Χορωδοί ανδρικής χορωδίας Κέρκυρας: «Είμαστε μονοιασμένοι».

Μουσική Χορωδοί ανδρικής χορωδίας Κέρκυρας: «Είμαστε μονοιασμένοι».

Ανακοίνωση εξέδωσαν χορωδοί της ανδρικής χορωδίας Κέρκυρας, στην ποία αναφέρουν τα εξής:

«Εμείς, οι χορωδοί της Χορωδίας Κέρκυρας με αφορμή τα σχόλια των τελευταίων ημερών, που άμεσα μας αφορούν, δηλώνουμε τα εξής:

  1. Η χορωδία μας είναι σήμερα όσο ποτέ, μονοιασμένη και δυνατή, συσπειρωμένη γύρω από την δημιουργική της διοίκηση και την άξια μαέστρο της.
  2. Συνεχίζει απρόσκοπτα το έργο της για νέες επιτυχίες, που γνωρίζουν ευρεία κοινωνική αναγνώριση και αποδοχή. Υπενθυμίζουμε τη συμμετοχή μας στις μεγάλες παραγωγές που έγιναν στην Κέρκυρα, όπως η όπερα «Ο ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ» του Σπ. Ξύνδα, σε πρώτη παγκόσμια εκτέλεση του «Ύμνου εις την ελευθερίαν» με παραγωγή και σχετικού cd, τη συμμετοχή και επιβράβευση με μετάλλια σε διεθνή φεστιβάλ (intercultur) και την κατάταξή της, από την Intercultur στις 40 καλύτερες ανδρικές χορωδίες στον κόσμο.
  3. Η Χορωδία μας υπηρετεί με αφοσίωση στον κεντρικό στόχο ανάδειξης του κερκυραϊκού και ευρύτερα επτανησιακού τραγουδιού, ως στοιχείου της πολιτιστικής ταυτότητας του τόπου. Στο πλαίσιο αυτό, τη Δευτέρα 20 Μαΐου 2019, στις 20:30 στο ναό του Αγ. Γεωργίου του Π. Φρουρίου, δίνει τη συναυλία της, υπό την αιγίδα του Δήμου Κέρκυρας, για την 155η επέτειο της ένωσης της Επτανήσου με την Ελλάδα.
  4. Το ραντεβού μας εκεί δεν θ’ αφήσει περιθώρια αμφιβολιών. Θα μιλήσει από μόνο του.

*Ακολουθούν 42 υπογραφές χορωδών


Πηγή