«Διεθνής Ημέρα Οικογένειας», γράφει η Μαριλένα Μάστορα.

Κοινωνία «Διεθνής Ημέρα Οικογένειας», γράφει η Μαριλένα Μάστορα.

Διεθνής Ημέρα Οικογένειας σήμερα, Τετάρτη 15 Μαΐου, μια γιορτή που καθιερώθηκε από τον ΟΗΕ για πρώτη φορά το 1993 για να τιμήσει τον ρόλο και τη σπουδαιότητα της οικογένειας στη ζωή του ανθρώπου.

«Μια ευτυχισμένη οικογένεια είναι σαν ένας προγενέστερος παράδεισος» έγραψε κάποτε ο Μπέρναρντ Σο και εμείς οι Έλληνες καταλαβαίνουμε ακριβώς τι εννοεί.

Η οικογένεια, ο συνδετικός κρίκος που ενώνει όχι μόνο τους ανθρώπους μεταξύ τους αλλά και το χθες με το σήμερα και το αύριο αποτελεί για τον λαό μας τον πυρήνα, τόσο του αρχαίου όσο και του σύγχρονου πολιτισμού μας.

Η οικογένεια αποτελεί για την καθεμία και τον καθένα μας σημείο αναφοράς.

Έτσι ακριβώς και για μένα.

Από τον αείμνηστο πατέρα μου, τον Αλέξανδρο Μάστορα ,τη μητέρα μου και τα αδέρφια μου, έως την οικογένεια που δημιούργησα με τον άντρα μου και τον γιό μας, οι δεσμοί αίματος αποτελούν και για μένα καθοριστικό παράγοντα στη ζωή μου.

Η οικογένεια όμως, εκτός από προσωπικό βίωμα, αποτελεί και βασικό στοιχείο μιας υγιούς κοινωνίας, ενός λαού που προοδεύει, ενός πολιτισμού που διακρίνεται.

Και για αυτό πρέπει να στηριχθεί εμπράκτως από την οργανωμένη πολιτεία, αλλά και από μια κοινωνία που δεν ξεχνά τις αρχές και τις αξίες στις οποίες βασίζεται σε όλη τη σπουδαία ιστορία της.

Είναι σαφής η προσήλωση της Νέας Δημοκρατίας στη στήριξη του θεσμού της οικογένειας διαχρονικά. Για εμάς σημασία έχει τόσο η δημιουργία νέων οικογενειών, όσο και η διατήρηση τους.

Ο πρόεδρος μας, Κυριάκος Μητσοτάκης παρουσίασε τον Δεκέμβριο του 2018 τα μέτρα που περιέχονται στο κυβερνητικό μας πρόγραμμα και αφορούν τη στήριξη της οικογένειας και την ανάσχεση του φαινομένου της υπογεννητικότητας, μιας «πληγής» που μαζί με την μετανάστευση μεγάλου μέρους της νεολαίας τα χρόνια της κρίσης, θα καταστεί το κυρίαρχο ζήτημα για τη χώρα τις επόμενες δεκαετίες.

Το δημογραφικό αποτελεί «το νέο εθνικό υπαρξιακό διακύβευμα» όπως πολύ σωστά τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και για αυτό η επίλυση του πρέπει να αποτελέσει εθνική προτεραιότητα.

Για αυτό τον λόγο ανάμεσα στα άμεσα μέτρα που εξήγγειλε ο αυριανός πρωθυπουργός συγκαταλέγονται:

  • Καθιέρωση επιδόματος 2.000 ευρώ στις νέες οικογένειες για κάθε παιδί που θα γεννιέται
  • Τα βρεφικά είδη και τα είδη πρώτης ανάγκης των νέων μητέρων θα υπαχθούν στον χαμηλό συντελεστή ΦΠΑ
  • Αύξηση αφορολόγητου κατά 1.000 ευρώ για κάθε παιδί
  • Οι νέες μητέρες θα επιλέγουν εκείνες το χρόνο για την άδεια εγκυμοσύνης και λοχείας
  • Παροχή φύλαξης παιδιών προσχολικής ηλικίας
  • Ενίσχυση 180 ευρώ το μήνα για 10 μήνες το χρόνο για να επιλέγουν οι γονείς τον βρεφονηπιακό σταθμό

Παράλληλα, η Νέα Δημοκρατία στοχεύει στη δημιουργία ενός οικονομικού, πολιτικού και κοινωνικού περιβάλλοντος που όχι μόνο θα εμπνεύσει τη σιγουριά στους νέους της πατρίδας μας να πάρουν την απόφαση και να δημιουργήσουν τη δική τους οικογένεια, αλλά θα κάνει και εκείνους που έχουν φύγει από την Ελλάδα να επιθυμήσουν να επιστρέψουν και να κάνουν το ίδιο.

Θέλουμε να δημιουργήσουμε όλο εκείνο το υποστηρικτικό περιβάλλον που θα κάνει τις οικογένειες να μείνουν ενωμένες και να αποτελέσουν τον πυρήνα μιας νέας, καλύτερης κοινωνίας.

Μπορούμε και το Αξίζουμε!

Τομεάρχης Υγείας ΝΟΔΕ Ν.Δ. Κέρκυρας – Υποψήφια Βουλευτής Ν.Δ.


Πηγή