Εγκαινιάστηκε η Πλατεία Σπύρου Θωμάτου στο Ληξούρι (εικόνες)

Η μεγάλη επιθυμία του Μουσικού και Καθηγητή Σπύρου Θωμάτου-Γεννατά ήταν να χαρίσει το οικόπεδο του στο Ληξούρι, στην οδό Πλάτωνος, στον Δήμο Ληξουρίου για να φτιαχτεί μιά πλατεία.

Η εκτελέστρια της Διαθήκης του κα Waespe Marlies, μετά τυον θάνατό του τον Ιανουάριο του 2012, έκανε την επιθυμία του πραγματικότητα και χτες έγιναν τα εγκαίνια της Πλατείας εις Μνήμην Σπύρου Θωμάτου.

Η πλατεία κατασκευάστηκε με χρήματα από την κληρονομιά του αείμνηστου Μουσικού. Αρκετοί άνθρωποι συνεργάστηκαν για να περατωθεί αυτό το έργο. Συντονιστής της προσπάθειας ήταν ο Δικηγόρος εκ Αθηνών κ. Αντ.Γραφανάκης.

Ο π. Νικόλαος Σωτήρας τέλεσε Τρισάγιο στην Μνήμη του. Ακολούθησε ένα μικρό πρόγραμμα από την μπάντα της Φιλαρμονικής μας Σχολής, χαιρετισμοί από την πολιτική ηγεσία του νησιού μας, της πόλης μας καθώς και από τους εκτελεστές της Διαθήκης του Σπ.Θωμάτου.

Τα αποκαλυπτήρια της προτομής με την κιθάρα οου φιλοτεχνήθηκε από την Γλύπτρια Ασπασία Παπαδοπεράκη, έγιναν αργά το απόγευμα και η πλατεία παραδόθηκε και επίσημα στον Δήμο Ληξουρίου.

Το παρών στην εκδήλωση έδωσαν η βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης Αφροδίτη Θεοπεφτάτου, ο αντιπεριφερειάρχης τουρισμού Σπύρος Γαλιατσάτος, οι υποψήφιοι δήμαρχοι Ληξουρίου, Γιώργος Κατσιβέλης, Διονύσης Αραβαντινός, Βασίλης Ρουχωτάς.

Η εκδήλωση έκλεισε με τραγούδια από τους "monte nero" και με πλούσιο μπουφέ από το "Mythos".

Πηγή: Lixouri.gr

thomatosplateia4thomatosplateia6thomatosplateia7thomatosplateia13thomatosplateia15thomatosplateia25thomatosplateia39thomatosplateia50thomatosplateia58thomatosplateia62thomatosplateia64thomatosplateia66thomatosplateia70 MG 3395 MG 3405 MG 3409 MG 3412 MG 3413 MG 3416


Πηγή