Δ. Κουτσούμπας από Πάτρα: “Προχωράμε μπροστά, δυναμικά – Θα τα καταφέρουμε, θα νικήσουμε” (p […]

Στην Πάτρα μίλησε την Τετάρτη το βράδυ ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ εν όψει των Ευρωεκλογών και των Αυτοδιοικητικών εκλογών.

Τη συγκέντρωση χαιρέτησαν ο δήμαρχος Πατρέων και εκ νέου υποψήφιος, Πελετίδης Κώστας, ο υπ. Περιφερειάρχης Δυτ. Ελλάδας, Καραθανασόπουλος Νίκος και οι υπ. Ευρωβουλευτές, Τσιουπρά Κωνσταντίνα και Ήρα Κουρή.

Δ. Κουτσούμπας από Πάτρα: "Προχωράμε μπροστά, δυναμικά - Θα τα καταφέρουμε, θα νικήσουμε" (pics+video) Δ. Κουτσούμπας από Πάτρα: "Προχωράμε μπροστά, δυναμικά - Θα τα καταφέρουμε, θα νικήσουμε" (pics+video)

Στην ομιλία του ο Δημήτρης Κουτσούμπας τόνισε μεταξύ άλλων: "Απόψε από δω από την Πάτρα και με αυτή τη μεγάλη, δυναμική συγκέντρωση στέλνουμε μήνυμα αντεπίθεσης. Μήνυμα αντεπίθεσης έστειλε και πριν από πέντε χρόνια ο λαός της Πάτρας, μήνυμα αντεπίθεσης στέλνει και σήμερα. Μόνο που σήμερα αυτό το μήνυμα είναι πιο δυνατό, ξεπερνάει τα όρια της Αχαΐας, της Δυτικής Ελλάδας, φτάνει απ’ άκρη σ’ άκρη σε όλη την Ελλάδα, γιατί λέει καθαρά, δυνατά: Τη μάχη στο δήμο της Πάτρας, θα την ξανακερδίσουμε και θα την ξανακερδίσουμε πιο ενισχυμένοι, με ακόμα μεγαλύτερες δυνάμεις.

Η Πάτρα έχει και θα συνεχίσει να έχει αγωνιστή, κομμουνιστή δήμαρχο τον Κώστα Πελετίδη. Η Πάτρα έχει και θα συνεχίσει να έχει αγωνιστική, ανυπότακτη δημοτική αρχή, αμετακίνητη στο πλευρό του λαού. Κι αυτό δεν το λέμε μόνο εμείς. Το λένε οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι άνθρωποι του μόχθου, που βρήκαν στήριγμα και αποκούμπι στον καθημερινό αγώνα τους για επιβίωση. Στον αγώνα για να ζήσουν καλύτερα αυτοί και τα παιδιά τους.

Και όλοι μαζί, στις κάλπες που θα στηθούν σε λίγες μέρες, μπορούν να κάνουν ένα αποφασιστικό βήμα μπροστά με το ψηφοδέλτιο της αντεπίθεσης. Και το ψηφοδέλτιο της αντεπίθεσης γράφει με μεγάλα γράμματα Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας στις ευρωεκλογές. Λαϊκή Συσπείρωση στις Δημοτικές και Περιφερειακές εκλογές.

Με τα ψηφοδέλτια της αντεπίθεσης, μπορούμε να βάλουμε εμπόδια, σε όλους όσοι θέλουν να πάρουν το πράσινο φως, για να συνεχίσουν να τρέχουν στο δρόμο των κερδών του κεφαλαίου, που τσακίζει τη ζωή και τα δικαιώματά μας. Μπορούμε να γυρίσουμε την πλάτη, σε όλους όσοι μας υπόσχονται λίγα ψίχουλα, αφού μας έχουν κλέψει πολλά καρβέλια, για να τα δώσουν στα μονοπώλια και θέλουν να τους πούμε και «ευχαριστώ». Σ’ αυτούς που, αφού μας βούλιαξαν στα χρέη, τώρα μας λένε ότι θα ανοίγουν τον αναπνευστήρα σε δόσεις, 120 για την ακρίβεια. Αλλά κανείς δεν πρόκειται να βγει στην επιφάνεια, όσο είναι εδώ και παραμένει η αιτία που μας βουλιάζουν: το τσάκισμα του λαού για τα κέρδη των λίγων.

Δ. Κουτσούμπας από Πάτρα: "Προχωράμε μπροστά, δυναμικά - Θα τα καταφέρουμε, θα νικήσουμε" (pics+video)

Εδώ στην Πάτρα, αποδείξαμε τι σημαίνει πολεμάω την ακροδεξιά, το φασισμό, τι σημαίνει απομονώνω τη ναζιστική εγκληματική ΧΑ, αυτά τα τσιράκια του συστήματος. Το απέδειξε, όταν ο δήμος αρνήθηκε να δώσει βήμα στη ΧΑ για να ρίξει το φασιστικό ρατσιστικό της δηλητήριο στην εργατούπολη της Πάτρας, με αποτέλεσμα ο δήμαρχος ο Κώστας Πελετίδης να συρθεί σε δίκη για αυτή του την απόφαση.

