Ανεξαρτητοποιήθηκε από την παράταξη Γαλιατσάτου η Πατρίτσια Ντούττο- Σαμοΐλη.

Π.Ι.Ν Ανεξαρτητοποιήθηκε από την παράταξη Γαλιατσάτου η Πατρίτσια Ντούττο- Σαμοΐλη.

Δήλωση Αποχώρησης από την περιφερειακή παράταξη ΑΝ.Α.Σ.Α δημοσιοποίησε η περιφ. Σύμβουλος Πατρίτσια Ντούττο- Σαμοΐλη, με την επισήμανση ότι, «η στάση της παράταξης ΑΝ.Α.Σ.Α, της Περιφερειακής Αρχής και του Περιφερειάρχη για ζητήματα της περιφέρειας όπως ιδιωτικές επενδύσεις (Έγκριση ΜΠΕ για τον Σκορπιό), η στάση της Περιφέρειας για τα απορρίμματα κλπ είναι έξω από τις προσωπικές και πολιτικές της πεποιθήσεις και αρχές».

Η δήλωση: «Είμαι ιδιαίτερα συγκινημένη για την παρουσία μου σε ένα όργανο εκλεγμένο από τα νησιά του Ιονίου.
Αποδέχτηκα την πρόσκληση του Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων κ. Θεόδωρου Γαλιατσάτου για την ανάληψη της θέσης που κενώθηκε στο Περιφερειακό Συμβούλιο της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων μετά την παραίτηση του Περιφερειακού Συμβούλου κ. Γιάννη Κουλούρη και την μη αποδοχή από την κ. Ελένη Στρατούλη και τον κ. Σπύρο Βλάχο, προκειμένου να τιμήσω τους ψηφοφόρους που με στήριξαν στις εκλογές του 2014 και παρ’ ότι είμαστε στο τέλος της τρέχουσας θητείας και παραμονές εκλογών.
Όταν έβαλα υποψηφιότητα με την παράταξη ΑΝ.Α.Σ.Α άλλες ήταν οι προσδοκίες μου.
Δυστυχώς, η στάση της παράταξης ΑΝ.Α.Σ.Α, της Περιφερειακής Αρχής και του Περιφερειάρχη για ζητήματα της περιφέρειας όπως ιδιωτικές επενδύσεις (Έγκριση ΜΠΕ για τον Σκορπιό),η κυβερνητική προπαγάνδα που ονομάσθηκε περιφερειακό αναπτυξιακό συνέδριο Ιονίων Νήσων, η στάση της Περιφέρειας για τα απορρίμματα και η παρουσία και επέμβαση των ΜΑΤ στη Λευκίμμη, η θετική στάση της περιφέρειας για την έρευνα και εξόρυξη υδρογονανθράκων στο Ιόνιο και άλλα, συνέβαλαν στην απόφασή μου να διαχωρίσω την θέση μου και να αποχωρήσω από την παράταξη της ΑΝ.Α.Σ.Α, διότι όλα τα παραπάνω είναι έξω από τις προσωπικές και πολιτικές μου πεποιθήσεις και αρχές.
Συμπαρατάσσομαι με τον περιφερειακό σύμβουλο Νίκο Ποταμίτη και με τον περιφερειακό σύμβουλο και υποψήφιο με το ΑΝΥΠΟΤΑΧΤΟ ΙΟΝΙΟ Τζώρτζη Συγούρο.
Είμαι παρούσα στους αγώνες των κατοίκων των νησιών μας για ένα καλύτερο αύριο».


Πηγή