Τι γίνεται πίσω από τα πολύχρωμα «δίχτυα» του Ρωμαϊκού Ωδείου της Πάτρας; ΦΩΤΟ

Εργασίες συντήρησης βρίσκονται σε εξέλιξη αυτή την περίοδο στο Ρωμαϊκό Ωδείο της Πάτρας. Οι εργασίες που εγκρίθηκαν και χρηματοδοτήθηκαν από το Υπουργείο Πολιτισμού εκτιμάται ότι θα είναι έχουν ολοκληρωθεί εντός ενός μηνός προκειμένου το Ωδείο να παραδοθεί έτοιμο για τις θερινές εκδηλώσεις που διοργανώνει εκεί ο Δήμος και ο Οργανισμός Καλλιτεχνικών Εκδηλώσεων.

Οι προετοιμασίες για τις απαιτούμενες παρεμβάσεις συντήρησης του προσωπείου του Ωδείου αλλά και των κερκίδων που προηγήθηκαν έχουν ξεκινήσει εδώ και μήνες. Μάλιστα τον περασμένο Γενάρη επισκέφτηκαν την Πάτρα η γενική γραμματέας του Υπουργείου Πολιτισμού Μαρία Βλαζάκη και η γενική διευθύντρια αναστήλωσης Αμαλία Ανδρουλιδάκη οι οποίες μαζί με την Διευθύντρια της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αχαΐας Αννίτα Κουμούση, πραγματοποίησαν αυτοψία στον χώρο κι επιβεβαίωσαν την ανάγκη των άμεσων παρεμβάσεων.

Οι εργασίες στα ειδώλια του Ρωμαϊκού Ωδείου, το μάρμαρο από ένα εκ των οποίων είχε σπάσει πέρυσι το καλοκαίρι, έχουν ήδη γίνει από τους συντηρητές. Τώρα το προσωπικό της Εφορείας έχει δώσει βάρος στις υπόλοιπες παρεμβάσεις, οι οποίες βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη μετά την έγκριση των κονδυλίων από το Υπουργείο Πολιτισμού.

Κατά κύριο λόγο περιλαμβάνουν εργασίες στερέωσης και συντήρησης του εξωτερικού τοίχου του Ρωμαϊκού Ωδείου με τα κατάλληλα κονιάματα που χρησιμοποιούνται σε αυτές τις περιπτώσεις.

Αξίζει τέλος να σημειωθεί, αναφορικά με τις εκδηλώσεις του Καλοκαιριού, ότι πλέον οι εγκρίσεις δεν γίνονται από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο όπως κατά το παρελθόν αλλά από το Τοπικό Συμβούλιο μετά από εισήγηση της κυρίας Κουμούση.


Πηγή