ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΕΚΛΟΓΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ «ΜΑΖΙ ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΤΗ ΖΑΚΥΝΘΟ»

Αγαπητές φίλες και φίλοι, συμπολίτες,

Ζακυνθινές και Ζακυνθινοί,

Έφτασε η ώρα. Είμαστε στην κρίσιμη ώρα.

Με τα σημερινά εγκαίνια του Εκλογικού μας Κέντρου μπαίνουμε στην τελική ευθεία της προεκλογικής περιόδου. Σε τρεις βδομάδες με την επιλογή σας θα καθοριστεί η πορεία του Δήμου Ζακύνθου και το μέλλον του !

Είμαστε εδώ! Όχι εσείς και εμείς, αλλά ΜΑΖΙ για να αλλάξουμε τη Ζάκυνθο.

Είμαστε εδώ ΜΑΖΙ για να σταματήσουμε την ελεύθερη πτώση του Δήμου μας, τον κατήφορο και την παρακμή.

Είμαστε εδώ, ΜΑΖΙ, για να δώσουμε ώθηση σε ένα νέο ξεκίνημα, μια ανάταξη που θα αφορά τον τόπο μας, συνολικά, αλλά και τον κάθε πολίτη ξεχωριστά.

Είμαστε εδώ ΜΑΖΙ για να προσφέρουμε και όχι για να επωφεληθούμε.

Είμαστε εδώ ΜΑΖΙ για να δημιουργήσουμε και όχι για να μεμψιμοιρήσουμε για το φαύλο παρελθόν, που έφερε τη Ζάκυνθο στη σημερινή κατάσταση, ενός τόπου αβίωτου.

Είμαστε εδώ ΜΑΖΙ για να υπηρετήσουμε το συλλογικό συμφέρον και όχι για να εξυπηρετήσουμε ίδια συμφέροντα.

Εμείς, δεσμευόμαστε να αλλάξουμε μαζί με σας, τους πολίτες της Ζακύνθου, όλα όσα μας έχουν φθείρει και μας έχουν προσβάλει.

Διεκδικούμε την αρχή στο δήμο Ζακύνθου όχι γιατί αγαπάμε την εξουσία, αλλά για να διαφυλάξουμε, ΜΑΖΙ με τους πολίτες, το θεσμό από τα εκφυλιστικά φαινόμενα και τις υπονομεύσεις.

Είμαστε εδώ και ζητάμε την ψήφο του κάθε πολίτη όχι για να ηγεμονεύσουμε του Δήμου, αλλά για να προασπίσουμε ΜΑΖΙ τα δικαιώματά μας, τα δικαιώματα του κάθε δημότη, να απολαμβάνει ισότιμα μια ανθρώπινη ζωή στον τόπο του, ανεξάρτητα του φύλου, της ηλικίας, του χρώματος ή της καταγωγής, της κοινωνικής, πολιτικής ή οικονομικής του κατάστασης, φυσικού ή πνευματικού μειονεκτήματος και αναπηρίας.

Εμείς Θέλουμε, και ΜΑΖΙ μ’ Εσάς , τους Δημότες , θα πετύχουμε να έχουμε ένα Δήμο που θα ικανοποιεί τις ανάγκες και θα εξασφαλίζει τα δικαιώματα του κάθε πολίτη για αξιοπρεπή διαμονή, εργασία, μετακίνηση, ψυχαγωγία, χωρίς κινδύνους, χωρίς εμπόδια, χωρίς ρύπανση.

Είμαστε εδώ για να πλάσουμε το όραμα μιας «άλλης» Ζακύνθου, όχι των πολλών μικρών και μεγάλων συμφερόντων, αλλά γέννημα του συλλογικού συμφέροντος των κατοίκων της.

Είμαστε εδώ για να δώσουμε σάρκα και οστά σε ένα Δήμο :

  • υποκινητή αναπτυξιακών πρωτοβουλιών και δράσεων
  • υποστηρικτή νέων πρωτοπόρων ιδεών
  • αλληλέγγυο προς την κοινωνία
  • έντιμο και με διαφάνεια
  • συμμετοχικό, σε επικοινωνία με το Δημότη και διαβουλευόμενο με τους πολίτες και τους φορείς τους
  • σύγχρονο, παραγωγικό και αποτελεσματικό, που θα προσφέρει υψηλής ποιότητας υπηρεσίες σε όλους τους δημότες του, χωρίς διακρίσεις

