ΠΙΝ: Θετικά τα σημάδια για τον τουρισμό στο Ιόνιο – Περισσότερες πτήσεις από φέτος

Δυναμικά ξεκίνησε η τουριστική περίοδος του 2019 για τα νησιά του Ιονίου, όπως αναφέρει η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, σημειώνοντας ότι ήδη έχουν προγραμματιστεί πάρα πολλές πτήσεις από το εξωτερικό, ακόμη και για το 2020.

Σε σχετική ανακοίνωση, η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων επισημαίνει ενδεικτικά ότι το διάστημα 31 Μαρτίου έως 06 Απριλίου, η Κέρκυρα δέχτηκε 56 πτήσεις.

Επίσης, χαρακτηρίζει ως σημαντικό το γεγονός ότι η Ryanair πραγματοποιεί πτήσεις (Low Cost) και στα τέσσερα αεροδρόμια που εξυπηρετούν τα Ιόνια Νησιά.

Εκτός από την Κέρκυρα και την Κεφαλονιά, όπου η εταιρεία πραγματοποιούσε πτήσεις και το 2018, από φέτος και μετά από πέντε χρόνια διακοπής της σύνδεσης, επανήλθε στον προγραμματισμό της το αεροδρόμιο Ζακύνθου, ενώ εγκαινιάζει και το αεροδρόμιο του Ακτίου. Συγκεκριμένα, η εταιρεία ξεκινάει με πτήσεις από την Βουδαπέστη, από τον Ιούλιο έως το τέλος Σεπτεμβρίου.

Στην ίδια ανακοίνωση υπογραμμίζεται ότι για πρώτη φορά στα τουριστικά χρονικά των Ιονίων Νήσων ξεκίνησαν πτήσεις από την Βιέννη από 31/03 με την «Lauda Motion» (θυγατρική της Ryanair), ενώ για το 2020 η αεροπορική εταιρεία και tour operator JET2.COM, προγραμμάτισε τέσσερις νέες πτήσεις για το Άκτιο, από Λονδίνο (δύο πτήσεις), Μάντσεστερ και Μπέρμιγχαμ.

«Όλα τα παραπάνω σηματοδοτούν ένα ακόμη καλύτερο οικονομικό και κοινωνικό γίγνεσθαι στα Ιόνια Νησιά, αλλά με την προϋπόθεση ότι ο καθένας θα προσπαθήσει ακόμη περισσότερο να βελτιωθεί στον τομέα του, ώστε το τελικό μας τουριστικό προϊόν να γίνει ανταγωνιστικότερο», καταλήγει η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων.


Πηγή