Τ. Μεταλληνός: «Όλα όσα λέγονται είναι ψέμματα».

Μουσική Τ. Μεταλληνός: «Όλα όσα λέγονται είναι ψέμματα».

Την δική του απάντηση δίνει ο Πρόεδρος της Χορωδίας Κέρκυρας Τάκης Μεταλληνός όσον αφορά τις αντιδράσεις για την διαγραφή μελών – χορωδών.

Ο κ. Μεταλληνός μιλώντας στο corfutv τόνισε ότι: «δεν είναι καλή η αντιπαράθεση και κυρίως για τον πολιτισμό της κερκυρας. Αυτά που ακούγονται είναι αναλήθειες και ψέμματα.

Αναφερόμαστε για την καθιερωμένη συναυλία στον Άγιο Γεώργιο που ξεκίνησε εδώ και 20 χρόνια σε συνεργασία της φιλαρμονικής Καποδίστριας και της μητροπολιτικής χορωδίας . Αυτή η συνεργασία έγινε τα δυο πρώτα χρόνια. Μετά από κοινή απόφαση με την Φιλαρμονική αποφασίστηκε να γίνεται με την χορωδια Κέρκυρας και έτσι γίνεται εδώ και 18 χρόνια.

Φέτος λοιπόν τον Δεκέμβρη απευθυνθήκαμε στην φιλαρμονική και μετά τα Χριστούγεννα διαπιστώσαμε ότι δεν είχαμε απάντηση. Αναγκαστήκαμε και πήγαμε τον Ιανουάριο και έγινε μια κοινή συνεδρίαση των δυο συμβουλίων και εκει αποφασίστηκε να γίνει κανονικά η συναυλία.

Λιγες μέρες μετά το ΔΣ της Φιλαρμονικής αποφάσισε να μην συνεχιστεί η συνεργασία.

Φτάσαμε στην τελική απόφαση να κάνουμε την συναυλία γιατί αισθανθήκαμε πολύ άσχημα και νιώσαμε ότι πρέπει να μας σέβονται όλοι.

Κανείς δεν έχει διαγραφεί. Παραμένουν μέλη της χορωδίας. Η χορωδία Κέρκυρας δεν παίζει. Δεν υπάρχει κανένα εκρηκτικό κλίμα. Υπάρχει αγάπη και Ομόνοια».


Πηγή