Αμαλιάδα: Επί τάπητος τα προβλήματα του Νοσοκομείου

Τα προβλήματα του Νοσοκομείου Αμαλιάδας συζητήθηκαν χθες, κατά την διάρκεια της συνάντησης που είχε ο αν. διοικητής της Νοσηλευτικής Μονάδας Γιάννης Χουζούρης με τον δήμαρχο Ήλιδας Χρήστο Χριστοδουλόπουλο και τον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Αμαλιάδας και πρόεδρο της Επιτροπής διάσωσης Κώστα Τσαούση, όπου και έγινε γνωστό από τον κ. Χουζούρη ότι επίκειται η μετακίνηση ενός παθολόγου από το Νοσοκομείο Πύργου σε Μονάδα εκτός Ηλείας, γεγονός που βάζει βόμβα στα θεμέλια της συμφωνίας με διοίκηση και 6η ΥΠΕ.

Ο κ. Χριστοδουλόπουλος αρχικά ευχήθηκε στον κ. Χουζούρη καλή θητεία και του επεσήμανε ότι η συνεργασία τους θα είναι στο καλύτερο δυνατό επίπεδο για την βελτίωση της κατάστασης του Νοσοκομείου.

Να μην φεύγει προσωπικό

Αναγνώρισε ότι υπάρχουν προβλήματα και ότι ο δήμος θα κάνει ότι μπορεί, επισημαίνοντας ότι ήδη έχει φανεί η διάθεση από την πλευρά του δήμου. Στάθηκε ιδιαίτερα στα προβλήματα που έχουν ανακύψει από το γεγονός ότι έχει μεταφερθεί προσωπικό σε άλλα Νοσοκομεία και ζήτησε από τον κ. Χουζούρη να μην επιτρέπει μετακινήσεις, υπογραμμίζοντας ότι ο δήμος θα είναι παρών για να αντιδράσει.

Ο κ. Χριστοδουλόπουλος χαιρέτησε την δωρεά από ομογενή για την αγορά αξονικού τομογράφου και ζήτησε από τον κ. Χουζούρη να εξασφαλίσει χώρο και εξειδικευμένους γιατρούς και να ξεκινήσει άμεσα η χρηματοδότηση. Παράλληλα, ευχαρίστησε και την Οργάνωση των Γάλλων φαρμακοποιών για τη νέα μεταφορά υλικού στο Νοσοκομείο Αμαλιάδας.

Βήμα- βήμα

Από την πλευρά του ο κ. Τσαούσης είπε ότι υπάρχει εμπιστοσύνη στο πρόσωπο του διοικητή και ότι θα προχωρούν σε όλα βήμα-βήμα και ανήγγειλε τη σύγκληση νέας λαϊκής συνέλευσης μετά τις εκλογές. Αναφορικά με την προσφορά του αξονικού τομογράφου, είπε ότι είναι ευπρόσδεκτη από τον Ιατρικό Σύλλογο, με την διαφορά όπως είπε να κατατεθούν τα χρήματα.

Ο κ. Χουζούρης επεσήμανε ότι η χθεσινή συνάντηση ήταν στο πλαίσιο των τακτικών ενημερώσεων που κάνει στον Δήμαρχο, την Επιτροπή και τον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου για τα ζητήματα του Νοσοκομείου.

Απαιτούνται εισαγωγές

Αναφορικά με την λειτουργία της παθολογικής κλινικής έκανε γνωστό ότι γίνεται προσπάθεια πιέζοντας τους γιατρούς, στα πλαίσια του νόμου, για περισσότερες εφημερίες, ωστόσο όπως είπε αυτό δεν είναι λύση γιατί για το μήνα Μάιο πάλι υπολειτουργεί το Νοσοκομείο, γιατί έχει επιτευχθεί να υπάρχει παθολόγος τα Σαββατοκύριακα αλλά όχι και τις υπόλοιπες ημέρες ώστε να γίνονται περισσότερες εισαγωγές και επίσης δεν έχει προχωρήσει ακόμη η προκήρυξη για τους ιδιώτες παθολόγους για να κάνουν εφημερίες στο Νοσοκομείο. Επεσήμανε δε ότι καθυστερούν πολλά πράγματα και ότι αποτελέσματα θα υπάρξουν μόνο με τις εισαγωγές ασθενών.

Αναφορικά με την μετακίνηση παθολόγου από το Νοσοκομείο του Πύργου, επεσήμανε ότι πρέπει να υπάρξει σχέδιο και λύση, γιατί τους καλοκαιρινούς μήνες θα υπάρξει σοβαρό πρόβλημα.

Σε ότι αφορά τη νέα πτέρυγα, είπε ότι προχωρούν οι διαδικασίες και θα εγκατασταθεί ο εργολάβος στον 1ο όροφο, ενώ σε ότι αφορά την δωρεά του αξονικού τομογράφου, επεσήμανε ότι είναι καλοδεχούμενος και γίνονται όλες οι απαραίτητες ενέργειες για να μπει σε τροχιά υλοποίησης και εντός πέντε ημερών θα υπάρχουν νεώτερα.


Πηγή