Σπατάλη δημοτικού νερού στην Πάτρα εν όψει καλοκαιριού

Σοβαρό πρόβλημα αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της οδού Μακρυνόρους στην Πάτρα, αφού έναντι του αριθμού 23 το νερό τρέχει από τη Μεγάλη Πέμπτη ασταμάτητα.

Σύμφωνα με όσα καταγγέλλει ο Γιώργος Μόαχος, το νερό έχει σχηματίσει λίμνες και νομίζει κανείς όταν το βλέπει ότι η ιδιοκτήτρια του σπιτιού έχει περιβόλι και άνοιξε για να ποτίσει.

Ο ίδιος έχει πάρει τηλέφωνο πάρει αρκετές φορές τον Δήμο και στην αρμόδια υπηρεσία της ΔΕΥΑΠ για να έρθει κάποιος να το φτιάξει, όμως, αυτό δεν έχει γίνει.

«Πάει στράφι το νερό κι έρχεται καλοκαίρι, αλλά αυτοί αδιαφορούν. Όποιος μπορεί ας τους παρακαλέσει να έρθουν. Μάλλιασε η γλώσσα μου να τους καλώ»τονίζει η ιδιοκτήτρια του σπιτιού. Έτσι, ο κίνδυνος να υπάρξει κάποιο ατύχημα, με κάποιον περαστικό από το σημείο, είναι ιδιαίτερα ορατός.

Μάλιστα στην ίδια διεύθυνση, πριν ένα μήνα περίπου, συνεργείο ύδρευσης διόρθωσε κάποια βλάβη στις σωλήνες βινίλιου, του νερού, αλλά… μηδέν στο πηλίκο.

«Και μιλάμε για την σωλήνα ύδρευσης που έρχεται από το Δήμο. Δηλαδή πριν το ρολόι του χρήστη. Είναι κρίμα να σπαταλιέται τόσο νερό. Θα έρθει καλοκαίρι σε λίγο και θα πούμε το νερό, νεράκι! Ας σπεύσει ένα συνεργείο να διορθώσει τη βλάβη» τονίζει ο Γιώργος Μόσχος.

Επίσης λίγα μέτρα πιο πάνω, σύμφωνα πάντα με τον κ. Μόσχο, στην Τυμφρηστού 4, άλλο συνεργείο της ΔΕΥΑΠ, έφτιαξε τη βλάβη του σωλήνα, σκάβοντας το πεζοδρόμιο, αλλά ακόμη να πάει και να το επανορθώσει. Η… ανασκαφή έγινε ανάμεσα σε σκαλοπάτια και είσοδο.

«Να υποθέσουμε ότι, επειδή δεν διέρχεται αναπηρικό αμαξίδιο από αυτό το πεζοδρόμιο, όπως έλεγε και κάποιος αντιδήμαρχος, παρελθούσας δημοτικής αρχής Πατρέων, θα πρέπει οι γείτονες να το πάρουν απόφαση, ότι ματαίως αναμένουν στο… ακουστικό τους;» καταλήγει ο καταγγέλλων.

Καταγγελία για σπατάλη δημοτικού νερού στην Πάτρα - Κίνδυνος για τους πεζούς (φωτο)
Καταγγελία για σπατάλη δημοτικού νερού στην Πάτρα - Κίνδυνος για τους πεζούς (φωτο)
Καταγγελία για σπατάλη δημοτικού νερού στην Πάτρα - Κίνδυνος για τους πεζούς (φωτο)


Πηγή