Ένωση Παλαιών Προσκόπων Ηλείας: Επίσκεψη – «Καλή Πράξη» στην Νέα Βασιλειάδα

Την παραδοσιακή »Καλή Πράξη» πραγματοποίησε πολυμελής αντιπροσωπεία μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Παλαιών Προσκόπων Ηλείας, την μεγάλη Παρσκευή, 26 Απριλίου 2019.

Με την ευκαιρία των Αγίων Ημερών του Πάσχα, η αντιπροσωπεία επισκέφθηκε το Άσυλο Ανιάτων »Νέα Βασιλειάς», όπου προσέφεραν ικανή ποσότητα τροφίμων διαρκείας στους ηλικιωμένους που φιλοξενούνται στο γηροκομείο του Ιδρύματος της Ιεράς Μητρόπολης Ηλείας, αναγνωρίζοντας παράλληλα το ανθρωπιστικό και θεάρεστο αυτό έργο .

Κατά την επίσκεψη οι Παλαιοί Πρόσκοποι είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τους φιλοξενούμενους και να τους μεταφέρουν το αισιόδοξο μήνυμα του Θεανθρώπου, της Αγάπης, της Αλληλεγγύης και της Συμπαράστασης στην τρίτη ηλικία.

Ο Αρχηγός της Ένωσης Κώστας Τριανταφυλλόπουλος, μεταξύ άλλων, δήλωσε πως «Ακολουθώντας την πολυετή παράδοση, κυρίως τις Άγιες Ημέρες, για βοήθεια στον συμπολίτη μας, βρεθήκαμε κοντά στην τρίτη ηλικία ,αναγνωρίζοντας παράλληλα το Θεάρεστο, Ανθρωπιστικό έργο της Μητρόπολης μας. Πραγματοποιούμε πλήθος δράσεων που στοχεύουν, στην αγάπη και στην συμπαράσταση προς το συνάνθρωπό μας και στην κοινωνία μας. Στις προθέσεις μας είναι να συνεχίσουμε μια πολυεπίπεδη προσφορά σε Ιδρύματα και μεμονωμένους συμπολίτες μας».

Στο ίδιο πνεύμα κινήθηκαν οι δηλώσεις του Υπαρχηγού Ανδρέα Γιατρά και των μελών Παναγιώτη Καλαμπρέζου, Επαμεινώνδα Κωνσταντακόπουλου, Ευγενίας Χριστοπούλου, Άγγελου Παναγιωτακόπουλου, Γεώργιου Ηλιόπουλου, Πέτρου Σπίνου, Ακρ. Ρέβελου, που τόνισαν τον παιδαγωγικό ρόλο του Προσκοπισμού και την ευεργετική επίδραση στην Νεότητα ,που τους ακολουθεί σε όλη τους τη ζωή. Ομοίως και το στέλεχος των Παλαιών Προσκόπων Σπύρος Μπαμπής, Πάνος Δασιός, Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος και το μέλος της Επιτροπής Γονέων Προσκόπων Άννα Χρυσανθακοπούλου, εκτός των παραπάνω, εξέφρασαν την μεγάλη ευγνωμοσύνη στην Μητρόπολη Ηλείας που περιθάλπει όσους έχουν ανάγκη, τις ευχές και τις ευχαριστίες αλλά και τα συγχαρητήρια και τις άριστες συνθήκες που με αυταπάρνηση έχει εξασφαλίσει το ακούραστο προσωπικό.

Την Προσκοπική Ομάδα Πύργου εκπροσώπησε ο Αρχηγός Νίκος Καραχάλιος. Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με συμμετοχή στον στολισμό της εκκλησίας της Αγίας Τριάδος του Ιδρύματος και παρακολούθηση της λειτουργίας που τελέστηκε.


Πηγή