Στο ιστορικό κέντρο της Κέρκυρας περιόδευσε η υπ. Δήμαρχος Μερόπη Υδραίου.

Εκλογές Στο ιστορικό κέντρο της Κέρκυρας περιόδευσε η υπ. Δήμαρχος Μερόπη Υδραίου.

Με ενθουσιασμό και ιδιαίτερα θερμές εκδηλώσεις υποδέχθηκαν σήμερα οι πολίτες την Μερόπη Υδραίου και τους υποψηφίους της παράταξης ΚΕΡΚΥΡΑΙΩΝ ΔΗΜΟΣ – ΝΕΑ ΑΡΧΗ, που περιόδευσαν στην Παλιά πόλη και στο κέντρο της Κέρκυρας μοιράζοντας το πρόγραμμά τους και συζητώντας με τους πολίτες.

Η Μερόπη Υδραίου αναφέρθηκε στις προγραμματικές της δεσμεύσεις για να αλλάξει η εικόνα της πόλης της Κέρκυρας, για να γίνει πόλος έλξης και ζωής.

‘’Η Κέρκυρα της ζωής και της ψυχαγωγίας χτίζεται κομμάτι-κομμάτι και μέσα από ένα ολοκληρωμένο σχέδιο παρεμβάσεων στο ιστορικό κέντρο και στις γειτονιές της Πόλης. Προχωρούμε σε ένα εκτεταμένο πρόγραμμα παρεμβάσεων στο ιστορικό κέντρο που περιλαμβάνουν πεζοδρομήσεις, ενίσχυση του πρασίνου αλλά και αισθητικές παρεμβάσεις, με την αξιοποίηση της Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης. Ο στόχος μας είναι να ενισχυθεί η επιχειρηματικότητα και η εμπορική λειτουργία στο κέντρο, να αναβαθμιστούν οι επιχειρήσεις εστίασης, να δημιουργηθούν νέες επιχειρήσεις, να αναδειχθεί η ιδιαίτερη φυσιογνωμία της Παλιάς Πόλης, παράλληλα με την εφαρμογή κανονισμού λειτουργίας.’’ τόνισε η Μερόπη Υδραίου στις συζητήσεις της με τους πολίτες.

Η υπ.Δήμαρχος έκανε επίσης λόγο για νέα κυκλοφοριακή μελέτη αλλά και δημιουργία νέων περιφερειακών πάρκινγκ στις εισόδους της πόλης, από όπου θα γίνεται μεταφορά στο κέντρο με mini-bus, την δημιουργία ελεγχόμενης αλλά και υπόγειας στάθμευσης.

Η κ.Υδραίου αναφέρθηκε στις παρεμβάσεις για να γίνει η πόλη της Κέρκυρας μια έξυπνη πόλη που περιλαμβάνουν σύστημα έξυπνου φωτισμού, ηλεκτρονική πληροφορία για μνημεία και σημεία ενδιαφέροντος, παροχή δωρεάν ασύρματης πρόσβασης στο διαδίκτυο (free wifi),συστήματα ελέγχου πρόσβασης σε πεζόδρομους (βυθιζόμενα κολωνάκια).

Οι πολίτες της Κέρκυρας είναι αποφασισμένοι για μια Νέα Αρχή. Με μια Νέα Δήμαρχο, με καθαρούς, άξιους, ικανούς και άφθαρτους ανθρώπους.


Πηγή