Και ο ΣΥΡΙΖΑ που έχει κάνει σημαία του την προοδευτική συμμαχία ενάντια στην ακροδεξιά και το φασισμό, μέσω της κρατικής αποκεντρωμένης διοίκησης, ακύρωσε απόφαση του δημοτικού συμβουλίου της Αθήνας να μη δοθεί προεκλογικός χώρος στους υπόδικους εγκληματίες φασίστες στο κέντρο της Αθήνας. Αν αυτό δεν είναι ανοχή, στήριξη της ΧΑ, τότε τι είναι;".

Ο κ. Κουτσούμπας υποστήριξε πως καμιά εμπιστοσύνη δεν μπορούν να έχουν, οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι αγρότες και αυτοαπασχολούμενοι επαγγελματίες, τα νέα παιδιά που ζουν εδώ στην Αχαΐα, στη Δυτική Ελλάδα, και στο ΣΥΡΙΖΑ και στη ΝΔ που με τα ίδια ακριβώς λόγια μιλάνε για την καπιταλιστική ανάπτυξη, η οποία δεν μπορεί να είναι ούτε δίκαιη ούτε για όλους. "Γιατί δεν είναι δίκαιη η εκμετάλλευση, δεν είναι για όλους τα κέρδη, αλλά για μια χούφτα παράσιτα, καπιταλιστές.

Δ. Κουτσούμπας από Πάτρα: "Προχωράμε μπροστά, δυναμικά - Θα τα καταφέρουμε, θα νικήσουμε" (pics+video)

Όλοι μαζί, τα αστικά κόμματα και οι υποψήφιοι τους στους δήμους και την περιφέρεια, στο όνομα της καπιταλιστικής ανάπτυξης, αναμασούν καθημερινά τους ίδιους στόχους και οράματα. Όμως αν διαβάσει κανείς καλύτερα τι γράφουν, αν ακούσει τι λένε, μπορεί να καταλάβει ποιος θα βγει κερδισμένος. Ποιος τελικά θα βγει κερδισμένος από την υλοποίηση του στόχου που όλοι τους υπηρετούν, ώστε η περιφέρεια της Δυτικής Ελλάδας και η Πάτρα, να είναι “πύλη” προς την ΕΕ, στόχος που μετατρέπει μια ολόκληρη περιοχή σε δια-μετα-κομιστικό κέντρο για τη μεταφορά εμπορευμάτων.
Στη βάση όμως αυτής της προτεραιότητας, που μπορεί να πλασάρεται με ωραία λόγια στο λαό, σχεδιάζονται οι υποδομές, οι οδικοί άξονες, οι σιδηρόδρομοι και τα λιμάνια, τις οποίες όμως ο ίδιος ο λαός πλήρωσε ακριβά και θα συνεχίσει να πληρώνει.
Μιλάμε για οδικούς άξονες με ακριβά διόδια και σκανδαλώδεις συμβάσεις παραχώρησης.

Μιλάμε για ιδιωτικοποίηση των υποδομών, ενώ παράλληλα προωθείται και η ιδιωτικοποίηση του λιμανιού της Πάτρας και του αεροδρομίου του Άραξου. Μάλιστα στο λιμάνι της Πάτρας, κοντά σε κατοικημένη περιοχή, σχεδιάζεται η δημιουργία τεσσάρων δεξαμενών υγροποιημένου φυσικού αερίου, για να έχουν ακόμα πιο φθηνά καύσιμα οι εφοπλιστές. Για τα κέρδη των εφοπλιστών τοποθετούν μια βόμβα στον αστικό ιστό. Ποιος τελικά θα βγει κερδισμένος από το περιβόητο νέο αναπτυξιακό μοντέλο το οποίο πρέπει να αξιοποιεί τα “συγκριτικά πλεονάσματα” και να βασίζεται στην “εξωστρέφεια, στην καινοτομία και την ανταγωνιστικότητα”, όπως λένε;

Το επεξεργασμένο σχέδιο του ΚΚΕ απαντά στην ανάγκη του λαού μας να καλύψει τις σύγχρονες ανάγκες τους. Γιατί σήμερα υπάρχουν όλες οι δυνατότητες να ζήσει καλύτερα, με μια ριζικά διαφορετική οργάνωση της οικονομίας και της κοινωνίας. Απευθυνόμαστε σε όλους όσοι, ανεξάρτητα αν συμφωνούν σε όλα μαζί μας, συμφωνούν πως η ισχυροποίηση του ΚΚΕ, μπορεί να κάνει την πραγματική διαφορά που έχει ανάγκη ο λαός και ο τόπος.

Με ισχυρό ΚΚΕ μπορούμε σήμερα να κάνουμε την πραγματική διαφορά! ΚΚΕ ισχυρό δύναμη για το λαό. Για μια μεγάλη νίκη του λαού, με ΚΚΕ ισχυρό παντού. Προχωράμε μπροστά, δυναμικά. Θα τα καταφέρουμε, θα νικήσουμε. Με δήμαρχο Πάτρας τον Κώστα Πελετίδη. Με Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, τον Νίκο Καραθανασόπουλο".

Δ. Κουτσούμπας από Πάτρα: "Προχωράμε μπροστά, δυναμικά - Θα τα καταφέρουμε, θα νικήσουμε" (pics+video) Δ. Κουτσούμπας από Πάτρα: "Προχωράμε μπροστά, δυναμικά - Θα τα καταφέρουμε, θα νικήσουμε" (pics+video)

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ Δ. ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ


Πηγή