Ανυπότακτη Πολιτεία: “Έμειναν μόνο λίγες μέρες για τις δημοτικές εκλογές”

Σε κοινή τους ανακοίνωση τα μέλη της Ανυπότακτης Πολιτείας Δημήτρης Ζιαζιάς, Αποστόλης Παπαποστόλου και Στέλιος Τσόχατζης αναφέρουν:

"Όχι μόνο η επανεκλογή Πελετίδη και η συνέχιση και υπεράσπιση του έργου της δημοτικής αρχής. Αυτό κρίνεται την δεύτερη Κυριακή. Την πρώτη Κυριακή κρίνεται η εξασφάλιση πλειοψηφίας εντός του δημοτικού συμβουλίου υπέρ των λαϊκών συμφερόντων. Αν, πέρα από τη Δήμαρχο, ο λαός της Πάτρας θα έχει στο πλευρό του και το δημοτικό συμβούλιο. Αν ο Δήμαρχος θα είναι όμηρος μιας αντιδραστικής πλειοψηφίας της αντιπολίτευσης που θα βάζει διαρκώς εμπόδια ή θα ενισχύεται από μια λαϊκή δημοτική πλειοψηφία που τον στηρίζει.

Οι εκπρόσωποι του κατεστημένου έχουν πιάσει το νόημα εδώ και μήνες. Κυβέρνηση, κόμματα εξουσίας, Εκκλησία, μεγάλα τζάκια. Έχουν φτιάξει ένα ετερόκλητο Μαύρο Μέτωπο για να ξαναγυρίσει η Πάτρα στα χέρια της ολιγαρχίας, να σταματήσει να είναι μια ανορθογραφία. Στόχος τους το ξήλωμα των λαϊκών κατακτήσεων και η επιστροφή στην κανονικότητα. Γνωρίζουν την αδυναμία της δημοτικής αρχής να εξασφαλίσει απόλυτη πλειοψηφία από την πρώτη Κυριακή. Ξέρουν ότι δεν μπορούν να βγάλουν δικό τους Δήμαρχο , οπότε ποντάρουν σε μια ενωμένη αντιπολίτευση που θα πολιορκεί και θα εμποδίζει τον Δήμαρχο. Θέλουν ένα δημοτικό συμβούλιο που θα έχουν αυτοί την πλειοψηφία. Και το δηλώνουν ξεκάθαρα και δημόσια.

Σ’αυτά ενώνονται ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και τα ορφανά τους. Αλεξόπουλος, Παπαδημάτος, Ρώρος , Νικολόπουλος, Χρυσανθακόπουλος, Ψωμάς. Με την προβιά του ανεξάρτητου και ακομμάτιστου. Νομίζουν ότι έχουμε μνήμη χρυσόψαρου. Ότι ξεχάσαμε ποια οικονομικά και πολιτικά συμφέροντα υπηρέτησαν και υπηρετούν εδώ και χρόνια. Ποια στάση κράτησαν, τι ευθύνες έχουν αυτοί και τα κόμματα εξουσίας που εκπροσωπούν για τη σημερινή χρεοκοπία της χώρας και της τοπικής αυτοδιοίκησης. Κι όμως αυτοί, ανερυθρίαστα ζητούν την ψήφο μας, για να μας ξανασώσουν.

Ένα μεγάλο Λαϊκό Μέτωπο εκλογικό και κοινωνικό είναι η απάντηση στα παραπάνω σχέδια. Για να διεκδικήσει τη λαϊκή πλειοψηφία στο δημοτικό συμβούλιο. Για να παραμείνει ο Δήμος στα χέρια των δημοτών . Προτάθηκε εδώ και μήνες από την Ανυπότακτη Πολιτεία και άλλους αγωνιστές. Δεν καρποφόρησε με ευθύνη της Λαϊκής Συσπείρωσης και της ηγεσίας του ΚΚΕ. Κυριάρχησε η λογική «μπορούμε μόνοι μας». Η αντίφαση των πλατιών συνεργασιών με «προσωπικότητες» , όχι όμως με συλλογικότητες που θα είχε πολλαπλασιαστική δυναμική. Αποτέλεσμα να φτάσουμε σε γραφικότητες που κανείς δεν πιστεύει: 50% την πρώτη Κυριακή.

Στις 26 Μαϊου η στήριξη της Ανυπότακτης Πολιτείας είναι όχι μόνο απαραίτητη αλλά και αναγκαία. Σημαίνει επιβράβευση της Μετωπικής αριστερής λογικής που έχει συγκεκριμένες προτάσεις για τα δημοτικά προβλήματα και πρόταση για το γενικό αδιέξοδο της χώρας και της πόλης . Η ενισχυμένη παρουσία της στο Δημοτικό Συμβούλιο είναι εγγύηση για την εξασφάλιση λαϊκής πλειοψηφίας. Με βάση το νέο εκλογικό νόμο, μια μόνο ψήφος στην Ανυπότακτη Πολιτεία μπορεί να κάνει την διαφορά."


Πηγή