Ο Συνδυασμός ΜΑΖΙ ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΤΗ ΖΑΚΥΝΘΟ προτάσσει τον αυτοδιοικητικό του χαρακτήρα έναντι κάθε κομματικού χρίσματος, με όποια μορφή και αν αυτό δίνεται στις μέρες μας. Έχουμε το κατ’ εξοχήν «αυτοδιοικητικό ψηφοδέλτιο», όχι μόνο γιατί είναι απαλλαγμένο από κομματικές δεσμεύσεις, αλλά και γιατί είναι «πιστεύω» μας ότι η Αυτοδιοίκηση αποτελεί το βασικό πυλώνα για τη δημοκρατική αποκέντρωση του κράτους μας. Ο Δήμος μας μπορεί να γίνει το όχημα που θα φέρει τη Zάκυνθο στη σύγχρονη εποχή. Πιστεύουμε, και γι’ αυτό αγωνιζόμαστε, ότι ο Δήμος Ζακύνθου μπορεί να γίνει το εργαλείο για την εξυπηρέτηση των αυξημένων αναγκών του δημότη, ένας αναπτυξιακός φορέας που θα ανταποκρίνεται στις σύγχρονες προκλήσεις και απαιτήσεις της εποχής, ένα δημοκρατικό όργανο για τη χειραφέτηση του πολίτη.

Γι’ αυτό διεκδικούμε τον τίτλο του μόνου «αυτοδιοικητικού συνδυασμού».

Στο ψηφοδέλτιό μας συμμετέχουν εν ενεργεία Δημοτικοί και Τοπικοί Σύμβουλοι, άτομα με αυτοδιοικητική εμπειρία, γνώση και προσφορά στα τοπικά ζητήματα. Το ψηφοδέλτιο πλαισιώνεται από νέα, καταξιωμένα στη ζακυνθινή κοινωνία, πρόσωπα, με ιδέες, μεράκι και διάθεση προσφοράς για μια Ζάκυνθο αντάξια των προσδοκιών μας. (Και αν «ο παλιός είναι αλλιώς», «ο νέος είναι ωραίος»).

Δεν θα αντιδικήσουμε με τους πολιτικούς μας αντιπάλους στα πολλά ψηφοδέλτια που διεκδικούν την ψήφο του Ζακυνθινού λαού, σ’ αυτές τις εκλογές. Όσο αφορά στους «παλιούς γνωστούς», έχουμε πίστη στη μνήμη των Ζακυνθινών για το «έργο» και τις «ημέρες» τους στα Αυτοδιοικητικά της Ζακύνθου. Όσον αφορά στους «νέους επίδοξους δημάρχους» (με την εμπειρία του «παλιού» που δε λέρωσε τα χέρια του), θα τολμούσα να συστήσω αυτοσυγκράτηση στα ανεφάρμοστα «θα». Ο Δήμος είναι ένας Δημόσιος Φορέας, είναι η κοντινότερη στον πολίτη βαθμίδα Διοίκησης. Η Διοίκηση, η διαχείριση και ο τρόπος εκτέλεσης των έργων του, διέπονται από συγκεκριμένους νόμους και, παρά την όποια προσωπική διάθεση, δεν μπορούν να αντιστοιχηθούν προς καλές ή κακές πρακτικές Διοίκησης, Διαχείρισης και εκτέλεσης έργων ιδιωτών, ή έστω, μιας καλής επιχείρησης.

Με τα αντίπαλα Ψηφοδέλτια θα αντιπαρατεθούμε μόνο σε επίπεδο Προγραμματικών θέσεων. Ούτως ή άλλως, ό,τι και να πουν στο Ζακυνθινό λαό, μετά τις εκλογές απαιτείται συνεργασία όλων των Συνδυασμών για τη Διοίκηση του Δήμου. Απαιτείται να βρεθούν οι κοινές προγραμματικές συνισταμένες και να εφαρμοστούν εκείνες οι δημοκρατικές διεργασίες, και όχι επιλήψιμες συναλλαγές, για την εξασφάλιση συνεργασιών και συναινέσεων, που αποτελούν προϋπόθεση λειτουργίας του Δήμου, μετά την εφαρμογή της απλής αναλογικής στη εκλογή των Δημοτικών συμβούλων, σύμφωνα με το νέο εκλογικό νόμο.

Είμαστε εδώ και ΜΑΖΙ με εσάς, τους πολίτες, για να προαγάγουμε και να διαφυλάξουμε τις δημοκρατικές διαδικασίες και διεργασίες.

Εμείς, το Ψηφοδέλτιό μας ΜΑΖΙ ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΤΗ ΖΑΚΥΝΘΟ διεκδικούμε την αρχή στο δήμο Ζακύνθου :

  • για να αποκαταστήσουμε την νομιμότητα στη λειτουργία όλων των θεσμικών διαδικασιών, στη λήψη και στην υλοποίηση των αποφάσεων, με σκοπό την ανάπτυξη αμοιβαίας σχέσης εμπιστοσύνης και σεβασμού μεταξύ Δήμου και Δημότη.
  • Για να τηρήσουμε τη διαφάνεια στη διαχείριση των οικονομικών του Δήμου και των οικονομικών των έργων που υλοποιεί.
  • Για να προαγάγουμε τη δημοκρατία και τη συμμετοχική διαδικασία στο σχεδιασμό, στον προγραμματισμό και στην υλοποίηση των έργων που έχει ανάγκη ο τόπος.

