Αφρικανική σκόνη και θερμοκρασία έως 28 βαθμούς

Πιθανότητα για τοπικές βροχές μικρής διάρκειας δίνει η πρόβλεψη της ΕΜΥ για σήμερα, στα νότια. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με τοπικούς όμβρους στα βoρειοδυτικά ορεινά. Η ορατότητα, κυρίως τις πρωινές και βραδινές ώρες, θα είναι τοπικά περιορισμένη. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης, με αυξημένες συγκεντρώσεις στα νότια. Οι άνεμοι στα δυτικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και στα ανατολικά από νότιες με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Αναλυτικά η πρόβλεψη της ΕΜΥ:

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά της δυτικής κυρίως Μακεδονίας. Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 13 έως 28 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία κατά τόπους 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα βόρεια όπου θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά της Ηπείρου. Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στο Ιόνιο τοπικά 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 12 έως 28 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια κατά τόπους 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές με πιθανότητα ασθενών βροχών στα νότια το πρωί. Ανεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 12 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές με πιθανότητα τοπικών βροχών μικρής διάρκειας. Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και βαθμιαία στα δυτικά τοπικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 18 έως 25 και στην Κρήτη τοπικά έως 28 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Αραιές νεφώσεις κυρίως στα νότια τοπικά πιο πυκνές όπου είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικές βροχές μικρής διάρκειας. Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 18 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚH

Καιρός: Αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές. Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 16 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες, τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 15 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Πρόγνωση για Τετάρτη

Καιρός: Αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν στα κεντρικά και νότια, όπου είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικές βροχές. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη. Στην ατμόσφαιρα θα υπάρχουν αυξημένες συγκεντρώσεις αφρικανικής σκόνης κυρίως στα ανατολικά και τα νότια. Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα νότια τοπικά 5 μποφόρ. Από το απόγευμα στα βορειοανατολικά θα στραφούν σε νότιους έως 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: Χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Disclaimer:

Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου.


Πηγή

  • Δημοσιεύτηκε:

    21 Μαΐου 2019

  • Κατηγορίες:

    Κοινωνία