Στο εδώλιο εταιρεία αυτοκινήτων για το θάνατο της Άννας Πολλάτου – Αγωγή που ξεπερνά τις 800.000 ευρώ διεκδικε […]


Ξεκόλλησε το ταμπλό με αποτέλεσμα να μείνει μετέωρος ο αυχένας της και να σπάσει! Στην αγωγή αναφέρεται ότι το ίδιο έπαθε και ο ηθοποιός Τόμας Πρωτόπαπας με ίδιο αυτοκίνητο. Αγωγή που ξεπερνά τις 800.000 ευρώ διεκδικεί η οικογένειά της. Τι αναφέρει το κατηγορητήριο.

Πέντε χρόνια μετά το τροχαίο δυστύχημα στην εθνική οδό Πατρών – Πύργου, που έκοψε το νήμα της ζωής της Άννα Πολλάτου, που ήταν Ολυμπιονίκης στη ρυθμική γυμναστική, η ελληνική Δικαιοσύνη καλεί σε δίκη τον Γερμανό εκπρόσωπο της κατασκευαστικής εταιρείας αυτοκινήτων, που έφτιαξε και το μοιραίο αυτοκίνητο της Πολλάτου.

Το αυτοκίνητο τότε, ξέφυγε από την πορεία του για άγνωστο λόγο, μπήκε στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας και με την πίσω δεξιά πλευρά συγκρούστηκε με ένα αγροτικό αυτοκίνητο. Οι επιβάτες του άλλου αυτοκινήτου τραυματίστηκαν ελαφρά όμως η ολυμπιονίκης πέθανε ακαριαία! Το περίεργο της υπόθεσης ήταν ότι η σύγκρουση δεν ήταν τόσο σφοδρή…

«Υπήρχε κατασκευαστικό λάθος»

Όπως έκριναν οι ιατροδικαστές που μελέτησαν τα στοιχεία, με την επιστημονική άποψη του ιατροδικαστή της ελληνικής Αστυνομίας και του πραγματογνώμονα που διόρισε η οικογένεια της Πολλάτου, ο θάνατος της κοπέλας οφείλεται σε κατασκευαστικό λάθος του αυτοκινήτου!

Όταν συγκρούστηκαν τα αυτοκίνητα, αν και το μικρό όχημα της κοπέλας χτυπήθηκε από την πίσω πλευρά, ξεκόλλησε το ταμπλό μαζί με το τιμόνι και μπήκαν βίαια στην καμπίνα του οδηγού! Η κοπέλα που κρατιόταν από τιμόνι, δέχθηκε τεράστια ώθηση προς τα πίσω και αριστερά, χωρίς να έχει κανέναν τρόπο να στηριχθεί. Ο αυχένας της ήταν μετέωρος και εκτεθειμένος και έπαθε κάταγμα από την κάμψη. Αυτή ήταν η μόνη αιτία θανάτου της 31 ετών κοπέλας…

Η αντιεισαγγελέας Πρωτοδικών Αμαλιάδας, Αγγελική Κυριαζή, άσκησε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από αμέλεια, σε βάρος του Γερμανού, νόμιμου εκπροσώπου της εταιρείας που κατασκευάζει τα συγκεκριμένα αυτοκίνητα, κρίνοντας πως υπάρχουν επαρκεί στοιχεία πως η έλλειψη προσοχής ου υπέδειξε, οδήγησε την άτυχη κοπέλα στο θάνατο.

Στο κατηγορητήριο αναφέρεται μεταξύ άλλων, ότι η εταιρεία δε φρόντισε να λάβει τα κατάλληλα προφυλακτικά μέτρα για την αποφυγή ατυχήματος, αφού διέθεσε στην αγορά ελαττωματικό προϊόν, καθώς το συγκεκριμένο αυτοκίνητο, με το οποίο η Άννα Πολλάτου βγήκε στην Πατρών – Πύργου, είχε«ελαττωματική κατασκευή της τραβέρσας συγκράτησης του ταμπλό και της κολόνας τιμονιού, της ίδιας της κολόνας τιμονιού και του καθίσματος».

Μετά την άσκηση της ποινικής δίωξης, η οικογένειας της άτυχης κοπέλας διεκδικεί αποζημίωση 820.000 ευρώ.

Τέλος, στην αγωγή γίνεται αναφορά και στο επίσης τραγικό τροχαίο δυστύχημα του ηθοποιού Τόμας Πρωτόπαπα, με το ίδιο αυτοκίνητο που οδηγούσε και η Πολλάτου, «δεχόμενο χτύπημα στην πίσω πλευρά προκαλώντας κι εκεί κάταγμα αυχένα»…

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος


Πηγή