Έλενα Κουντουρά: «Αρωγός στο Κατάκολο το υπουργείο Τουρισμού»

Αρωγός στην αναβάθμιση της λειτουργίας του λιμένα Κατακόλου είναι το υπουργείο Τουρισμού, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η –απελθούσα- υπουργός Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά, ως απάντησή της στην ερώτηση του βουλευτή Ηλείας του Κινήματος Αλλαγής, Γιάννη Κουτσούκου, σχετικά με την αντιμετώπιση παραβατικών συμπεριφορών και την επέκταση του χώρου ISPS.

Όπως αναφέρει το σχετικό έγγραφο, παρότι τα φαινόμενα παραβατικών συμπεριφορών και γενικότερα προγράμματα περαιτέρω τουριστικής ανάπτυξης και αξιοποίησης του λιμένα Κατακόλου, βρίσκονται εκτός πλαισίου ρυθμιστικής αρμοδιότητας του Υπουργείου Τουρισμού, στο πλαίσιο της Εθνικής και Περιφερειακής Τουριστικής Στρατηγικής για την ανάπτυξη του θαλάσσιου τουρισμού και της κρουαζιέρας, το υπουργείο Τουρισμού συνεργάζεται με τα αρμόδια Υπουργεία και τους φορείς διαχείρισης και συμμετέχει στην «Εθνική Συντονιστική Επιτροπή Κρουαζιέρας» και στην «Εθνική Στρατηγική Λιμένων».

«Σε κάθε περίπτωση, το Υπουργείο Τουρισμού στέκεται αρωγός σε οποιαδήποτε λιμενική και εμπορική αναβάθμιση της φυσικής λειτουργίας του λιμένα Κατακόλου που θα προσδώσει οφέλη στις τοπικές κοινωνίες και θα πολλαπλασιάσει τις τουριστικές ροές στην ευρύτερη περιοχή», καταλήγει η απάντηση.

Από την πλευρά του, ο κ. Κουτσούκος άφησε αιχμές για την απάντηση δηλώνοντας: «Ευχολόγιο αντί πράξεων ευθύνης η απάντηση Κουντουρά στην Ερώτησή μου για τον Λιμένα Κατακόλου».


Πηγή