Έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο ζητούν οι Εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο

Αίτημα των Εργαζομένων του Γ.Ν Κεφαλονιάς

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

Κύριε Πρόεδρε του Δημοτικού Συμβουλίου,

καταφεύγουμε λόγω έκτακτης ανάγκης στο θεσμικό όργανο του οποίου προεδρεύετε, και ζητάμε την έκτακτη σύγκλησή του για τους παρακάτω λόγους :

1) Λήγει την 10 και 13/5 η προθεσμία παραιτήσεων του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού της ΜΤΝ και της Παθολογικής κλινικής.

Οι παραιτήσεις αυτές θα διαλύσουν ένα μεγάλο κομμάτι του νοσοκομείου και θα αφήσουν εξαιρετικά απαραίτητες παροχές υγείας ακάλυπτες. Σημειώνουμε εδώ ότι καμιά άλλη μονάδα υγείας στην Κεφαλονιά δεν μπορεί να καλύψει αυτό το κενό.

2) Οι παραιτήσεις αν πραγματοποιηθούν, θα προκαλέσουν ντόμινο και άλλων ,που πιθανότατα θα διακόψουν την λειτουργία του νοσοκομείου.

3) Επειδή έχει περάσει ήδη ένας μήνας από την υποβολή των παραιτήσεων χωρίς να <<Ιδρώσει το αυτί>> κανενός εκ των αρμοδίων ( υπουργοί, βουλευτής, 6η ΥΠΕ, περιφέρεια και αντιπεριφέρεια, Διοικητής), καταφεύγουμε στο μοναδικό θεσμικό όργανο που μπορεί να συζητήσει, με αποτέλεσμα, μια συλλογική απόφαση για το τεράστιο αυτό πρόβλημα.

4) Επειδή αρχίζει η τουριστική περίοδος με αυξημένες απαιτήσεις παροχής υπηρεσιών υγείας προς τους κατοίκους αλλά και τους επισκέπτες του νησιού και κάθε δυσλειτουργία θα θέσει σε κίνδυνο και την τουριστική εικόνα του νησιού.

Χαρακτηριστικά αναφέρουμε ότι αποτελεί ευθεία πρόκληση, η ομαδική πρόσληψη 10 νοσηλευτριών στο νοσοκομείο Λευκάδος, μέσα σε λίγες ώρες ,για να εξυπηρετήσουν τις <<ανάγκες>> των εγκαινίων του από τον πρωθυπουργό.

Παρακαλούμε στην συνεδρίαση αυτή να προσκληθεί κάθε αρμόδιος φορέας ,και να συζητηθεί άμεσα.

Υπάρχουν ασφυκτικά χρονικά περιθώρια για λύση .Αντίθετα ΔΕΝ υπάρχουν περιθώρια για πειραματισμούς και εκλογικούς σχεδιασμούς.

Αργοστόλι 8/5/19

Η πρόεδρος για το ΔΣ

Βάσω Βουτσινά


Πηγή