Αντώνης Καλλιβωκάς: Με το βλέμμα στραμμένο στον αθλητισμό

ΜΕ ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΣΤΡΑΜΜΕΝΟ ΣΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ

Η ενασχόληση με τον αθλητισμό αποτελεί σήμερα για όλους μια αναγκαιότητα που επιβάλλουν οι συνθήκες της ζωής στη σύγχρονη εποχή. Ιδιαίτερα για τη νέα γενιά τα οφέλη είναι τεράστια.

Ο αθλητισμός συμβάλλει στη σωματική ευεξία, αλλά προάγει, επίσης, και την ψυχοκοινωνική υγεία των νέων δρώντας σαν ανασταλτικός παράγοντας όλων των μορφών κοινωνικής παθογένειας και ιδιαίτερα της χρήσης εξαρτησιογόνων ουσιών.

Ο αθλητισμός δεν είναι απλά άσκηση, είναι στάση ζωής. Γιατί όταν αθλείται κάποιος σημαίνει ότι μαθαίνει να υπομένει, να προσπαθεί, να σηκώνεται όταν πέφτει, να αντιστέκεται, να αποδέχεται τις ιδιαιτερότητες των άλλων.

Με βάση τα παραπάνω, έργο ανεκτίμητης αξίας προσφέρουν τα αθλητικά σωματεία της περιοχής μας (Α.Ο.ΣΑΜΗΣ- Α.Π.Σ. ΠΥΛΑΡΙΑΚΟΣ- Α.Ο. ΕΡΥΣΣΟΥ- ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΚΟΣ Ο. ΣΑΜΗΣ). Γι΄αυτό είναι καταξιωμένα στην τοπική κοινωνία. Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους όσοι εμπλέκονται σε αυτά και αφιερώνουν σημαντικό κομμάτι από τη ζωή τους, χωρίς ουσιαστική βοήθεια από το σημερινό ενιαίο Δήμο.

podo

Ο νέος Δήμος θα πρέπει να δημιουργήσει μία στελεχωμένη δομή με αντικείμενο τον αθλητισμό με τους παρακάτω άξονες:

  • Στήριξη, οικονομική και ηθική, των υπαρχόντων αθλητικών σωματείων.
  • Βελτίωση των αθλητικών χώρων και σταδιακή δημιουργία νέων σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες (π.χ. 5×5, μπάσκετ, τένις, εποχιακή κολύμβηση).
  • Υλοποίηση των μελετών που υπάρχουν (π.χ. γήπεδο Πυλάρου) και δημιουργία νέων.
  • Γυμναστήρια σε κάθε Δημοτική Ενότητα (υπάρχουν διαθέσιμοι χώροι)
  • Μελέτη για τη δημιουργία Κλειστού Γυμναστηρίου, ώστε να δοθεί η δυνατότητα δημιουργίας νέων αντρικών και γυναικείων αθλητικών τμημάτων.

Τα παραπάνω θα ωφελήσουν πρωτίστως τους πολίτες του Δήμου μας. Μαζί, όμως, με την εκμετάλλευση των φυσικών – σε σύγκριση με άλλα μέρη- πλεονεκτημάτων της περιοχής μας, σε συνδυασμό με άλλες δράσεις, μπορεί να προωθηθεί ο αθλητικός τουρισμός ως μέσο προβολής του τουριστικού μας προϊόντος που θα συμβάλλει στην περαιτέρω ανάπτυξη του τόπου.

ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΑΛΛΙΒΩΚΑΣ

Εκπαιδευτικός

Υποψήφιος Δ.Σ. Σάμης με τη «ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ»


Πηγή