Εμείς μπορούμε να εγγυηθούμε ότι :

  • δεν θα υπάρξουν ξανά σκουπίδια στους δρόμους,
  • θα καταπολεμηθούν τα προβλήματα μόλυνσης των θαλασσών μας
  • θα γίνεται ορθολογική χρήση του νερού,
  • η Πόλη μας θα γίνει ξανά βιώσιμη για τους κατοίκους και τους επισκέπτες της
  • θα εξασφαλίσουμε όρους επαναλειτουργίας των Σφαγείων
  • θα ενισχυθεί η επιχειρηματικότητα, θα στηριχθούν και θα ενθαρρυνθούν οι επενδύσεις,
  • θα πετύχουμε την πολιτιστική αναβάθμιση του τόπου μας
  • οι κοινωνικές δομές θα συνεχίσουν να δουλεύουν, βελτιώνοντας τις παροχές τους
  • θα αντιμετωπισθούν τα προβλήματα των νέων,
  • θα αναδιοργανωθούν οι υπηρεσίες του Δήμου,
  • θα σχεδιάσουμε, θα μελετήσουμε και θα ετοιμάσουμε ολοκληρωμένους φακέλους έργων και δράσεων για την αξιοποίηση όλων των εθνικών και ευρωπαϊκών χρηματοδοτικών εργαλείων.
  • θα ενεργοποιήσουμε όλα τα θεσμικά εργαλεία για τη συμμετοχή του Δημότη στα θέματα που τον αφορούν.

Έξι (6) είναι οι βασικοί μας στόχοι για την επόμενη δημοτική περίοδο:

  1. Αποκατάσταση της αξιοπιστίας και της λειτουργικότητας του Δήμου, σε όλα τα επίπεδα.
  2. Αποκατάσταση των δημοκρατικών διαδικασιών στον τρόπο λήψης αποφάσεων – Αναβάθμιση της λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου – Ενίσχυση της τοπικής δημοκρατίας.
  3. Βελτίωση της κοινωνικής και οικονομικής ευημερίας των κατοίκων της Ζακύνθου.
  4. Προστασία και αναβάθμιση του φυσικού και δομημένου περιβάλλοντος της Ζακύνθου και διασφάλιση της ποιότητας ζωής.
  5. Βελτίωση της Ζακυνθινής οικονομίας και της απασχόλησης, με υποστηρικτικές παρεμβάσεις σε όλους τους τομείς οικονομικής δραστηριότητας του νησιού.
  6. Βελτίωση της διοικητικής ικανότητας του Δήμου για αποτελεσματικότητα, αποδοτικότητα και εξυπηρέτηση των δημοτών.

Τα εργαλεία μας για την επίτευξη των στόχων μας είναι :

Α) ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΗΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ 2019-2023,

Β) ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ – αναβάθμιση Ποιότητας στην εξυπηρέτηση του Δημότη.

Γ) ΕΠΙΜΕΡΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΓΙΑ την τετραετία 2019-2023

  1. Επιχειρησιακό πρόγραμμα ανάπτυξης ποιοτικού τουρισμού. – Αναβίωση και ισχυροποίηση του Οργανισμού Διαχείρισης Τουριστικού Προορισμού Ζακύνθου ‘’Visit Zakynthos”
  2. Eπιχειρησιακό πρόγραμμα ποιοτικής γεωργικής και αγροτικής ανάπτυξης – δημιουργία ΣΥΣΤΑΔΩΝ ΠΟΙΟΤΙΚΩΝ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ

3.Επιχειρισιακό πρόγραμμα «Δημιουργικής Οικονομίας και Πολιτισμού», ιδιαίτερα σημαντικό για τη νέα γενιά.

  1. Επιχειρησιακό πρόγραμμα για τη δημιουργία «ΕΞΥΠΝΟΥ ΔΗΜΟΥ» με ευρεία χρήση της σύγχρονης τεχνολογίας.
  2. Επιχειρησιακό πρόγραμμα ευρείας χωροταξικής αναβάθμισης και κυκλοφοριακής ανακούφισης τόσο της πόλης μας όσο και καθορισμός των χρήσεων γης στο σύνολο του Νησιού.

Το διακύβευμα αυτών των Δημοτικών εκλογών είναι η Ζάκυνθος και η ανάπτυξή της. Η Ζάκυνθος και το μέλλον της. Η Ζάκυνθος και οι άνθρωποί της. Η αξιοπρέπειά μας και ο σεβασμός στον άνθρωπο, στον κάθε άνθρωπο που ζει δίπλα μας.

Ζητάμε την ψήφο των Ζακυνθινών για να εμπνεύσουμε και να εμπνευστούμε, για να ανατρέψουμε την παρακμή και να δημιουργήσουμε τη Ζάκυνθο της Βιώσιμης & Αειφορικής ανάπτυξης που ξεπερνά τα μονόπλευρα συντεχνιακά ή στενά προσωπικά συμφέροντα και επαναφέρει την αίσθηση του κοινού αγαθού.


Πηγή