Δήμος Ήλιδας: Πέρασε μπροστά ο Χρήστος Χριστοδουλόπουλος!

Θεαματική μεταστροφή υπέρ του νυν Δημάρχου Χρήστου Χριστοδουλόπουλου καταγράφεται τις τελευταίες ημέρες στο Δήμο Ήλιδας, όπου επιβεβαιώνεται η αλλαγή πολιτικού σκηνικού και διαφαίνεται επικράτηση του κ. Χριστοδουλόπουλου, έναντι του Γιάννη Λυμπέρη.

Έτσι, δύο μόλις ημέρες πριν τον δεύτερο γύρο, ο νυν Δήμαρχος Χρήστος Χριστοδουλόπουλος προβάλλει πλέον ως το μεγάλο φαβορί για την τελική επικράτηση, αφού οι συσχετισμοί των δυνάμεων έχουν αλλάξει άρδην!
Σε αυτό έπαιξε ρόλο η έτσι κι αλλιώς μικρή διαφορά των δύο φιναλίστ Γιάννη Λυμπέρη και Χρήστου Χριστοδουλόπουλου, που ανέρχεται σε λιγότερα από 2.000 ψηφοδέλτια, την ίδια στιγμή που περισσότερα από 800 ψηφοδέλτια της Παράταξης του Χρήστου Χριστοδουλόπουλου είχαν κηρυχθεί άκυρα στον πρώτο γύρο, κυρίως λόγω λανθασμένης επιλογής κάλπης προς τα τοπικά συμβούλια, εκ μέρους των ψηφοφόρων.
Με δεδομένο ότι την δεύτερη Κυριακή θα υπάρχει μόνο μία κάλπη στις Δημοτικές εκλογές, θεωρείται σίγουρο ότι ο Χρήστος Χριστοδουλόπουλος θα καλύψει αυτομάτως στο ήμισυ, τη διαφορά με τον αντίπαλό του.

ΔΗΜΟΣΙΑ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΡΑΛΛΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΤΟΥ

Ταυτόχρονα, η παράσταση νίκης του Χρήστου Χριστοδουλόπουλου εμπεδώνεται και από το γεγονός, ότι ο Υποψήφιος Δήμαρχος Δημήτρης Κράλλης και η Παράταξή του «Ήλιδα- Νέα γενιά ιδεών», που συγκέντρωσε ποσοστό 5.43%, τάχθηκε επίσημα υπέρ του νυν Δημάρχου!

Ήδη το κλίμα στο εκλογικό στρατόπεδο του Δημάρχου Ήλιδας έχει αντιστραφεί, αφού όλοι πλέον βλέπουν σχεδόν βέβαιο το σενάριο της μεγάλης ανατροπής, κάτι που άλλωστε έχει συμβεί πολλές φορές στο παρελθόν σε πολλούς Δήμους της χώρας.

ΚΡΥΦΗ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΥ- Ο ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΑΠΟΧΗΣ

Τις τελευταίες ημέρες, λέγεται ότι φτερά στα πόδια των συνεργατών του Χρήστου Χριστοδουλόπουλου, έχει βάλει και μια κρυφή δημοσκόπηση της Παράταξης "Ήλιδα-Νέα Μέρα", που παρουσιάζει τον νυν Δήμαρχο οριακά μπροστά από τον αντίπαλό του, ενώ φαίνεται από την ίδια σφυγμομέτρηση, ότι καταλυτικό ρόλο παίζουν οι ψηφοφόροι που απείχαν από τον πρώτο γύρο.
Το ποσοστό της αποχής ήταν περίπου 40% , κάτι που όλα δείχνουν ότι θα μειωθεί αισθητά αυτή τη δεύτερη Κυριακή, προς όφελος του Χρήστου Χριστοδουλόπουλου, που πλέον κινητοποιεί ευρύτερες κοινωνικές δυνάμεις και ταυτόχρονα ενεργοποιεί τα αντανακλαστικά της τοπικής κοινωνίας, που δεν επιθυμεί πισωγυρίσματα και επιστροφές σε πολιτικές που βάλτωσαν τον Δήμο και επιπλέον τον χρέωσαν οικονομικά.

Disclaimer:

Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου.


Πηγή

  • Δημοσιεύτηκε:

    31 Μαΐου 2019

  • Κατηγορίες:

    Κοινωνία