Δ.Μπαξεβανάκης: Για τον εξοπλισμό των σχολείων και τα παπαγαλάκια του κατεστημένου

Για την αποκατάσταση της αλήθειας σχετικά με το πρόγραμμα για τον εργαστηριακό εξοπλισμό των σχολείων.

Αυτό που προσπαθήσαμε να κάνουμε στο Υπουργείο Παιδείας ήταν να βρούμε χρηματοδότηση για των εργαστηριακό εξοπλισμό των σχολείων. Και βρήκαμε μέσω των Περιφερειακών Επιχειρησιακών Προγραμμάτων. Στη συνέχεια να πείσουμε όλες τις Περιφέρειες της χώρας να συμμετάσχουν. Με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας χρειάστηκε λίγο μεγαλύτερη προσπάθεια, καθώς και προσωπική συνάντηση με τον ίδιο τον Περιφερειάρχη. Η προσπάθεια απέδωσε και η Περιφέρεια συμμετέχει στο πρόγραμμα με 4 εκ. ευρώ.

Αυτό που μπορούσαμε να κάνουμε ως Υπουργείο το κάναμε και με το παραπάνω. Έχουν πάνω από 15 χρόνια τα σχολεία να δουν τέτοια χρηματοδότηση, που για όλη τη χώρα ξεπερνά τα 70 εκ. ευρώ.

Η κατανομή των ποσών και οι προτεραιότητες κάθε περιοχής δεν είναι φυσικά δουλειά του Υπουργείου αλλά των Διευθύνσεων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και των Περιφερειακών Διευθύνσεων. Αυτοί γνωρίζουν τις ανάγκες κάθε σχολείου και τις προτεραιότητες, όχι το Υπουργείο.

Όταν ενημερωθήκαμε, εδώ και ένα μήνα περίπου, για την αρχική κατανομή στα ΕΠΑΛ της περιοχής μας, επικοινωνήσαμε με την Περιφέρεια και την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης και διασφαλίσαμε ότι κανένα ΕΠΑΛ δεν θα μείνει εκτός του προγράμματος. Ας μην ανησυχούν, λοιπόν, οι καλοπροαίρετοι εκπαιδευτικοί.

Όσο για τα παπαγαλάκια του παλιού πολιτικού κατεστημένου, που αναζητούν κάθε ευκαιρία για να εκφράσουν την αντιΣΥΡΙΖΑ χολή τους, τους ενημερώνουμε για δύο πράγματα.

1. Ο τόπος είναι μικρός και η εκπαιδευτική κοινότητα μας γνωρίζει όλους. Χρειάζεται, επομένως, πολλή προσοχή πριν εκτοξεύσεις λάσπη. Ενίοτε σου επιστρέφει στα μούτρα.

2. Ο τοπικισμός έθρεψε πολλές γενιές κομματαρχών αλλά κατέστρεψε τον τόπο μας. Ευτυχώς σάπισε, δεν πουλάει πια. Πρέπει να βρουν άλλο παραμύθι.

Οι εκπαιδευτικοί γνωρίζουν πολύ καλά την τεράστια προσπάθεια που έχουμε κάνει για την αναβάθμιση των ΕΠΑΛ και το αναγνωρίζουν. Όπως γνωρίζουν και το εφιαλτικό παρελθόν την εποχή του παλιού σάπιου γαλαζοπράσινου κατεστημένου. Όποιος θέλει δημόσια συζήτηση επ’ αυτού, ας κοπιάσει!

Δημήτρης Μπαξεβανάκης

Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ


Πηγή