόληψη και την Προαγωγή Υγείας

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας σε συνεργασία με τη Στέγη Πολιτισμού και Παράδοσης Καλαβρυτινών και Φίλων Πάτρας «Αγία Λαύρα» διοργανώνουν στην Πάτρα, επιστημονική ημερίδα με τίτλο: «Πρωτοβάθμια Πρόληψη και Προαγωγή Υγείας». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 5 Μαΐου 2019 στις 18.00 το απόγευμα στο αμφιθέατρο του νέου Αρχαιολογικού Μουσείου Πατρών (ΝΕΟ Πατρών-Αθηνών 38-40).

Στόχος της ημερίδας είναι η ενημέρωση των πολιτών για τη σημασία που έχουν οι τακτικοί προληπτικοί έλεγχοι στην πρόληψη σοβαρών παθήσεων, αλλά και οι τρόποι που οι ασθένειες αυτές μπορούν να αντιμετωπιστούν εγκαίρως. Επίσης θα αναδειχθεί ότι μέσω των τακτικών ελέγχων ακόμη και οι χρόνιοι πάσχοντες μπορούν να τύχουν ποιοτικότερης ανακουφιστικής και υποστηρικτικής φροντίδας.

Στην επιστημονική ημερίδα, ομιλητές θα είναι έγκριτοι επιστήμονες από τον ευρύτερο χώρο της Υγείας και πιο συγκεκριμένα ο καθηγητής καρδιολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών Περικλής Νταβλούρος και η καθηγήτρια παθολογίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου Μαρία Τσιρώνη. Ακόμα μεταξύ των ομιλητών θα είναι και ο Αντώνης Χαροκόπος, εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος, βοηθός Περιφερειάρχη σε θέματα υγείας και κοινωνικής αλληλεγγύης. Οι εργασίες της Ημερίδας θα ξεκινήσουν με χαιρετισμό από τον Μητροπολίτη Πατρών κ.κ. Χρυσόστομο και τον Περιφερειάρχη Δυτ. Ελλάδας Απόστολο Κατσιφάρα. Συντονίστρια της Ημερίδας θα είναι η Ελευθερία Στεργιοπούλου.

Πρόκειται για μια ακόμη πρωτοβουλία που εντάσσεται στο πλαίσιο του τρέχοντος σχεδίου δράσης για την υπεράσπιση των ευπαθών ομάδων και την πρόληψη σε ζητήματα Δημόσιας Υγείας, που υλοποιεί η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας συνεργαζόμενη με φορείς όπως η Στέγη Πολιτισμού και Παράδοσης Καλαβρυτινών και Φίλων Πάτρας «Αγία Λαύρα».

Disclaimer:

Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου.


Πηγή

  • Δημοσιεύτηκε:

    4 Μαΐου 2019

  • Κατηγορίες:

    Κοινωνία