Διον. Γεωργόπουλος: «Κοιτάμε τον δημότη στα μάτια, όραμά μας ένας δήμος-πρότυπο»

Σε θέση ισχύος είναι πλέον ο υποψήφιος Δήμαρχος Δήμου Πηνειού – «Νέα Δύναμη Προοπτικής», Διονύσης Γεωργόπουλος.
Κέρδισε την πρώτη μάχη την περασμένη Κυριακή και τώρα ετοιμάζεται για τη μητέρα των μαχών, την ερχόμενη Κυριακή, για να εκλεγεί πανηγυρικά νέος δήμαρχος Πηνειού.
Ο κ. Γεωργόπουλος διαθέτει ένα μεγάλο όπλο: λέει μόνο αλήθειες. Δεν τάζει λαγούς με πετραχήλια, τάζει μόνο ό,τι μπορεί να γίνει. Οραματίζεται ένα δήμο πρότυπο σε όλη τη Δυτική Ελλάδα και γιατί όχι σε όλη την Ελλάδα!
«Θα ανατρέψουμε ό,τι μας έχει πληγώσει και ό,τι αποδείχθηκε άδικο, με εφόδιά μας τη γνώση, την ειλικρίνεια, τη διάθεση, το μεράκι, την εντιμότητα, τη συμμετοχικότητα», είναι η δέσμευση, που έδωσε μέσω του iliavoice ο Διονύσης Γεωργόπουλος.
Στη συνέντευξη που μας παραχώρησε, στάθηκε στα εξής σημεία:

-«Οραμά μας να ισχυροποιηθεί ο δήμος μας στο χάρτη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και πανελλαδικά. Να γίνουμε ένα δήμος-ορόσημο για την περιοχή».

-«Θα ρίξουμε μεγάλο βάρος στο κομμάτι ανεργίας, αλλά με ουσιαστικά μέτρα. Και με έργα, όχι με λόγια. Ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε, τι να διεκδικήσουμε και πώς».

-«Θέλουμε ένα δήμο που θα είναι ανοιχτός σε όλους. Θα τους ακούμε όλους, θα τους υπολογίζουμε όλους. Οι πόρτες μας θα ‘ναι μόνιμα ανοιχτές, για να αφουγκραζόμαστε προβλήματα, ανησυχίες, παράπονα».

-«Τα μεγάλα πλάνα μας, στα οποία θα ρίξουμε το βάρος μας την επομένη μέρα κιόλας της εκλογικής νίκης μας:
* επαναπροσδιορισμός της τιμολόγησης του νερού, με γνώμονα την ανταποδοτικότητα. Προμήθεια, τοποθέτηση και αντικατάσταση υδρομετρητών. Αναβάθμιση υδατόπυργων και υδατοδεξαμενών σε δημοτικές και τοπικές κοινότητες. Βελτίωση και επέκταση του αποχετευτικού και του δικτύου ομβρίων υδάτων όπου απαιτείται. Επέκταση δημοτικού φωτισμού. Δεν νοείται να μην είναι λυμένο τέτοιο θέμα.
* ολοκλήρωση αποχέτευσης και λειτουργία βιολογικού καθαρισμού Γαστούνης-Βαρθολομειού. Κατασκευή βιολογικού στην περιοχή Αρκούδι-Γλύφα. Αμεση εκπόνηση μελέτης για αποχέτευση λυμάτων και βιολογικό για όσες κοινότητες δεν είναι συνδεδεμένες με το κεντρικό δίκτυο. Προμήθεια κάδων απορριμμάτων και ανακυκλώσιμων υλικών. Προμήθεια κάδων οικιακής κομποστοποίησης.
* Εναρξη λειτουργίας γραφείου απασχόλησης και τουριστικής ανάπτυξης. Συμμετοχή του δήμου σε εκθέσεις τουριστικής προβολής της περιοχής. Αμεση συνεργασία με την Ενωση ξενοδόχων πεδινής Ηλείας. Ανάδειξη οχυρών Αρκουδίου.
* Μέτρα ενίσχυσης και θωράκισης της αγροτικής και κτηνοτροφικής οικονομίας.
* Θωράκιση τομέων Υγείας. Δωρεάν προληπτικές εξετάσεις σε συνεργασία με ιδιώτες γιατρούς, με το ΚΥ Γαστούνης, τον Ιατρικό Σύλλογο Αμαλιάδας. Παρακίνηση των παιδιών Ρομά για παρακολούθηση έστω της υποχρεωτικής εκπαίδευσης.
* Οργάνωση του δήμου σε σύγχρονα πρότυπα».
-«Η καθημερινότητα του πολίτη είναι βασική μας προτεραιότητα. Και αυτό θα το αποδείξουμε στην πράξη».

Αυτός είναι ο Διονύσιος Γεωργόπουλος

Ο κ. Διονύσιος Γεωργόπουλος γεννήθηκε στο Τραγανό το 1958.
Είναι παντρεμένος με την δασκάλα κ. Ολυμπία Αλεξανδροπούλου από τα Καβάσιλα κι έχουν αποκτήσει δύο παιδιά. Την Γεωργία που είναι ιατρός στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ρίου και τον Κωνσταντίνο, φοιτητή του Πανεπιστημίου Πειραιώς.
Ο κ. Γεωργόπουλος είναι Δάσκαλος, πτυχιούχος της Παιδαγωγικής Ακαδημίας Ρόδου.
Ακόμα έχει ολοκληρώσει την ετήσια Σχολή Επιμόρφωσης Λειτουργών Δημοτικής Εκπαίδευσης (ΣΕΛΔΕ).
Απόφοιτος του Διδασκαλείου Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Πατρών.
Εργάζεται από το 1981 στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, ενώ επί οκτώ χρόνια έχει διατελέσει Διευθυντής Δημοτικών Σχολείων.
Εκλέγεται επί 27 συνεχόμενα έτη στο ΔΣ του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Περιφέρειας Λεχαινών ενώ έχει διατελέσει και πρόεδρος του Συλλόγου.
Επί επτά χρόνια διετέλεσε προϊστάμενος του 2ου Γραφείου Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λεχαινών (220 Εκπαιδευτικοί).
Έχει διατελέσει Αντιδήμαρχος του Δήμου Τραγανού και έχει εκλεγεί Δημοτικός Σύμβουλος επί δύο τετραετίες στον πρώην Δήμο Τραγανού.
Είναι Αντιδήμαρχος στον Δήμο Πηνειού και Πρόεδρος του Νομικού Προσώπου Κοινωνικής Προστασίας, Αλληλεγγύης και Παιδείας Δήμου Πηνειού και όλα τα χρόνια εκλεγμένος ως Δημοτικός Σύμβουλος στον νεοσύστατο Δήμο Πηνειού.
Είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Δυτικής Ελλάδας (ΠΕΔ) όπου εκλέγεται επί οκτώ χρόνια.
Έχει διατελέσει επί επτά χρόνια Πρόεδρος του Συνδέσμου Αποχέτευσης «ΗΡΑΚΛΗΣ» και είναι μέλος του Διοικητικού του Συμβουλίου.

Disclaimer:

Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου.


Πηγή

  • Δημοσιεύτηκε:

    29 Μαΐου 2019

  • Κατηγορίες:

    Κοινωνία