Πάτρα: 1.800 κάλπες, 1.800 παραβάν και γύρω στα 500 εκλογικά κέντρα

Ένα είναι το σίγουρο…

Φτάνοντας στο εκλογικό κέντρο για να ψηφίσουμε την ερχόμενη Κυριακή θα βαρεθούμε να μετράμε ψηφοδέλτια, να σταυρώνουμε τις επιλογές μας και στη συνέχεια να διπλώνουμε αυτά τα χαρτάκια στους φακέλους για να τα ρίχνουμε στην κάλπη.

Για την ακρίβεια στις κάλπες. Βλέπετε είναι η πρώτη φορά που θα στηθούν στα εκλογικά κέντρα τόσες κάλπες, τόσα παραβάν και θα δοθεί τόσο μεγάλος όγκος χαρτικού υλικού. Δεν μιλάμε όπως ήδη θα έχετε καταλάβει για μία κάλπη, αλλά για τέσσερις.

Η κάλπη των διαμερισματικών συμβούλων ή των κοινοτήτων, η κάλπη των δημοτικών συμβούλων και του δήμου, η κάλπη των περιφερειακών εκλογών και αυτή των ευρωεκλογών.

Τέσσερις κάλπες σε μία μέρα με λίγα λόγια. Ανάλογος βέβαια είναι και ο αριθμός των εκλογικών κέντρων. Μόνο στην επικράτεια του δήμου τα εκλογικά κέντρα στα οποία θα πάμε για να ψηφίσουμε θα φτάσουν τα 450 με 500.

Και πάλι καλά να λέμε. Κανονικά, σύμφωνα με την αρχική εγκύκλιο, τα εκλογικά κέντρα της Πάτρας για αυτές τις εκλογές θα έφταναν τα 650.

Μειώθηκε όμως ο αριθμός των κοινοτήτων. Ωστόσο, έτσι και αλλιώς ο αριθμός τους είναι ήδη μεγάλος, αν σκεφτεί κανείς ότι σε κανονικές συνθήκες εκλογικών διαδικασιών, τα εκλογικά τμήματα στην Πάτρα φτάνουν μόλις τα 325. Ο όγκος της εκλογικής διαδικασίας αυξάνει και το εκλογικό υλικό που θα χρειαστεί για να γίνουν με ασφάλεια οι εκλογές.

Στον Δήμο έχουν στη διάθεση τους 1.200 περίπου κάλπες και ήδη έχουν προχωρήσει σε παραγγελία ακόμα 500 για να καλύψουν τις ανάγκες τους. Παραγγελίες έγιναν και στα παραβάν που θα χρειαστούν. Συγκεκριμένα ο Δήμος είχε στη διάθεση του 700 περίπου παραβάν και έχει παραγγείλει ήδη άλλα 1.100, ειδικά για την ερχόμενη Κυριακή.

Πάνω από 500 άτομα για τις εργασίες προετοιμασίας

Αντίστοιχα μεγαλύτερος είναι και ο ρυθμός των προετοιμασιών του Δήμου για αυτή την εκλογική διαδικασία. Σύμφωνα με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Διονύση Πλέσσα που αυτές τις μέρες τρέχει και δεν φτάνει θα χρειαστούν γύρω στα 500 άτομα – υπάλληλοι του Δήμου για να δουλεύουν για αυτό το σκοπό, την προετοιμασία για τις εκλογές.

Μαζί με τους υπαλλήλους ο Δήμος έχει θέσει σε επιστράτευση και τα οχήματα του για να μεταφέρει όλο αυτόν τον όγκο του χαρτικού υλικού σε κάθε εκλογικό κέντρο. Ο ίδιος μιλώντας στο patrasevents.gr τονίζει: "Είμαστε έτοιμοι σε όλα για να προχωρήσουμε στην προετοιμασία αυτών των εκλογών που ασφαλώς είναι οι πιο ογκώδεις που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια.

Οι εκλογές αυτές έχουν μία δυσκολία στην προετοιμασία τους, ωστόσο κάνουμε τα πάντα για να μην υπάρξει καμία ταλαιπωρία για τον κόσμο και να εξελιχθεί αυτή η εκλογική διαδικασία ομαλά, χωρίς να υπάρξει κάποιο πρόβλημα".

Αξίζει να αναφέρουμε ότι αντίστοιχα μεγάλος σε αυτή την ιδιαίτερη εκλογική διαδικασία θα είναι και ο αριθμός των εφορευτικών επιτροπών που θα βρίσκονται στο κάθε εκλογικό τμήμα, αλλά και οι δικαστικοί αντιπρόσωποι, δύο στοιχεία που είναι απαραίτητα για την ομαλή διεξαγωγή της διαδικασίας.


Πηγή