Χορηγία στον «Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών Θυμάτων Βίας Δήμου Κέρκυρας».

Δήμος Κέρκυρας Χορηγία στον «Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών Θυμάτων Βίας Δήμου Κέρκυρας».

Με ιδιαίτερη επιτυχία συνεχίζεται η εικαστική έκθεση «Τρωάδες» του Σάκη Παπαγιάννη, εμπνευσμένη από εμβληματικούς ήρωες θεατρικών και κινηματογραφικών έργων του Μιχάλη Κακογιάννη, στο σύγχρονο εκθεσιακό χώρο της Lazaris Distillery & Artisan Sweets (Εθν. Αχιλλείου, Κέρκυρα) υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού.

Την διοργάνωση της έκθεσης έχει επιμεληθεί η Gruppo Gemello σε συνεργασία με το Πωλητήριο του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης σε μια συντονισμένη προσπάθεια να στηρίξουν διακεκριμένους Έλληνες καλλιτέχνες και να δημιουργήσουν νέους πόλους έλξης πολιτισμού στους επισκέπτες του νησιού της Κέρκυρας. Άρρηκτα συνδεδεμένοι με την προσφορά στις τοπικές κοινωνίες και έχοντας βαθιά πίστη στο ιδεώδες της κοινωνικής προσφοράς και του πολιτιστικού γίγνεσθαι, ο καλλιτέχνης Σάκης Παπαγιάννης θα προσφέρει τα έσοδα από την πώληση του έργου Μαντάμ Ορτάνς και η Gruppo Gemello τα έσοδα από την πώληση ενός χρηστικού αντικειμένου, του μαντηλιού «Τρωάδες» στον «Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών Θυμάτων Βίας Δήμου Κέρκυρας».

Με αυτή τη συμβολική κίνηση, γίνεται μία συντονισμένη προσπάθεια ώστε να ευαισθητοποιηθεί ο κόσμος και να «ακουστεί η φωνή κάθε κακοποιημένης γυναίκας» καθώς τα τελευταία χρόνια η βία έναντι των γυναικών έχει πάρει διαστάσεις μάστιγας.


Πηγή