Δυτική Ελλάδα: Το παιδί που δεν θα ζούσε… αν δεν υπήρχε ένα κοριτσάκι από την Ιταλία

Έξι σημαντικούς ανθρώπους που το νήμα της ιστορίας του καθενός συνδέεται με διάσωση τη ζωή ενός ανθρώπου ή και περισσοτέρων ανέδειξε η συγκλονιστική εκδήλωση που φιλοξενήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου στην αίθουσα του ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδος. Αυτούς τους έξι σημαντικούς ανθρώπους τους έχει ενώσει η καμπάνια ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης με σύνθημα «Μη μείνεις θεατής» για τη δωρεά συμπαγών οργάνων, μυελού των οστών, αίματος και των παραγώγων του που υλοποιούν η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παιδιών και Εφήβων του ΠΓΝΠ, το Κέντρο Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών «Χάρισε Ζωή» του Πανεπιστημίου Πατρών, το Κέντρο Αιμοδοσίας του ΠΓΝΠ, η ομάδα Εθελοντών «ΣΥΝάνθρωποι» και ο Εθνικός Οργανισμός Μεταμοσχεύσεων.

Επικεφαλής της προσπάθειας ο διευθυντής της Μονάδες Εντατικής Θεραπείας Παιδιών και Εφήβων του ΠΓΝΠ Ανδρέας Ηλιάδης. Στις κλίνες της ΜΕΘ Παίδων μέχρι σήμερα έχουν σωθεί 1.400 παιδιά έχοντας λάβει τη φροντίδα της ιατρονοσηλευτικής ομάδας του κ. Ηλιάδη.

Ανάμεσα σε αυτά τα παιδιά, είναι ο μικρός ήρωας Αλέξανδρος Ιωάννου που παρουσίασε ο κ. Ηλιάδης. Την ιστορία του Αλέξανδρου ο οποίος ζει χάρη στην καρδιά που του χάρισε με τον θάνατό της ένα κοριτσάκι 2 ετών από την Ιταλία είχε παρουσιάσει ο «Κόσμος» πριν από μερικές εβδομάδες και μάλιστα πρωτοσέλιδα. Και ποιος δεν συγκινήθηκε από την ιστορία του. Αν δεν υπήρχαν δωρητές οργάνων, σήμερα ο Αλέξανδρος δεν θα ζούσε…

Disclaimer:

Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου.


Πηγή

  • Δημοσιεύτηκε:

    19 Μαΐου 2019

  • Κατηγορίες:

    Κοινωνία